DryFy 10 páramentesítő

69 590 Ft 107 690 Ft ÁFA-val
 • párátlanító
 • Antracit
 • 240 watt
Termékkód: 10032662
Más állapotban is elérhető
 • Használat jeleit mutató termék vásárlása
  Ügyfél által tesztelt vagy rövid ideig használt áru. A terméken csak enyhe kopásnyomok láthatók, például karcok vagy sérülések a dobozon/külső csomagoláson. A termék minden eredeti funkcióval rendelkezik, működését ellenőriztük. 3 év garanciát vállalunk.
  59 150 Ft 107 690 Ft
 • A termék jelenleg nincs raktáron A termék jelenleg nincs raktáron
 • Expressz kiszállítás
 • 14 napos elállási jog
 • Ingyenes szállítás 19 390 Ft felett Ingyenes kiszállítás kártyás vagy banki átutalással történő fizetés esetén

Fő jellemzők

 • Ideális páratartalmú levegő: 10 liter páramentesítő teljesítmény 24 óra alatt a helyiségek kiszárítására építkezési vagy felújítási munkálatok után, páratartalom szabályzása a konyhában, fürdőszobában vagy hálószobában

 • Elegáns design: vonzza a tekintetet a kerek vonalaival és az érdekes sejtmintával

 • Erős: 240 W teljesítmény visszaforgatással, 100 m³/h - ideális 15 - 20 m²-es szobákba

Termék leírása

Egyszerű út az ideális páratartalmú levegőhöz: A Klarstein DryFy 10 páramentesítő kiszárítja a helyiséget építkezés, felújítás vagy beázás után, de ugyanúgy használhatja a páratartalom szabályzásra a konyhában, fürdőszobában vagy hálószobában.

érezze magát jobban a megfelelő páratartalmú levegőnek köszönhetően: A Klarstein DryFy 10 páramentesítő azonnal eltávolítja a nedves levegőt, és jobb lesz levegőt venni a konyhában, fürdőszobában vagy hálószobában. építkezések vagy felújítási munkálatok után is használható a helyiség kiszárítására. 240 W-tos teljesítményével és 100 m³ óránkénti légforgással akár 10 liter vizet is eltávolít naponta - ennek köszönhetően a Klarstein DryFy 10 páramentesítő 15 - 20 m² területű helyiségekbe ideális. Az integrált nejlon szűrőnek köszönhetően a port is egyszerre szívja el a levegőből, így kétszeresen gondoskodik a jó minőségű levegőről a helyiségben. A nagy, 1,8 literes tartály összegyűjti a felfogott vizet, amit aztán egyszerűen kiönthet. Ugyanolyan praktikus, hogy felhasználóbarát: a felső kijelzőn pár gombbal beállíthatja a programot. A DrySelectnek köszönhetően pontosan az elképzelései szerint állíthatja be a cél páratartalmat. Rendelkezésére áll egy időzítő is és választhat a „power" és a „silent" üzemmódok között.

A DryFy 10 kívülről is jól néz ki: egyszerű vonalak érdekes sejtmintával egyesítve, így a Klarstein páramentesítő hatékony dísze lesz a nappali vagy konferencia helyiségeknek.

A tökéletes páratartalom elérése még sosem volt ilyen egyszerű: A Klarstein DryFy 10 páramentesítő garantálja a jobb minőségű levegőt.

