3 év jótállás 14 napos elállási jog

Konyhai eszközök


Konyhai eszközök vásárlása

Főzés vagy sütés, szeletelés, keverés vagy tárolás: megfelelő eszközökkel sokkal egyszerűbb a konyhai munka. A választék óriási - az alapfelszereléstől a speciális bagett-tálcán át a ravioli-vágóig. Hogy valójában mire van szüksége, az a főzési szokásaitól, személyes preferenciáitól és a háztartás méretétől függ.

Hasznos konyhai eszközök minden változatban

A konyhai kanalak, spatulák, merőkanalak és habverők minden konyha alapfelszereléséhez tartoznak. A tényleges főzés előtt azonban elő kell készíteni a hozzávalókat. A tál, a szűrő, a mérleg és a mérőpohár mellett a megfelelő kés sem hiányozhat. Legyen reszelője, konyhai ollója és konzervnyitója, valamint sütésre és főzésre való edények, fazekak és serpenyők.

A nélkülözhetetlen konyhai eszközök közé tartoznak az élelmiszerek higiénikus tárolására szolgáló edények is. Nem feltétlenül szükségesek, de nagyon hasznosak az olyan dolgok, mint a hámozó, fokhagymanyomó, fagylaltkanál vagy a speciális spagettikanalak, stb. Fém vagy műanyag, fa vagy üveg: a konyhai eszközök, tálak és edények különböző anyagokból készülnek, és ennek megfelelően különböző tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hol használják a különböző segédeszközöket?

A konyhai kiegészítők a céltól függően használhatók az asztalnál, a tűzhelyen, a munkalapon, a hűtőszekrényben vagy a sütőben. Míg az olyan alapvető eszközök, mint a tálak vagy a sütőedények sokféleképpen használhatók, az olyan eszközöket, mint a sodrófa, mérőpoharak vagy mozsár mozsártörővel, nagyon speciális célokra tervezték. A bevonatos serpenyőkön használt edényeknek fából vagy műanyagból kell készülni, hogy ne sérüljön a serpenyő.

A hatékony munkavégzés érdekében célszerű a legfontosabb eszközöket a lehető legközelebb egymáshoz elhelyezni. A konyhai kanalak és spatulák például a tűzhelyre valók, nem pedig a hátsó fiókba. A késtömb és a vágódeszka ideális helye a munkalap mellett van. Másrészt a konyhaszekrényben tárolhatja azokat a konyhai eszközöket, amelyeket csak alkalmanként használ.

Mit kell figyelembe venni a konyhai eszközök vásárlásakor?

Konyhai eszközöket szeretne vásárolni? A legjobb, ha előre átgondolja, mire van szüksége. Ha például ritkán süt süteményeket, nem feltétlenül van szüksége öt különböző sütőformára, és ha nincs sok helye a készletezéshez, jó ötlet egy egymásra rakható üvegrendszer. Ha szeret főzni, és folyamatosan új dolgokat próbál ki, idővel bővítheti felszerelését. Legyen szó teás üvegekről vagy reggeliző tányérokról, tálalókocsikról, gyermekedényekről vagy japán késekről - a megfelelő kiegészítőkkel a főzés kétszer olyan szórakoztató.

Utolsó tanács: A vásárlási döntés meghozatalakor mindig vegye figyelembe a munka mennyiségét. Minél simább és egyszerűbb a főzőedény, annál egyszerűbb és gyorsabb a tisztítása.

GYIK

Melyek a legfontosabb konyhai eszközök?

Minden konyha alapfelszereltsége tartalmazza a konyhai és étkező edényeket, evőeszközöket, vágódeszkát, sütőedényt, turmixgépet és tárolóedényeket.

Melyik a legjobb anyag a konyhai eszközökhöz?

A rozsdamentes acélból készült konyhai kiegészítők különösen robusztusak és higiénikusak. A bevonatos serpenyőkhöz azonban csak fa vagy műanyag eszközöket használjon.

Érdemes konyhai eszközöket készletben vásárolni?

Egy készletben minden szépen illeszkedik egymáshoz, és alacsonyabb lehet az ár is. Ennek ellenére mérlegelnie kell, hogy mennyi hely áll rendelkezésére, és mire van igazán szüksége.
fel