3 év jótállás 14 napos elállási jog

Ventilátorok

Ventilátorok

A melegebb tavaszi, nyári és őszi hónapok során fontos, hogy otthonunk egy igazán felfrissítő, komfortos hely legyen. Számos háztartásban klíma beszerelése nem reális opció, így a költséghatékonyabb ventilátorok tökéletes megoldást jelenthetnek. Kínálatunkban egyaránt megtalálhatók pénztárcabarát modellek és prémium készülékek is többféle méretben és színben, így minden érdeklődő találhat otthonához tökéletesen passzoló ventilátort. Különböző modern és klasszikus kialakítású Klarstein ventilátor készülékeink segítségével egy tágas nappali vagy egy kis alapterületű hálószoba, gyerekszoba is egyaránt kellemes hőmérsékletre hűthető.

Álló ventilátor

A hagyományosan forgóval ellátott klasszikus modell jellemzően 1,1 – 1,4 méter magasságú, állítható sebességfokozatokkal és forgó ventilátor fejjel van felszerelve. Az álló ventilátorok forgója fém ráccsal védett, így nem veszélyes gyermekekre vagy kisállatokra sem. Az álló ventilátor jellemzően nagyobb teljesítményű és nagyobb forgóátmérőjű, mint az asztali ventilátor, így megfelelő választás lehet, ha egy teljes szobát vagy irodát szeretnénk hűteni vele.

Párásító ventilátor

Egyes modellek a légmozgatás mellett vízpermet-adagolóval is el vannak látva, amely egy beépített víztartályból jut a levegőbe. Ezeket a párásító ventilátorokat elsősorban az átlagosnál porosabb helyiségekbe, illetve allergiára hajlamos vásárlóknak ajánljuk, hiszen a permetezett vízcseppek könnyen lekötik a szálló por, és tisztítják a levegőt.

Oszlopventilátor és Toronyventilátor

Az oszlopventilátor és toronyventilátor megnevezés jellemzően olyan készüléket takar, amely rejtett, készülékházba zárt forgóval rendelkezik. Ennek köszönhetően modernebb, letisztultabb látványt nyújt, illetve általában keskenyebb, mint a hagyományos ventilátorok. Az oszlopventilátor esetében a hajlásszög nem változtatható, viszont a hagyományos ventilátorhoz hasonlóan működtethető forgó üzemmódban. Az oszlop- és toronyventilátor nagyobb teljesítményre képes, mint az álló ventilátor, így nagyobb helyiségeket is képes lehűteni. A megnövekedett teljesítmény viszont zajosabb működést eredményez, így hálószobába nem ezek a modellek a legalkalmasabbak. A toronyventilátorok irodákba és nappali használatú helyiségekbe elsőrangú választásnak bizonyulnak.

Mennyezeti ventilátor

A harmadik fő ventilátor kategória a mennyezetre szerelhető forgóventilátorok csoportja. Ezen belül megkülönböztetjük a ventilátor lámpát és a mennyezeti ventilátort. Ventilátor lámpa esetében a berendezés egyaránt szolgál léghűtésre és világításra, így akár csillár helyett is lehet használni. A lámpa nélküli mennyezeti ventilátor akkor lehet kiváló választás, hogyha a szoba világítása más módon van megoldva. Ezek a modellek általában nagy teljesítményűek, nem bocsátanak ki erős hangot, és egy egész helyiséget könnyedén lehűtenek.

Hogyan válasszunk megfelelő ventilátort?

Ventilátor választása során érdemes előre kitalálni a ventilátor helyét az adott szobában, lehetőleg áramforráshoz közel, illetve a környező bútorok és tárgyak méreteit is érdemes figyelembe venni. Szintén érdemes megfontolni a ventilátor várható zajszintjét és áramfogyasztását, hiszen sok esetben egy prémium modell halkabb és energiatakarékosabb, mint egy olcsóbb változat.

fel