Tulajdonságok

 • bekapcsoló/kikapcsoló gomb a kijelző felső oldalán
 • 0,6 m hosszú leeresztő tömlő a víz elvezetésére a tartály folyamatos kiürítése nélkül
 • automatikus páramentesítés: a készülék beindul, amikor a levegő páratartalma 5% - kal meghaladja a beállított értéket
 • szárító üzemmód: a készülék folyamatosan működik a beállított cél páratartalomtól függetlenül
 • a cél páratartalom 5 %-os lépésekben állítható 30-tól 80 %-ig
 • állítható időzítő órás lépésekben 24 óráig (bekapcsolás időzítő készenléti módban/időzítő működés közben)
 • intenzív mód (power) a gyors szárításért
 • elegáns konstrukció sejtmintával szürke színben
 • környezet hőmérséklete: 4 - 32 °C
 • maximális páramentesítő teljesítmény 30 °C és 80 % relatív páratartalom mellett
 • hangjelzés és automatikus leállítás teljes víztartály mellett
 • mutatja az aktuális páratartalmat
 • belső szárítás: megakadályozza a penész képződését a készülékben
 • fogantyú az egyszerű áthelyezésért
 • kivehető víztartály
 • hűtőanyag: R134a
 • kábelvezetés a készülék hátsó oldalán
 • tápellátás: 220-240 V~ | 50/60 Hz
Termékkód: 10032662

Méretek és műszaki adatok

 • méretek: kb. 29,5 x 42 x 21 cm (Sz x H x M)
 • tápkábel hosszúsága: kb. 170 cm
 • tömeg: kb. 9,2 kg

Mi lesz kiszállítva?

 • 1 x páramentesítő
 • 1 x leeresztő tömlő
 • Német nyelvű használati útmutató (egyéb nyelvek: angol)

Szállítási feltételek

A termék jelenleg nincs raktáron

Vásárlói értékelések
21 értékelés

Ezekről a termékekről még nem írtak recenziót

Vásárlói vélemények más országokból
Ellenőrzött ellenőrzés 18/04/2024

Parfait. Exactement, ce que je recherchais. Un appareil efficace, bien plus que les simples appareils à recharges. Il assainit les pièces trop humides en fonction du taux recherché. Se met en veille si l'humidité est satisfaisante. Selon la pièce, je peux retirer 5 litres d'eau par jour, en cas de forte humidité.

Tökéletes. Pontosan azt, amit kerestem. Hatékony készülék, sokkal több egyszerű töltőkészülékeknél. A kívánt aránytól függően fertőtleníti a túl párás helyiségeket. Készenléti üzemmódba kapcsol, ha a páratartalom kielégítő. Helyiségtől függően napi 5 liter vizet tudok eltávolítani, magas páratartalom esetén.

Ellenőrzött ellenőrzés 08/11/2023

Ein gutes Luftentfeuchtungsgerät. Es lässt sich leicht tragen und ist somit veilseitig einsetzbar, nicht nur im Keller, sondern im gesamten Haus, wenn die Räume nicht zu groß sind. Hat schon noch kurzer Zeit Feuchtigkeit aus unserem Flurbereich entzogen.

Jó párátlanító. Könnyen szállítható, ezért sokféleképpen használható, nem csak az alagsorban, hanem az egész házban, ha a szobák nem túl nagyok. Rövid időre már eltávolította a nedvességet a folyosónkból.

Ellenőrzött ellenőrzés 10/10/2022

Die Lufteintfeuchtung der Kellerräume entspricht den Erwartungen

Az alagsori helyiségek páramentesítése megfelel az elvárásoknak

Ellenőrzött ellenőrzés 09/10/2022

Es gibt Zufälle hatte das Gerät bestellt weil im Keller Büro die Luftfeuchtigkeit einfach zu hoch war. Am nächsten Tag platzt das Wasserrohr im Keller, wie schön das der Luftentfeuchter bestellt wurde und zum großen Einsatz kam. Das Gerät macht seine Arbeit und sammelt Geräuschvoll Luft und Wasser ein. Luft ein bisschen erwärmt kommt oben raus und kann mit eine Düse in eine andere Richtung umgestellt werden. Der Wassertank den würde ich beim nächsten mal mit mehr Volume kaufen, man schaut immer wie voll der Kasten ist das kann man sich dann ersparen.

Véletlenül azért rendelték meg a készüléket, mert az alagsori irodában egyszerűen túl magas volt a páratartalom. Másnap eldurrant a vízcső a pincében, milyen jó, hogy a párátlanítót megrendelték és jól használták. A készülék teszi a dolgát, és zajosan gyűjti a levegőt és a vizet. Felül enyhén felmelegedett levegő jön ki, és egy fúvókával más irányba váltható. Legközelebb nagyobb térfogatú víztartályt vennék, mindig nézd meg, hogy mennyi a doboz, ezt megspórolhatod.

