3 év jótállás 14 napos elállási jog

Olajradiátorok


Gyors hő mindenhol egy gazdaságos olajradiátorral

Az olajradiátor a hideg helyiségek mobil hőforrása. Ezáltal ideális megoldás pincék, garázsok vagy befejezetlen épületek számára. Az olajradiátor egy rendkívül alacsony energiafogyasztású elektromos fűtőberendezés. Ezt a fűtőközeg és a modern vezérlőrendszer biztosítja.

Hogyan működik egy olajradiátor

A radiátorok folyékony közegű fűtőelemek. A vízradiátorok különösen jól ismertek. Az olajradiátorok előnye a vízradiátorokkal szemben, hogy belülről nem tudnak rozsdásodni. A radiátorban van egy fűtőrúd. Ez felmelegíti a fűtőközeget. Po dosiahnutí požadovanej teploty sa radiátor vypne. Az olaj azonban ekkor még mindig nagyon meleg, és sokáig sugározza a hőt. Ezáltal az olajradiátor sokkal gazdaságosabbá válik a villamosenergia-fogyasztás szempontjából, mint a sugárzó fűtőtestek.

Az olajradiátorok, konvektoros fűtőtestek és infravörös fűtőtestek működésével kapcsolatos további információkért lásd a Klarstein útmutatóját az elektromos fűtőtestekről.

Olajradiátorokra vonatkozó szabályozás

Még a mai olcsó készülékek is kiterjedt funkciókkal rendelkeznek a fűtés kényelmes szabályozásához. Ide tartoznak például:

  • LED displeje
  • Zeitschaltuhren
  • Termosztát
  • Fúvószelep

A kijelzőn megjelenik az aktuális és a kívánt hőmérséklet. A felhasználó így mindig pontos áttekintést kap a hőfejlődésről. A beépített időzítők a kívánt időpontban kapcsolják be az olajradiátor fűtését. Ez nagyon praktikus, ha például egy bulira szeretné előkészíteni a pincét.

A termosztáttal ellátott olajradiátor folyamatosan szabályozza a hőt. Ha a helyiség túl hideg lesz, a termosztát kapcsolója visszakapcsolja a radiátort, és fenntartja az állandó hőmérsékletet. A ventilátoros olajradiátor rendkívül gyorsan osztja el a hőt.

Olajhűtő folyamatos működéshez?

Az olajradiátor, mint minden mobil elektromos fűtőberendezés, csak bizonyos feltételek mellett alkalmas folyamatos működésre. Az energiaköltségei viszonylag alacsonyak egy elektromos fűtőberendezés esetében. Nem hasonlíthatóak azonban össze egy tartósan telepített gáz-, olaj- vagy pelletfűtési rendszerrel. Az olajjal töltött hűtő ezért különösen hasznos alkalmi használatra. Egy jól szigetelt helyiségben a radiátor a legnagyobb hatásfokkal és hatékonysággal működik.

Konvektor vagy olajradiátor?

A konvektor egy elektromos fűtőtest, amely egy burkolattal és egy különleges kialakítással rendelkezik. Ezek nagyméretű lapradiátorok, amelyek az ún. konvekciós áramlás. Ez felmelegíti a levegőt, és felemeli azt. A meleg levegő a mennyezet mentén áramlik, amíg a szoba túloldalán ismét lehűl, és a padlóra esik. Onnan visszamegy a konvektorba, ahol felmelegszik és újra felemelkedik. Így a helyiség levegője egyre melegebbé válik. A konvektor viszonylag lassan működik, és nagy az energiafogyasztása. Különösen alkalmas nagyobb, zárt, jól szigetelt helyiségekbe. Nem rendelkezik azonban az olajhűtő sebességével és mozgékonyságával. Ezek az egységek inkább pontszerű hőt termelnek a gyors használathoz.

Olejový radiátor v malom

A kis radiátor ideális megoldás a megfelelő kis igényre. Mivel az olajradiátorok különösen biztonságosak a felgyülemlett hővel szemben, alkalmasak pontszerű sugárzó fűtésre:

  • Fűtés nélküli szobákban lévő ágyak
  • Kézi munkahelyek
  • Kicsi állatok gondozása ketrecben
  • lábmelegítéshez álló helyzetben (recepciósok, pultosok)

Az olajradiátor zajtalan, szagtalan és teljesen biztonságos. Ezáltal ideális ideiglenes használatra, például vásárokon, partikon vagy készenléti egységként.

Vásároljon olajhűtőt

A Klarstein olajradiátorok széles választékát kínálja, amelyeket online vásárolhat meg. Az olajradiátor vásárlásának fizetési módjai a következők: Visa, Paypal vagy előre fizetés. Az olajradiátorokat a DPD szállítja, és néhány napon belül megérkeznek a megrendelőhöz.

fel