3 év jótállás 14 napos elállási jog

Raclette grillek

Raclette grill, Steaklette, 1500W, gránit rostlap, 8 személyre
Visszatérés: -10%
Raclette grill, Sirloin Raclette, 1500W, alumínium/kő, 8 személy, LED jelzőlámpák
Visszatérés: -10%

Raclette grillsütők

A raclette grill, vagy más néven raclette grillsütő, az elektromos grill egy speciális típusa, amely két részből áll. A raclette grillsütő kiválóan alkalmas különféle húsok, halak, zöldségek és gyümölcsök elkészítésére. A grill felső lapja ideális mindenféle alapanyag elkészítéséhez, a hústól a zöldségekig. Az alsó rész, amely közvetlenül a fűtőtest alá helyezett kisebb serpenyőkből áll, alkalmas különböző alapanyagok besütésére.

Akár sós, akár édes ételeket szeretne készíteni, a raclette grill sokoldalú főzőeszköz, amellyel kiváló eredményeket érhet el. A raklette grillezőket a Teppanyaki-hoz is használják - ez egy olyan módszer, amellyel az ételeket közvetlenül a vendégek előtt készítik el. Ezt a fajta grillezést főleg a japán konyhában használják.

A raclette grill előnyei

  • Füstmentes - A klasszikus kerti grillekkel összehasonlítva a rakétagrillek nem termelnek füstöt, így beltéri grillezésre is alkalmasak.
  • Hőmérséklet szabályozás - A kézi hőmérsékletszabályozásnak köszönhetően beállíthatja az ideális grillhőmérsékletet, és szükség esetén növelheti vagy csökkentheti azt.
  • Két szint - A Raclette-grillek két különböző szintből állnak - a felső szint a grillezésre, az alsó pedig a sütésre szolgál. Minden szintnek saját hőmérséklet-szabályozója van, így különböző típusú ételeket készíthet rajtuk.
  • Ideális a barátokkal való grillezéshez

Grill-lap

A rakétagrillek esetében kétféle felületi kialakítással találkozhatunk az ízletes ételek elkészítéséhez. Egyes grilleket még úgy is terveztek, hogy egyszerre mindkét kivitelből álljanak.

  • A grill-lap sima felülete - a grillfelület sima kialakítása különösen kisebb hús-, hal- és zöldségdarabok grillezéséhez, illetve tojás és palacsinta készítéséhez alkalmas.
  • Barázdált grill-lap felület - A barázdált felület jellegzetes bemélyedéseket hagy a grillezett ételeken. Elsősorban nagyobb ételek, például csirkemell vagy marhaszelet sütésére tervezték.

A raclette grill anyaga

A raclette grillezők különböző anyagokból készülhetnek, és mindegyik anyagnak más-más hőtani tulajdonságai vannak. Ezért a megfelelő raclette grill kiválasztásakor fontos azt is megvizsgálni, hogy milyen anyagból készült a grill felülete. Leggyakrabban a következő tervekkel találkozhat:

  • - a természetes kő nagyszerű módja az ételek egészséges és egyszerű grillezésének, mivel nincs szükség zsír vagy olaj használatára. Hátránya, hogy hosszabb időbe telik, amíg eléri a megfelelő hőmérsékletet, másrészt viszont elég sokáig forró marad.
  • Terrakotta lemez - A grillrész felülete terrakotta agyagból készült. Előnye, hogy közvetlenül rajta vághatja az ételt anélkül, hogy megkarcolná a felületet vagy tompítaná a kést.
  • Öntöttvas - Az öntöttvas lemezek jól tartják a hőt, és viszonylag gyorsan felforrósodnak. Különösen alkalmas steakek elkészítéséhez, mivel jól tartja a hőt, ami a steakek grillezésekor elsődleges fontosságú.
  • Kerámia lap - Ez egy sokoldalúan felhasználható felülettípus, amely nagyon népszerű, és például a főzőlapokon is megtalálható. Előnye, hogy gyorsan felmelegszik, és a kerámialap tapadásmentes felületének köszönhetően könnyen tisztítható.

A raclette grillsütők hazánkban kevéssé ismertek, de lassan előtérbe kerülnek. Nemcsak a hivatásos szakácsoknál, hanem a hobbi szakácsoknál is megtalálják a helyüket.

fel