Ellenőrzött ellenőrzés 06/10/2022

Alles wie erwartet

Minden a vártnak megfelelően

Ellenőrzött ellenőrzés 10/09/2022

When I first received this product I was really happy with it - it ran quietly and trapped the moisture from my damp basement. However, within 2 years (so still within the warranty timeframe), it just stopped working one day. I tried contacting the seller but it’s now been over a month and they have not helped me at all. So perhaps my dehumidifier is an anomaly and others will work fine, but I’m really disappointed.

Amikor először megkaptam ezt a terméket, nagyon meg voltam vele elégedve – csendesen futott, és felfogta a nedvességet a nedves pincéből. Azonban 2 éven belül (tehát még mindig a garanciális időn belül) egy nap leállt. Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot az eladóval, de már több mint egy hónapja, és egyáltalán nem segítettek. Szóval lehet, hogy a párátlanítóm anomália, és mások is jól fognak működni, de nagyon csalódott vagyok.

Ellenőrzött ellenőrzés 23/08/2022

Habe das Gerät in einem 20m³ Keller stehen. Anfangswert: 89% Nach 3 Std.: 71% Zielwert: 40% Temperatur von 19 ° auf 21° gestiegen. Mit Ablaufschlauch Dauerbetrieb uneingeschränkt möglich. Top (°_°)

Tartsa a készüléket egy 20 m³-es pincében. Kezdeti érték: 89% 3 óra múlva: 71% Célérték: 40% Hőmérséklet 19°-ról 21°-ra emelkedett. Lefolyótömlővel korlátlan folyamatos működés lehetséges. Felső (°_°)

Ellenőrzött ellenőrzés 01/07/2022

Kann mich nicht beschweren, innerhalb weniger Minuten wird die Raumfeuchte in einem 2x2m Raum von 95% auf 50% runter geregelt. Es gibt viele nützliche Voreinstellungen, das Interface ist sehr benutzerfreundlich. Das Wasser sammelt sich in einem Behälter und kann dann ganz einfach ausgeleert werden.

Nem panaszkodhat, néhány percen belül a helyiség páratartalma egy 2x2 m-es helyiségben 95%-ról 50%-ra csökken. Sok hasznos előre beállított beállítás található, a felület nagyon felhasználóbarát. A víz egy edényben összegyűlik, majd könnyen kiüríthető.

Ellenőrzött ellenőrzés 24/06/2022

Gutes Gerät, gutes Preis-Leistungs-Verhältnis!

Jó készülék, jó ár-érték arány!

Ellenőrzött ellenőrzés 15/05/2022

Echt super.

Nagyon jó.

Ellenőrzött ellenőrzés 15/04/2022

Ich hatte schon viele Luftentfeuchter zu Hause in meinem Keller. Dieser hier ist wirklich klasse. Einfache Handhabung, recht leise, kraftvoll. Klare Kaufempfehlung!

Sok párátlanítóm volt otthon az alagsoromban. Ez tényleg nagyszerű. Könnyen használható, elég halk, erős. Egyértelmű vásárlási ajánlás!

Ellenőrzött ellenőrzés 30/03/2022

Hat bisher in unseren Kellerräumen zur Luftentfeuchtung sehr gut funktioniert

Eddig nagyon jól működött az alagsori helyiségeinkben párátlanításra

Ellenőrzött ellenőrzés 20/03/2022

Ist sehr leise und einfach zu bedienen.

Nagyon csendes és könnyen használható.

Ellenőrzött ellenőrzés 12/03/2022

Ziemlich gutes Gerät. Wasserbehälter ist ein bisschen schwer zu entfernen, aber das stellt nicht zu großes Problem dar.

