3 év jótállás 14 napos elállási jog

Hűtőszekrények

Hűtőszekrények és fagyasztók

A hűtőszekrény és fagyasztó kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve a kialakítást, a funkciót és egyéb jellemzőket. Vegye figyelembe a hűtőszekrény és a fagyasztó fogyasztását és zajszintjét. Válassza ki a megfelelő típust a helyiségéhez. Milyen paramétereknek kell megfelelnie a hűtőszekrénynek és a fagyasztónak?

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

Hűtőszekrény vásárlásakor ne csak a hűtőszekrény külső méreteire gondoljon. Ügyeljen arra, hogy elegendő helyet hagyjon körülötte a megfelelő szellőzéshez. Ha a hűtőszekrénynek nincs elég hely a hő elvezetésére, akkor keményebben kell dolgoznia, és több energiát kell felhasználnia. Általános szabály, hogy legalább 5 cm-t hagyjunk az oldalán és hátul, és 10 cm-t a tetején. A gyártó által ajánlott távolságokat a hűtőszekrényekről szóló véleményünkben találja.

A hűtőszekrény megvásárlása előtt fontolja meg azt is, minek kell még beleférnie a hűtőszekrénybe. Ha nagy tányérokat vagy borospalackokat tervez tárolni, győződjön meg róla, hogy a kiválasztott hűtőszekrényben van-e elég hely ezek elhelyezésére. A tárolókapacitás felméréséhez ellenőrizze a hűtőszekrény belső méreteit:

 • mérje fel a helyiség szélességét, magasságát és mélységét, ahová a hűtőszekrényt telepíteni fogja
 • mérje meg az ajtók és fiókok egyszerű kinyitásához szükséges helyet
 • a hűtőszekrény távolsága a környező bútoroktól

Ha a hűtőszekrényt vagy a fagyasztót szűk helyen helyezi el, akkor hosszú távon költséges lesz az üzemeltetése. A hűtőszekrénynek és a fagyasztónak keményebben kell dolgoznia, hogy megtartsa a hideget. A szabály 5 cm az oldalakon és 10 cm hátul.

Hűtőszekrények típusai

Kombinált hűtőszekrények

Kombinált hűtőszekrények olyan hűtőszekrények, amelyek "kombinálják" a hűtőszekrényt és a fagyasztót. Praktikussága miatt a legtöbb otthonban megtalálható ez a hűtőszekrénytípus. Ideális egyensúlyt kínál a kényelem, a funkcionalitás és az ár között.

Az ilyen típusú hűtőszekrények egyik előnye, hogy általában ez a legolcsóbb megoldás a piacon. Ha olyan hűtőszekrényt keres, amely kedvező árfekvésű, akkor mindenképpen ezt a típust érdemes megfontolni. A hűtőszekrény másik előnye a könnyű kezelhetőség. Nem kell többé két különböző készülékkel bajlódnia - ezzel a hűtőszekrénnyel minden egy helyen van.

Az ilyen típusú hűtőszekrények esetében is széles a választék. Akár kis, akár nagy hűtőszekrényt keres, biztosan talál az igényeinek megfelelőt.

A hűtő-fagyasztó praktikus a konyhában rendelkezésre álló hely szempontjából. A hűtőszekrény és a fagyasztórekesz külön ajtóval van elválasztva. A szabadon álló kombinált hűtőszekrény a legelterjedtebb hűtőszekrénytípus, amely a legtöbb funkciót kínálja az Ön számára. A konyhában a dizájnos megjelenés érdekében van egy beépített kombinált hűtőszekrény, amely közvetlenül a szekrénybe van beépítve.

Végül, ez a hűtőszekrénytípus ideális nagyobb élelmiszer-készletek tárolására. Ha sok élelmiszert kell tárolnia, ez a hűtőszekrény bőséges helyet biztosít az egész család számára.

Italhűtők

Italhűtők: Ha biztosítani szeretné, hogy italai megfelelően hűtöttek legyenek, akkor ajánljuk, hogy használjon bárhűtőt. Ezeket a hűtőket kifejezetten italok hűtésére tervezték, és nemcsak a limonádékat, hanem a sört és a bort is megfelelő hőmérsékleten tartják.

