Sous Vide

Sous-vide, Klarstein Quickstick, termosztát, keringtető szivattyú, 20 l, rozsdamentes acél
Quickstick Sous Vide főző Fekete Sous-vide Cooker 1300 watt
50 490 Ft 61 690 Ft
-18%
Sous-vide, Klarstein Quickstick, termosztát, keringtető szivattyú, 20 l, rozsdamentes acél
Quickstick Sous Vide főző Sous-vide Cooker Ezüst metál 1300 watt
42 390 Ft 59 290 Ft
-28%
Sous-vide, Quickstick Flex, főző, 1300 W, 3D cirkuláció, IPX7, időzítő, 0 - 95 °C, fekete
Quickstick Flex Sous Vide főző Sous-vide Cooker Fekete 1300 watt
59 590 Ft
Sous-vide, Quickstick Flex, főző, 1300 W, 3D cirkuláció, IPX7, időzítő, 0 - 95 °C, ezüst
Quickstick Flex Sous Vide főző Sous-vide Cooker Ezüst metál 1300 watt
59 045 Ft 78 190 Ft
-24%
Vákuumozó gép, Quickstick Sous Vide Set Sous Vide főző, vákuumzsák
Quickstick Sous Vide főző + FoodLocker Slim vákuumozó gép + Bagpack XL Ezüst Sous-vide Cooker 1300 watt
67 090 Ft 85 770 Ft
-21%
Vákuumozó fólia, Quickstick Sous Vide + Foodlocker Pro, vákuumfőző készlet, sous-vide merülő főző | vákuumgép
Quickstick Sous Vide főző + FoodLocker Pro vákuumozó gép Vákuumozógép
54 590 Ft 76 005 Ft
-28%
Sous-vide, Quickstick Smart, szivattyú, 3D, keringtetés, 20-95 °C
Quickstick Smart Sous Vide főző Sous-vide Cooker Fekete 1200 watt
45 417 Ft 56 990 Ft
-20%

Sous vide

A sous vide (francia fordításban: "vákuumban") egy olyan módszer, amely arra a folyamatra utal, amikor az ételt vákuumzárral lezárják egy zacskóba, majd vízfürdőben nagyon pontos hőmérsékleten megfőzik. A sous vide módszerrel való főzés egyszerű, modern és mindenekelőtt nagyon hatékony. Ez a technika olyan eredményeket hoz, amelyek más főzési módszerrel nem érhetők el.

Miért érdemes a sous vide módszerrel főzni?

 • A Sous vide módszer fő előnye, hogy megőrzi az ételben lévő összes levet. Ez azt jelenti, hogy például a steak sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz, mintha hagyományos módon sütné meg.
 • Ez a főzési módszer nagyon kíméletes, így az olyan kényes alapanyagok, mint a hal vagy a zöldségek, megőrzik teljes ízüket.
 • Egy másik nagy előnye, hogy egyszerre több fogást is könnyedén elkészíthet. Ha tehát egy háromfogásos ételt szeretne elkészíteni, azt könnyedén megteheti a sous vide módszerrel. Mindössze annyit kell tennie, hogy a különböző fogásokat különböző zsákokba helyezi. Ezután csak tegye őket vízfürdőbe, és hagyja őket főni. Nem kell semmi mással foglalkoznia, és teljes mértékben a vendégeire koncentrálhat.

Készítsen nagyszerű ételt a sous vide módszerrel

A Sous vide főzés precíz hőmérséklet-szabályozással és keringetéssel olyan eredményeket ér el, amelyeket más főzési technikával nem lehet elérni. Miért van ez így? A hagyományos főzési módszerekkel nem tudja ellenőrizni a hőfokot és a hőmérsékletet. Ennek eredményeképpen nagyon nehéz és időigényes mindig tökéletes ételt főzni.

Az étel veszít az ízéből, könnyen átsül, és száraz, rágós állagú lesz. A konyhában történő pontos hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően a sous vide a következő előnyökkel jár:

 • Következetesség - mivel az ételt pontos hőmérsékleten és időben főzi, nagyon következetes eredményre számíthat.
 • Ízek - az étel lében van főzve. Ez biztosítja, hogy az étel ízletes, lédús és zsenge legyen.
 • A hulladék csökkentése - a hagyományosan elkészített ételek kiszáradnak és hulladékot eredményeznek. Egy hagyományos módon sütött steak például a kiszáradás során átlagosan a térfogatának akár 40%-át is elveszíti. A precízen átsütött steak nem veszít térfogatából.
 • Rugalmasság - a hagyományos főzés állandó figyelmet igényelhet. A precíziós főzés az ételt a pontos hőmérsékletre hozza és megtartja azt. Nem kell aggódnia a túlsütés miatt.

Hogyan kezdjünk el főzni sous vide módszerrel?

A sous vide módszer a profi szakácsok és az otthoni szakácsok számára egyaránt alkalmas. Ezzel a főzési módszerrel könnyen, stressz és munka nélkül készíthet ízletes ételeket. Mindössze egy vákuumozó készlékre van szüksége, amely kiszívja az összes levegőt, és néhány zacskóra. Ezután az ételt zacskókba rakhatja, vákuumozhatja, és vízfürdőbe teheti. Egy kis idő múlva az étel elkészül, és élvezheti azt családjával vagy barátaival. Ha tehát valami újat szeretne kipróbálni a konyhában, akkor a sous vide módszer biztosan az Ön számára megfelelő.

Az élelmiszerek vákuumzárása szintén nagyszerű módja az eltarthatósági idő meghosszabbításának és a romlás megelőzésének.

Ha a sous vide módszerrel főz, egyszerre több fogást is elkészíthet, anélkül, hogy bármi miatt aggódnia kellene. Ha tehát valami újat szeretne kipróbálni a konyhában, akkor a sous vide módszer biztosan az Ön számára legmegfelelőbb.

Milyen felszerelésre van szükségem a sous vide főzéshez?

Ez valójában nagyon megfizethető és egyszerű. Manapság mindenki elkezdhet sous vide főzni. Az induláshoz szüksége lesz néhány dologra:

 • Sous vide főző
 • Vákuumzsákok
 • Vákuumozó készülék
 • Sous vide víztartály

Itt megtalálja a sous vide főzéshez szükséges összes felszerelést.

fel