Elég jó készülék. A víztartályt kissé nehéz eltávolítani, de nem okoz túl sok problémát.

Ellenőrzött ellenőrzés 11/02/2022

Anschließen, einschalten, fertig. Lutscht die Feuchtigkeit aus dem Raum.Behälter einfach zu entleeren.

Csatlakozás, bekapcsolás, kész. Kiszívja a nedvességet a helyiségből Könnyen üríthető.

Ellenőrzött ellenőrzés 16/12/2021

Das Gerät läuft bei mir im Winter täglich 3 -4 Std. 2 Std aufgeteilt in 2 mal täglich im Wohnzimmer und Schlafzimmer! Wir wohnen in einem sehr alten Haus und die beiden Zimmer liegen auf der Wetterseite, somit ist die Luftfeuchtigkeit, trotz 3 - 4 mal Stoßlüften immer im Schimmelbereich, wenn man nicht extrem aufpasst! Mit diesem Gerät zusätzlich ist es mir gelungen, die Luftfeuchtigkeit bei 60% zu halten! Es zieht mir täglich 4 - 6 l aus der Luft! Möchte es nicht mehr missen!

Télen a készülék napi 3-4 órát, napi 2 órát üzemel, napi 2-szer osztva a nappaliban és a hálószobában! Nagyon régi házban lakunk és a két szoba az időjárás felőli oldalon van, így a páratartalom mindig a penészes területen van, 3-4 szellőztetés ellenére is, ha nem vigyázunk nagyon! Ezzel a készülékkel ráadásul sikerült 60%-on tartani a páratartalmat! Naponta 4-6 litert kihúz a levegőmből! Ne akarj többé lemaradni róla!

Ellenőrzött ellenőrzés 14/12/2021

Das Gerät ist leise, sieht gut aus und hat in kurzer Zeit eine Menge Wasser absorbiert. Da ich Gebrauchsanweisungen nur soweit lese wie es unbedingt nötig ist, habe ich die übrigen Funktionen noch gar nicht ausprobiert.

A készülék csendes, jól néz ki és sok vizet szívott fel rövid idő alatt. Mivel a használati utasítást csak annyit olvastam el, amennyi feltétlenül szükséges, ezért a többi funkciót ki sem próbáltam.

Ellenőrzött ellenőrzés 10/12/2018

Der Luftentfeuchter ist für uns vielseitig einsetzbar. Nach Renovierungen kann er Räume entfeuchten und auch gerade alte Gemäuer sind voller Feuchtigkeit. Wir haben den Luftentfeuchter nun mehrfach im Einsatz und ich muss sagen, er ist superpraktisch. Das Design ist stilvoll und schlicht, das Display sehr einfach zu bedienen und der Transport trotz 14,2 kg dank Griff und Rollen auch für Frauen machbar. Schnell ist der Luftentfeuchter eingestellt und beginnt sofort seine Arbeit. Wählbar zwischen Power oder Silent kann der Entfeuchter seine Arbeit verrichten. Sofort beim Anschalten wird die aktuelle Luftfeuchtigkeit angezeigt und man kann quasi zusehen, wie die Luftfeuchtigkeit verringert wird. Die aktuelle Prozentzahl wird kontinuierlich auf dem Display angezeigt. Es geht für kleinere Räume von ca. 15 m² recht schnell, die Luftfeuchtigkeit wurde innerhalb von einer Stunde um 10% verringert. Einzig der Wassertank ist etwas unhandlich und lässt sich zunächst nur mit Mühe ausbauen. Ich hätte mir noch gewünscht, das die Abschaltautomatik das ganze Gerät betrifft, es wird aber lediglich der Lüfter ausgeschaltet. Wir möchten unseren Luftentfeuchter nicht mehr missen und werden ihn sowohl in Küche, Bad, Keller und auch als Bautrockner und beim Renovieren nutzen.

