3 év jótállás 14 napos elállási jog

Páraelszívók

Páraelszívók

A páraelszívó minden konyha fontos része, amely eltávolítja a szagokat, a füstöt és a káros részecskéket a főzés közben belélegzett levegőből. Erős ventilátorok segítségével a főzőlap körüli levegőt szűrőkön vagy csatornákon keresztül szívják be, és vezetik ki a helyiségből. A füst, a hő, a nedvesség, a mikroszkopikus élelmiszerrészecskék és más szennyeződések teljesen kiszűrődnek a konyhából, hogy megakadályozzák a levegő vagy az ételek szennyeződését.

Milyen páraelszívót válasszunk?

Fali páraelszívó

A fali páraelszívó a mai konyhákban leggyakrabban fémből készül. Az alapzat széles, legalább olyan széles, mint a főzőlap. Gyakran elkeskenyednek egy keskenyebb oszlopba a tetejükön. A fali páraelszívónak van egy szabadon álló szellőzőkéménye a falon, és a füst azon keresztül távozik.

Szekrény alatti és beépített páraelszívó

A szekrény aljára, a tűzhely vagy főzőlap fölé szerelik, így egyáltalán nem zavarja a konyha kialakítását. A cső a szekrényajtó mögött van elrejtve. A szekrény alatti páraelszívók elsődleges légszűrőkkel tisztítják a levegőt anélkül, hogy azt a kültérre engednék. Ha a praktikumot részesíti előnyben, akkor a szekrény alatti páraelszívó az ideális megoldás. A választásnál a hangsúly a megfelelő méreten van, amelynek pontosan bele kell illeszkednie abba a helyiségbe, ahová a beépített páraelszívó kerül. A beépített páraelszívónak jó teljesítménye van.

Sziget páraelszívó

Ha a főzőlap a konyha közepén van, és nincsenek körülötte falak, a páraelszívókkal szemben támasztott légáramlási követelmények némileg eltérőek. A szigeti páraelszívó nagyobb területet fed le a főzőlap vagy a tűzhely felett. A sziget elszívó a mennyezetbe van elvezetve, nem szerelhető falra. Ideális nagyobb design-konyhákhoz.

Kéményes páraelszívó

A kéményelszívó a főzőlap vagy a tűzhely fölé szerelhető a falra, és egy füstcsővel rendelkezik, amely a falon felfelé halad a mennyezetig. Ha a páraelszívó felett szekrények vannak, akkor azokat el kell távolítania ahhoz, hogy a kéményes páraelszívó megfelelően illeszkedjen és működjön. A kéményes páraelszívó modern megjelenést kölcsönöz bármelyik konyhának.

Kihúzható páraelszívó

A konyhában a divatosabb megjelenés érdekében a páraelszívók teleszkópos technológiával rendelkeznek, amely lehetővé teszi a páraelszívó elrejtését, amikor nincs használatban. A kihúzható páraelszívó a főzőlap mögött az alsó szekrénybe nyúlik. Egy gombnyomással a páraelszívó működésbe lép. A kihúzható páraelszívó illik egy nyitott konyhába vagy egy olyan kis otthonba, ahol a vizuális térben kell spórolni.

A páraelszívó funkciói

A ventilátor teljesítménye - a helyiség mérete határozza meg, hogy milyen teljesítményűnek kell lennie a páraelszívó ventilátorának az erős főzési szagok megelőzéséhez

A páraelszívó hangszintje - A rendkívül nagy teljesítményű páraelszívók magas zajszinttel rendelkezhetnek. Vegyük figyelembe a páraelszívó zaját. DB-ben van megadva. A csendes működés 50 dB körüli.

Ventilátorsebesség - leggyakrabban 3 fokozatban. Egy égő használata esetén elegendő az alacsony fordulatszám. Ha mindegyiket használja, akkor a legnagyobb sebességre lesz szüksége.

Világítás - fontosak a kályha feletti világítási lehetőségek. Ezek lehetnek LED-, izzó- vagy halogénizzók.

Időzítő - ez a funkció automatikusan kikapcsolja a ventilátort.

Hőérzékelők - amikor a főzőlap körüli hőmérséklet emelkedik, a páraelszívó bekapcsol vagy magasabb fokozatra kapcsol a gyorsabb szellőzés érdekében.

A páraelszívó kiválasztása a szellőzés típusa szerint

A szellőzőrendszerrel ellátott páraelszívó a levegő elvezetéséhez csövet használ. Ha csőrendszerrel rendelkezik, a legjobb a külső falra szerelni a páraelszívót. Ez a módszer a leghatékonyabb.

A szellőzőrendszer nélküli páraelszívó rendszer levegője szűrt, tiszta és kifelé van irányítva. Ezek a rendszerek több karbantartást igényelnek tisztítással és szűrőcserével.

fel