Főzőlapok

Főzőlapok

Az otthoni szakácsok előszeretettel főznek gáz főzőlap vagy indukciós főzőlap használatával. Az elektromos főzőlap termékek nem használnak nyílt lángot, és könnyen a konyhabútorba építhetők, ugyanakkor a gáztűzhely lángjai jobban és pontosabban szabályozhatók, így mindegyik típusú főzőlap terméknek megvan az előnye. A Klarstein kínálatában számos különböző stílusú és kialakítású gáz főzőlap, hordozható főzőlap és beépíthető indukciós főzőlap található, így mindenki megtalálja a számára tökéletes megoldást.

Beépíthető indukciós főzőlap

Az indukciós Klarstein főzőlap ötvözi a technikai innovációt a luxus külsővel és emellett minimális energiafogyasztás mellett képes működni. Egy két főzőmezős főzőlap jellemzően 3500 W teljesítménnyel rendelkezik, amely 1 db 2000 W teljesítményű és 1 db 1500 W teljesítményű főzőmező között oszlik meg. A négy főzőmezős főzőlapok teljesítménye ennek általában a duplája.

A Klarstein egyes termékei a VarioHeating technológiának köszönhetően szabályozhatók az edény, fazék vagy serpenyő mérete alapján, így mindig megfelelő felületen adnak át hőt. Egyes termékek esetében elérhető a ThermoBoost funkció is, amely növeli a főzőmező alapteljesítményét, így egy nagyobb főzőmező akár 2300 W teljesítményre is képes átmenetileg. Az indukciós főzőlap könnyen kezelhető a beépített érintőgombok segítségével és akár 99 perc működésig előre programozhatók, még kényelmesebbé téve az otthoni főzést.

Beépíthető gáz főzőlap

A praktikus, jól szabályozható Klarstein gáztűzhely termékek kettő, négy vagy akár öt gázégővel is rendelkezhetnek, így bármilyen főzési igényű háztartásba könnyen kiválasztható a megfelelő darab. A leginkább elterjedt négy égőfejes modelleken jellemzően 2 db 3600 W teljesítményű és 2 db 1750 W teljesítményű gázégő helyezkedik el. A Klarstein gáz főzőlap termékek SnapJetIgnition funkciójuknak köszönhetően beépített elektromos szikragyújtással hozhatóak működésbe, így külső gyújtóeszköz nem szükséges a használatukhoz. A Klarstein gáztűzhely termékei a Sabaf égőfejeknek köszönhetően egyenletesen osztják el a hőt a serpenyők vagy edények alatt, így a főzés üteme mindig egyenletes marad.

A főzőlap és gázfőzőlapok fő tulajdonságai

Az elektromos, indukciós főzőlap termékeket érintésvezérelt panel segítségével lehet könnyen irányítani, amely gyerekzárral van ellátva az avatatlan kezek elől. Emellett egy két főzőmezős főzőlap akár 3500 W teljesítményre is képes, így gyorsan és hatékonyan megfő vagy megsül bármilyen étel segítségükkel. A gáz főzőlap termékek egyenletes hőelosztásra képesek a Sabaf égőfejeknek köszönhetően, valamint az elektromos szikragyújtás funkció következtében nem szükséges külső gyújtóeszköz a bekapcsolásukhoz. A legtöbb gáztűzhely gyárilag 20mbar földgázra van beállítva, ugyanakkor átalakítható 50mbar LPG folyékony gázos használatra is igény szerint.

Hogyan válasszunk főzőlapot konyhánkba?

Főzőlap vásárlása előtt a legfontosabb döntés az, hogy elektromos indukciós főzőlap vagy beépíthető gáz főzőlap terméket választunk. Míg mindegyik választásnak megvan az előnye, sokszor az olcsóság vagy az energiahatékonyság billenti el egyik irányba a mérleg nyelvét, vagy a mobilitás is fontos szerepet játszhat, hiszen a hordozható indukciós főzőlap nem gázzal működik.

A nagy döntés meghozását követően fontos felmérni a főzési szokásokat és igényeket, majd annak megfelelően választani a kisebb két főzőmezős (vagy égőfejes) modellek vagy a nagyobb, 4-5 főzőmezős/égőfejes termékek között. Végső soron érdemes mérlegelni a választandó főzőlap színét és stílusát, hogy megfelelően illeszkedjen a konyhába, nem megtörve annak harmóniáját.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen gázzal használható a gáz főzőlap?

A Klarstein gáz főzőlap használható földgázzal és folyékony gázzal is.

Milyen teljesítményre képes egy Klarstein főzőlap?

Indukciós főzőlap esetében egy főzőmező jellemzően 2000 W vagy 1500 W teljesítményű, míg gáz főzőlap esetében a nagyobb égők akár 3600 W, a kisebbek pedig 1750 W teljesítménnyel működnek.

Mi az előnye a hordozható főzőlap termékeknek?

Egy Klarstein hordozható főzőlapot könnyű magunkkal vinni utazásra, kirándulásra vagy kempingezésre, illetve tökéletes választás lehet albérletbe is, ahol nem szeretnénk beépíthető főzőlapot beszerelni.

fel