A párátlanító nálunk sokoldalú. Felújítás után párátlaníthat a helyiségekben, és még a régi falak is tele vannak nedvességgel. A párátlanítót már többször használtuk, és azt kell mondjam, szuper praktikus. Kialakítása stílusos és egyszerű, a kijelző rendkívül könnyen kezelhető és 14,2 kg-os súlya ellenére a fogantyúnak és a kerekeknek köszönhetően nők által is szállítható. A párátlanító gyorsan beállítható, és azonnal működésbe lép. A párátlanító teljesítménye vagy csendessége közül választhat. Amint bekapcsolja, megjelenik az aktuális páratartalom, és láthatja, hogyan csökken a páratartalom. Az aktuális százalék folyamatosan látható a kijelzőn. Kisebb, kb.15 m²-es helyiségeknél elég gyors, a páratartalom egy óra alatt 10%-kal csökkent. Csak a víztartály egy kicsit nehézkes, és először csak nehezen lehet eltávolítani. Azt szerettem volna, ha az automatikus kikapcsolás az egész készüléket érinti, de csak a ventilátor van kikapcsolva. A párátlanítónkat már nem akarjuk nélkülözni, konyhában, fürdőszobában, pincében, valamint épületszárítóként és felújításkor is használni fogjuk.

Ellenőrzött ellenőrzés 29/06/2018

Ich bin sehr überrascht dass dieser Luftentfeuchter die Feuchtigkeit in unserem Schlafzimmer in den Griff gebracht hat. Ich besitze diesen DryFy20 nun schon ein gutes halbes Jahr. Vor allem an Regnerischen Tagen wird das Gerät von mir (immer noch Manuell notwendiger weise bei 68 bis 89 % Luftfeuchte) eingeschalten und in der Laufzeit, die man ohne weiteres einfach Einstellen kann (von 1 bis 24 Stunden) in den Dienst versetzt um die Luftfeuchte ( Eingestellt auf 50 % ) zurück zu regulieren. Die Handhabung des Gerätes ist sehr Einfach und auch die Beschreibung ist fast schon selbsterklärend. Die Kapazität des Wassertank- Auffangbehälter (5 Liter ) ist enorm und ausreichend bei zirka zwei bis dreimaliger Nutzung, sowie ebenfalls in der Handhabung einfach zu Entleeren. Den innenraum dieses Behälters lässt sich aber nicht innen Reinigen was ich ein bisschen Schade finde. Es zeichnet sich auch durch ein leises Surren in seiner Laufruhe aus und stört nicht im geringsten meinen Schlaf. Ich besitze noch einen kleinen externen Hygrometer in der Größe eines Reiseweckers der mir mit Warnung mitteilt wann ich zuviel Feuchte Luft in diesem Wohnbereich habe. Auf alle Fälle genügt dieses Gerät meinen Ansprüchen die immer wiederkehrende Feuchtigkeit mit Schimmelbildung in Schach zu halten da die Hauswand der Wetterseite dieses Mietshauses vermutlich nicht genug Isoliert ist. Es gibt aber hier bei AMAZON auch noch ein zusätzliches Kabel welches mit einem Hygrometer gekoppelt ist und somit eine Automatische Start/Stopp Funktion er Stromzufuhr des Luftentfeuchters steuern kann. Dies wäre nun in nächster Zeit, da es wieder in die Winterliche Zeit geht, meine zusätzliche weitere Anschaffung als Ergänzung. Alles in allem würde ich dieses Gerät selbst wieder Kaufen. Ich kann den Klarstein DryFy20 Luftentfeuchter auf alle Fälle weiterempfehlen.

