3 év jótállás 14 napos elállási jog

Kéményes páraelszívók

A kéményelszívók hagyományos és elegáns elemei lehetnek bármelyik konyhának. A kéményelszívók a főzőlap fölé vannak szerelve a falra, csendes és erőteljes szellőzést biztosítanak, amely megszünteti a főzési gőzöket, nedvességet és szagokat. Emellett fényes megvilágítást is biztosít, amely fokozza a főzés élményét. Fedezze fel a konyhájában rejlő lehetőségeket egy Klarstein kéményelszívóval.

HOgyan néz ki a kéményes páraelszívó?

A kéményleszívó fő jellemzője a viszonylag hosszú kémény, amely a szellőzőaknához csatlakozik. A magas szintű esztétika megőrzése érdekében a konyhában általában speciális burkolattal van eltakarva. A falra szerelt kéménybővítmény elegáns benyomást kelt, így harmonizál a konyhabútorral.

A kémény páraelszívó egyszerű geometriai formákból áll, amely tökéletesen illik a modern vagy hagyományos konyhákba. A kémény páraelszívók leggyakoribb színei a fehér, az ezüst és a fekete.

A kéményelszívók általában fémből vagy rozsdamentes acélból készülnek. Ventilátorral rendelkeznek, amely segít a levegő keringetésében, és eltávolítja a füstöt, a szagokat és a zsírt a konyhából. A kéményelszívók lehetnek a házon kívülre szellőzők, vagy lehetnek kivezetés nélkül. A nem szellőztetett kémény páraelszívók a levegőt visszavezetik a konyhába.

Milyen előnyei vannak a kémény páraelszívónak?

 • Alkalmasak nagyméretű konyhákhoz vagy a nappalival összekötött konyhákhoz.
 • Számos kémény páraelszívó modell közül lehet választani.
 • Óránként körülbelül 950 m³-t képesek elszívni.
 • A konyha jellegzetes és domináns elemeként szolgálnak.
 • Könnyebben tisztíthatók, mint más típusú páraelszívók.

Milyen hátrányai vannak a kémény páraelszívónak?

 • A kéményes páraelszívó telepítése bonyolultabb, mint más típusú páraelszívóké.
 • A konyhában több helyet kell biztosítania a kéményelszívó számára.
 • A kéményes páraelszívó ára magasabb más páraelszívókhoz képest.
 • Ez a típusú páraelszívó nagyobb mennyiségű energiát fogyaszt.
 • Gyakoribb tisztításra van szükség, mint a szekrény alatti és a beépített páraelszívóknál, mivel a kémény idővel eltömődhet korommal vagy törmelékkel.

Milyen erősnek kell lennie egy kéményelszívónak?

Fontos tudni, hogy a páraelszívó kiválasztásakor arra kell összpontosítania, hogy mekkora teret kell szellőztetnie ahhoz, hogy megfelelő legyen a füstelvezetés. A teljesítmény megválasztása tehát a konyha méretétől függ, ami azt jelenti, hogy minél nagyobb a hely, annál nagyobb teljesítményű páraelszívóra lesz szüksége.

 • A hagyományos páraelszívók átlagosan 400 - 700 m³ gőz elszívására képesek óránként.
 • A legnagyobb kapacitású páraelszívók átlagosan 1200 m³ gőzt szívnak el.
 • A kémény páraelszívó teljesítménye ezért 200 és 950 m³ között ingadozik.

Kémény páraelszívó szélessége

Általános szabály, hogy a páraelszívó szélességének nagyobbnak kell lennie, mint a főzőlap szélessége, vagy legalábbis ugyanolyan szélesnek, mint a főzőlap szélessége - soha nem lehet kisebb! A kémény páraelszívók különböző méretekben készülnek.

 • A legkisebb szélesség általában 33 cm, a kémény páraelszívó legnagyobb szélessége pedig akár 120 cm is lehet.

Kémény páraelszívó és zajszint

Ha kéményes páraelszívót keres konyhájába, az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennie, a zajszint. A páraelszívók zajszintjét decibelben (dB) adják meg, és a készülék típusától függően igen széles skálán mozoghat. Ha kisebb konyhával rendelkezik, különösen fontos figyelembe venni a zajszintet.

 • A legcsendesebb kéményelszívók zajszintje 50 dB körül van, míg a legzajosabbak akár 70 dB-t is elérhetik.

Milyen vezérléssel rendelkezik a kéményelszívó?

A kéményelszívók kézzel vagy automatikusan működtethetők.

 • A kézi vezérlés általában egy kapcsolóval vagy gombbal történik, amely a ventilátor sebességét szabályozza.
 • Az elektronikus vezérlés kijelzővel vagy LED kijelzővel kényelmesebb és modernebb.
 • A páraelszívók általános elszívási teljesítményszintjei egy kettes-hármas skálán vannak.

Kimenetek

A kéményes páraelszívók kivezetési magassága állítható, így a szellőzés szintje az Ön igényeihez igazítható, az elvezető cső pedig a kéményben van elrejtve. A kéményelszívó nagyobb elszívóhatásának elérése érdekében lényeges, hogy a vízszintes cső legfeljebb két-három méter hosszú legyen, és a lehető legközvetlenebbül haladjon kifelé.

Páraelszívók minden konyhába

Tekintse meg a többi páraelszívó típusainkat is. Különböző típusú páraelszívók széles választékát kínáljuk, mint például sziget páraelszívók, fali páraelszívók, kihúzható páraelszívók stb. A páraelszívók elengedhetetlen része a tartozékok és szűrők a páraelszívókhoz, ahol több mint 50 terméket talál.

fel