3 év jótállás 14 napos elállási jog

Főzőlapok

Főzőlapok

A főzőlap az egyik alapvető háztartási készülék, amely nélkül egyetlen konyha sem létezhet. Ezért nem szabad alábecsülni a főzőlap kiválasztását. Minden főzőlap fő funkciója a főzéshez szükséges hő előállítása. A fejlett technológiának köszönhetően azonban a főzőlapok a mindennapi főzést élménnyé tehetik.

Hogyan válasszunk főzőlapot?

A piacon 3 féle főzőlap létezik: gáz-, kerámia- és indukciós főzőlapok. Az alábbiakban felsoroltuk alapvető jellemzőiket, előnyeiket és hátrányaikat.

Gáz főzőlapok

Gáz főzőlapok forrásként gázt használnak. Ez a főzőlap-típus különösen népszerű, mert megfizethető és gyors felfűtési idővel rendelkezik. Emellett jól szabályozható a lángjuk, ami főzéskor elengedhetetlen. A gázfőzők fúvókákat használnak a propán-bután és a földgáz csatlakoztatására. A propán-bután modellek alkalmasak olyan helyekre, ahol nincs földgázcsatlakozás, például a nyaralóba is. A gázfőzőlapoknak azonban vannak bizonyos hátrányaik. Gázszivárgás esetén veszélyesek lehetnek, és rendszeres tisztítást igényelnek a zsír és a szennyeződések felhalmozódásának megakadályozása érdekében. Más főzőlapokhoz képest a beszerelésük is igényesebb lehet.

Üvegkerámia főzőlapok

Az üvegkerámia főzőlap a modern konyhák első számú választása. Ez a főzőlap-típus számos különleges funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyíti a főzést. Választhat keret nélküli opciót, amely beleolvad a konyhaszekrény felületébe, vagy rozsdamentes acélkerettel ellátottat, amely megvédi a főzőlapot a mechanikai sérülésektől. A kerámia főzőlapok további jellemzői: gyors indítás, sima felület, amely könnyen tisztítható, érintésvezérlés vagy időzítő. Az üvegkerámia főzőlapokat könnyű használni és karbantartani.

Indukciós főzőlapok

Az indukciós főzőlapok gazdasági szempontból nagyszerű választás, mivel más típusú főzőlapokhoz képest alacsonyabb az energiafogyasztásuk. A főzés során a hőveszteség mindössze 10%, így az energiaszámlán is spórolhat. Csak akkor melegednek fel, amikor a főzőedényt rájuk helyezik, így nincs energiapazarlás. Az olyan modern funkciók, mint az érintésvezérlés és az időzítők még kényelmesebbé teszik az indukciós főzőlapok használatát. Az egyetlen hátránya, hogy speciális, mágneses aljú edényeket kell használni.

A kerámia főzőlap kiválasztásakor néhány dolgot érdemes szem előtt tartani:

  • Gyermekbiztonsági zárak: Ha gyermekei vannak, értékelni fogja a gyermekbiztonsági zárakkal ellátott főzőlapot. Ezek olyan érintésvezérlők, amelyek megakadályozzák, hogy a gyerekek megváltoztassák a beállításokat vagy bekapcsolják a főzőlapot.

  • Kettős zóna: A kettős zóna szintén hasznos. A legtöbb kerámia főzőlapon ez a két főzőzóna, ahol a kisebbik zóna a nagyobbik zónán belül van.

  • Időzítő: A főzőlap időzítője segít mindent ellenőrzés alatt tartani.

  • Power Boost: Egyes főzőlapoknak speciális funkciója van - Power Boost - amely ideális hússütéshez vagy rántott hús sütéséhez.

  • Kompatibilitás: A gáz- és kerámia főzőlapok bármilyen serpenyővel kompatibilisek, de az indukciós főzőlapok csak az indukciós serpenyőkkel kompatibilisek.
fel