Nagyon meglepett, hogy ez a párátlanító átvette az irányítást a hálószobánk páratartalma felett. Már jó fél éve a tulajdonomban van ez a DryFy20. Főleg esős napokon a készüléket én kapcsolom be (68-89%-os páratartalom mellett továbbra is feltétlenül manuálisan) és üzembe helyezem a páratartalom szabályozására az üzemidő alatt, ami könnyen beállítható (1-24 óra között). 50%-ra visszaszabályozni. A készülék kezelése nagyon egyszerű, a leírás pedig szinte magától értetődő. A víztartály gyűjtőedényének űrtartalma (5 liter) hatalmas, körülbelül két-három alkalommal elegendő, valamint könnyen üríthető. Ennek a tartálynak a belseje nem tisztítható belülről, ami szerintem egy kicsit kár. A simaságában halk zizegés is van, és egy cseppet sem zavarja az alvásomat. Még mindig van egy kis külső nedvességmérőm, akkora, mint egy utazási ébresztőóra, ami figyelmeztet, ha túl sok a párás levegő ebben a nappaliban. Mindenesetre ez a készülék megfelel az általam elvártnak, hogy kordában tartsa a penészesedést okozó visszatérő nedvességet, mivel ennek a bérháznak az időjárási felőli oldalán valószínűleg nincs kellően szigetelt fal. De itt az AMAZON-nál van egy kiegészítő kábel is, amely a páratartalom-mérőhöz csatlakozik, és így képes vezérelni a párátlanító tápellátásának automatikus start/stop funkcióját. Ez lenne az én kiegészítő beszerzésem a közeljövőben, mivel a téli szezonba megy vissza. Összességében magam is újra megvásárolnám ezt a készüléket. Mindenképpen tudom ajánlani a Klarstein DryFy20 páramentesítőt.

Ellenőrzött ellenőrzés 13/01/2018

Das Gerät an sich ist von guter Qualität, hat eine gute Entfeuchtungsleistung und einen für diese Klasse recht großen Wassertank. Andere 20l/h-Gerät haben oft nur einen 3-Liter-Tank. Hier sind es 5l, man muss den also seltener leeren, was ich angenehm finde. Bei der automatischen Steuerung der Luftfeuchtigkeit hatte ich mir jedoch mehr versprochen. Das Gerät kann die Feuchtigkeit auf einen in 5%-Schritten einstellbaren Zielwert senken, dann schaltet der Kompressor ab und geht bei steugender Feuchte wieder an (mit einer Hysterese von +/- 5%). Allerdings läuft der Lüfter die ganze Zeit weiter! Nur der Kompressor geht aus. Das erschien mir Anfangs unverständlich, hat bei genauer Betrachtung allerdings auch einen Sinn. Denn diese Art Geräte scheinen alle unter dem Problem zu leiden, dass der Feuchte-Sensor direkt im Gerät verbaut ist und dort ist die Feuchtigkeit aufgrund des kondensierten Wassers höher als in der Raumluft. Schaltet sich der Lüfter ab, so steigt die Feuchtigkeit daher sehr schnell wieder an. Durch das Weiterlaufen des Lüfters wird das Gerät immer mit frischer Raumluft versorgt und ein ständiges ein und ausschalten wird vermieden. Das ist für mich aber trotzdem unbefriedigend. Ich benutze das Gerät in einem Keller ohne ernsthaftes Feuchtigkeits-Problem, wo es nicht durchgehend laufen muss. Der Lüfter verbraucht auch auf niedriger Stufe etwa 30 Watt (selbst gemessen)! Ich war nun am Überlegen, ob ich das Gerät zurückschicke. Es gibt andere Geräte, die sich, meist nach einem kurzen Lüfter-Nachlauf, ganz abschalten. Allerdings haben die oft einen kleineren Tank und das Problem des Sensors im Gerät haben sie auch. Optimal wäre also ein Sensor außerhalb des Geräts. Das scheint es aber so direkt nicht zu geben. Nach einiger Recherche stieß ich aber zum Glück darauf, dass es Hygrometer-Steckdosen gibt, die man genau für diesen Zweck einsetzen kann! Ich habe mir dann enenInkbird IHC-200 gekauft. Damit kann ich den Sensor beliebig positionieren und außerdem die Schaltpunkte viel flexibler und feiner einstellen. Da der Klarstein nach Stromausfall im letzten Modus bleibt, kann man diesen also auf Dauerbetrieb und hohe Lüfterstufe stellen und extern schalten. Die Zusatzkosten für die Steckdose sind im Rahmen und man erhält ein wirklich zuverlässiges und flexibles System. Damit bin ich sehr zufrieden. In diesem Setting finde ich das Gerät empfehlenswert.