A bárhűtő kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy hány palackot kell tárolnia. Minden hűtőszekrény típusnak más a kapacitása. Ha olyan hűtőszekrényt keres, amely nagy mennyiségű bor, sör vagy más ital tárolására alkalmas, akkor nagyobb kapacitású hűtőszekrényt kell választania:

 • Az italhűtők kapacitása általában 60 liter és 250 liter között mozog
 • A borosüvegek térfogatát általában palackszámban adják meg. térfogatát általában palackszámban adják meg, és legfeljebb 200 darabos kapacitással rendelkeznek.

Minibárok

Minibárok: Az italhűtők egyéb típusai közé tartoznak a minibárok. Ezek a hűtők kifejezetten az italok hűtésére szolgáló mini hűtőszekrények, amelyeket elsősorban szálláshelyeken használnak. Ezek általában pult alatti hűtőszekrények. Némelyiknek üvegajtaja van, így a minibár jobban átlátható.

Hogyan válasszunk fagyasztót?A fagyasztók

kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni. Fontos a fagyasztó mérete, valamint a fagyasztó típusa (polcos vagy pultos). További megfontolandó tényezők közé tartozik a fagyasztó kapacitása és az általa kínált funkciók. Mennyi élelmiszert tárol a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban, és hányan élnek a háztartásában - válassza ki a méretet literek szerint. A család egy tagja számára a hűtésre felhasználható térfogat 70 l, fagyasztásra pedig 25 l körül van.

 • Egy 140-170 cm magas hűtő-fagyasztó alkalmas egy 1-2 fős család számára
 • Egy 3-5 fős család számára egy 180 cm vagy annál magasabb hűtő-fagyasztó ideális
 • Nagycsaládosok számára nagy kapacitású amerikai típusú hűtő-fagyasztó ajánlott

Fontos a kedvenc ételekhez való gyors hozzáférés. A hűtőszekrény az ajtó belső oldalán csúszó polcokkal, állítható ajtórésszel és tejes rekesszel rendelkezik. A húsrekesznek alacsonyabb hőmérsékletűnek kell lennie, mint a hűtőszekrény többi részének, ideális esetben külön hőmérséklet-szabályozóval.

Egyes hűtőszekrények külön tárolórekeszekkel rendelkeznek az extra magas tárgyak vagy tányérok tárolására.

Keressen olyan funkciókat, amelyeket ki tud használni

 • Jég és víz adagolása
 • Állítható lábak a vízszintes helyzet beállításához. Kerekek az egyszerű áthelyezéshez
 • Állítható hőmérséklet
 • Gyors hűtési zóna - a hideg levegő kimenet közelében. Hasznos az italok gyors hűtéséhez.
 • Gyermekzár - hasznos a vízadagolók, jégadagolók, hőmérséklet szabályozás és zárható rekeszek esetében.
 • Az intelligens hűtőszekrény lehetővé teszi, hogy csatlakozzon az okostelefonjához. Fejlett funkciókkal rendelkezik, és lehetővé teszi a távvezérlést.

Milyen fontos paraméterekre kell figyelni?

Energiafogyasztás - Egy nagyobb hűtőszekrény vagy fagyasztó több energiát fogyaszt, mint egy kisebb. A friss élelmiszereket 0 °C és 4 °C között kell tárolni. Fagyasztott élelmiszereket -18 °C körül. Hatékony hűtőszekrény kiválasztásával pénzt takaríthat meg. Az energiahatékonysági osztály megmondja, hogy mennyi lesz az üzemeltetési költsége, és kiszámítja az energiafogyasztást kilowattórában kifejezve évente.

Zaj - A hűtőszekrények és fagyasztók normál üzemmódban általában 35 dB-es zajszintet produkálnak. Egyes hűtőszekrények zajszintje megnövekedhet a kompresszor indulásakor, az automatikus leolvasztás, az elektromos ventilátor beindulása vagy más hőmérséklet-változások esetén.

Tisztítás - Válasszon sima, könnyen tisztítható felületeket. Nézze meg, hogy ki lehet-e venni könnyen a fiókokat és polcokat, ha tisztításra szorulnak.

fel