3 év jótállás 14 napos elállási jog

Sziget páraelszívók

Sziget és térbeli páraelszívók

A sziget- és térbeli páraelszívók nagyszerű választás azok számára, akik füst- és szagmentes konyhát szeretnének. A helyiség közepén vannak elhelyezve, így ideálisak nagyobb terekbe. A szigeti páraelszívók többféle stílusban kaphatók, és a konyha dekorációjához igazíthatók.

A térbeli elszívó kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyiség méretét és a szükséges szellőzés típusát. A szigeti páraelszívók kifelé szellőztethetők vagy recirkulációval. A recirkulációs modellek szűrőkkel távolítják el a füstöt és a szagokat a levegőből, míg a modellek szellőzéssel a levegőt közvetlenül a szabadba vezetik.

A térelszívók különböző anyagokból készülnek, többek között rozsdamentes acélból, üvegből és fából. Ezeken a modelleken kívül kínálunk szigetelszívókat, >szekrény alatti és beépített páraelszívókat, kéményelszívókat vagy kihúzható páraelszívókat.

A sziget páraelszívók előnyei:

 • Nem szükséges közvetlenül a falra szerelni.
 • Nagyszerű kialakítás - a szigetelszívók az egyik legstílusosabb konyhai készülékek, tökéletesen illeszkednek a konyha általános stílusához.
 • Nagy teljesítményűek, és hatékonyan vonják ki a gőzt és a szennyeződéseket a levegőből.
 • Nagyobb és tágasabb konyhákba is alkalmasak.

Hátrányok:

 • Méretileg nagyok.
 • Bonyolultabb a készülék telepítése.
 • Más modellkialakításokhoz képest viszonylag drágák.

Hogyan válasszunk sziget páraelszívót:

 • Anyag - Javasoljuk, hogy olyan anyagot válasszon, amely szemet gyönyörködtető és jól tisztítható.

 • Teljesítmény - Tudja meg, milyen a páraelszívó teljesítménye. A kiválasztásnál az a szabály érvényes, hogy a páraelszívónak képesnek kell lennie a teljes konyhai terület egy óra alatt történő megtisztítására, szorozva 10-zel. A teljesítmény m3/órában van megadva.

 • Zaj - Ez decibelben (dB) van megadva, és azt határozza meg, hogy egy adott szigetelszívó mekkora zajt kelt. Hogy jobban el tudjuk képzelni, a susogó levelek által keltett zajszintet jelzi - körülbelül 60 dB.

 • Kialakítás - Válasszon olyan páraelszívót, amely illeszkedik konyhája általános megjelenéséhez.

 • Ár - jó ár-érték arány.

 • Visszavezetéses vagy elszívó páraelszívó

Ha többet szeretne megtudni ezekről a paraméterekről, lásd fali páraelszívó.

Recirkulációs és elszívó páraelszívó

Recirkulációs és elszívó páraelszívó

A recirkulációs elszívás az elszívás olyan típusa, amelyet ott használnak, ahol a páraelszívó nem csatlakoztatható kéményhez vagy csatornához. A gőzök nem a házból vannak kiszívva a kültérbe, hanem a sziget páraelszívó magába szívja a konyhából származó levegőt, egy szűrőn keresztül megtisztítja, és visszavezeti a térbe.

Ennek a kialakításnak a hátránya a szűrők tisztításának szükségessége, amelyet legalább 6 havonta egyszer, erős szennyezés esetén gyakrabban kell elvégezni. A keringtető páraelszívók előnye, hogy olcsóbbak, mint más elszívótípusok, és minden konyhában különösebb komplikáció nélkül felszerelhetők. Fő hátrányuk azonban az, hogy rendszeres karbantartást igényelnek. Ilyen szűrőket nálunk is találhat a tartozékok és szűrők páraelszívókhoz oldalon.

Sziget páraelszívó

Az elszívó szigetelszívó egy olyan típusú páraelszívó, amely általában egy kéményhez vagy csatornához csatlakozik, hogy a gőzt és más konyhai füstöt a szabadba juttassa. A páraelszívók különböző méretűek és stílusúak, de a legtöbbet úgy tervezték, hogy egy szekrény vagy más felső felület alá szereljék be.

Az elszívók általában egy vagy több zsírszűrővel rendelkeznek, hogy a levegőből felfogják a zsírt és más részecskéket, majd a szűrt levegőt a lakáson kívülre vezetik. A szigetelszívók minden konyhai szellőztető rendszer fontos részét képezik, és segíthetnek tisztán és káros füstöktől mentesen tartani a konyhai levegőt.

Milyen messze kell lennie a páraelszívónak a főzőlaptól?

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, mivel az ideális távolság a sziget páraelszívó és a főzőlap között a főzőlap típusától függően változik. Az üvegkerámia főzőlapok esetében legalább 60 cm-es távolság ajánlott, míg a gázfőzőlapok esetében legalább 80 cm-es távolság az ideális. Végső soron fontos, hogy tanulmányozza a páraelszívó használati utasítását, hogy meghatározhassa az ideális távolságot az adott modellhez.

fel