Maga a készülék jó minőségű, jó párátlanító teljesítményű és ehhez az osztályhoz elég nagy víztartállyal rendelkezik. Más 20 l/h-s készülékek gyakran csak 3 literes tartállyal rendelkeznek. Itt 5l van, így nem kell olyan gyakran üríteni, amit kellemesnek találok. A páratartalom automatikus szabályozásától azonban többet vártam. A készülék a páratartalmat egy 5%-os lépésekben beállítható célértékre tudja csökkenteni, majd a páratartalom emelkedésével (+/- 5%-os hiszterézissel) a kompresszor kikapcsol és újraindul. A ventilátor azonban folyamatosan működik! Csak a kompresszor kapcsol ki. Ez elsőre érthetetlennek tűnt számomra, de közelebbről megvizsgálva ennek is van értelme. Mert úgy tűnik, hogy az ilyen típusú készülékek mindegyike szenved azzal a problémával, hogy a páratartalom-érzékelő közvetlenül a készülékbe van beépítve, és ott magasabb a páratartalom, mint a szobalevegőben a kondenzvíz miatt. Ha a ventilátor kikapcsol, a páratartalom ismét nagyon gyorsan megemelkedik. Ahogy a ventilátor tovább működik, a készüléket mindig friss szobalevegővel látják el, és elkerülhető az állandó be- és kikapcsolás. De ez még mindig nem kielégítő számomra. Komoly nedvességprobléma nélkül pincében használom az egységet, ahol nem kell folyamatosan működnie. A ventilátor alacsony szinten is 30 wattot fogyaszt (saját méréssel)! Most azon gondolkodtam, hogy visszaadjam-e a készüléket. Vannak más eszközök is, amelyek teljesen kikapcsolnak, általában rövid ventilátor-befutás után. Viszont sokszor kisebb a tartályuk és a készülékben lévő szenzor problémája is van. Ideális lenne egy érzékelő a készüléken kívül. De úgy tűnik, ez nem közvetlenül így van. Szerencsére némi kutakodás után rájöttem, hogy léteznek higrométer aljzatok, amik pontosan erre a célra használhatók! Aztán vettem egy Inkbird IHC-200-at. Ez lehetővé teszi, hogy az érzékelőt tetszés szerint helyezzem el, és a kapcsolási pontokat is sokkal rugalmasabban és finomabban állíthatom be. Mivel a Klarstein áramkimaradás után is az utolsó üzemmódban marad, beállíthatja folyamatos működésre és nagy ventilátorsebességre, és kívülről kapcsolhatja. Az aljzat többletköltségei ésszerűek, és egy igazán megbízható és rugalmas rendszert kap. Ezzel nagyon meg vagyok elégedve. Ebben a beállításban ajánlom az eszközt.

Ellenőrzött ellenőrzés 11/11/2017

Nachdem ich vor 1 Monat in eine Keller Wohnung gezogen bin, musste ich leider feststellen das dort eine viel zu hohe Luftfeuchtigkeit vorhanden ist. Auch in meiner Kleidung konnte ich einen leichten Müffel Geruch feststellen. Nach der suche nach einem passenden Luftentfeuchter bin ich auf das Gerät gestoßen und habe es aufgrund der vielen positiven Bewertungen mich für das Gerät von Klarstein entschieden. Das Gerät kam schnell und gut verpackt an. Es macht einen sehr wertigen Eindruck und hat aufgrund seines Gewichtes ( ca. 14 Kilo) zum glück auch Rollen und einen Tragegriff. Die Bedingung ist recht einfach. Es gibt einen Timer um das Gerät von jetzt an X Stunden laufen zu lassen oder um das Gerät in X Stunden starten zu lassen. Daneben gibt es einen Automatik Modus der das Gerät nur laufen lässt wenn die Luftfeuchtigkeit über den eingestellten Wert kommt. Oder einen continuous Modus bei dem das Gerät einfach läuft. Weiter kann man den Lüfter auf LOW oder HIGH stellen. Den Ausbläse Winkel kann man fest einstellen oder ähnlich eines Ventilators sich bewegen lassen. Das schöne ist das all diese genannten Funktionen beliebig kombiniert werden können. Mehr braucht es meiner Meinung auch nicht. In der Praxis würde ich sagen das der Lüfter bei der Einstellung High Laut ist und man so mit dem Gerät im Nebenraum Arbeiten kann aber nicht Schlafen. Bei der Einstellung LOW könnte man sicher mit dem Gerät im Nebenraum schlafen, sowie mit dem Gerät im Nebenraum oder im selben Raum auch arbeiten. Ich habe eine ca. 30 qm große Wohnung und habe mich extra für den eigentlich etwas überdimensionierten Dryfy 20 entschieden. Das Gerät hat es geschafft schon innerhalb eines Tages die durschnittliche Feuchtigkeit von 55 % auf 45 - 50 % zu senken ( ca. 4 Liter ausbeute ) Mein einziger Kritikpunkt ist das ich es noch nicht so wirklich rausbekommen habe wie man den Wassersammelbehälter richtig leert. Es gibt augenscheinlich keine Ausguss Nase so das, dass Wasser aus 2 Enden gleichzeitig läuft wozu man den Behälter schwer in einen kleinen Ausguss schütten kann sondern sich dann einer Badewanne oder ähnlichem behelfen muss. Alles in allem bin ich mit dem Gerät sehr zufrieden und hoffe mal das es auch sehr lange hält.

Miután 1 hónapja beköltöztem egy alagsori lakásba, sajnos rá kellett jönnöm, hogy ott túl magas a páratartalom. Enyhe dohos szagot is éreztem a ruháimban. Miután kerestem egy megfelelő párátlanítót, rábukkantam a készülékre, és a sok pozitív vélemény miatt a Klarstein készülék mellett döntöttem. A készülék gyorsan és jól becsomagolva megérkezett. Nagyon értékes benyomást kelt, és súlya (kb. 14 kiló) miatt szerencsére kerekekkel és hordozófogantyúval is rendelkezik. A feltétel meglehetősen egyszerű. Van egy időzítő, amellyel az eszközt X órán keresztül futtathatja, vagy X órán belül elindíthatja. Van egy automatikus üzemmód is, amely csak akkor engedi működésbe a készüléket, ha a páratartalom meghaladja a beállított értéket. Vagy folyamatos üzemmódban, ahol az eszköz csak fut. A ventilátort LOW vagy HIGH állásba is beállíthatja. A kifújási szög rögzíthető vagy ventilátorszerűen mozgatható. A jó dolog az, hogy ezek a funkciók tetszés szerint kombinálhatók. Véleményem szerint nem is kell több. A gyakorlatban azt mondanám, hogy magasra állítva hangos a ventilátor, így a szomszéd szobában lehet dolgozni a készülékkel, de nem aludni. A LOW beállítással nyugodtan aludhat a készülékkel a szomszéd szobában, és a szomszéd szobában vagy ugyanabban a szobában is dolgozhat a készülékkel. Van egy körülbelül 30 négyzetméteres lakásom, és a Dryfy 20 mellett döntöttem, ami valójában egy kicsit túlméretezett. A készüléknek sikerült egy nap alatt 55%-ról 45-50%-ra csökkentenie az átlagos páratartalmat (kb. 4 literes hozam) Egyetlen kritikám az, hogy nem igazán jöttem rá, hogyan kell rendesen kiüríteni a vízgyűjtő edényt. Látszólag nincs kifolyó orra, így egyszerre 2 végéből folyik ki a víz, ami megnehezíti a tartály kis mosogatóba öntését, de ilyenkor be kell érni egy fürdőkáddal vagy valami hasonlóval. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel, remélem sokáig fog működni.