3 év jótállás 14 napos elállási jog

Minibár hűtők

Mini hűtőszekrények és minibárok

A mini hűtőszekrény vagy minibár nagyszerű segítség a különböző italok tárolására és hűtésére konzerv-, üveg- vagy műanyag palackokban. Régebben az ilyen kis hűtőszekrények a drága szállodák szobáinak részét képezték, különösen Amerikában, de ma már általános gyakorlat. Sőt az ilyen minibárok népszerűvé háztartási gépekké váltak.

Leggyakrabban különböző bárokban, éttermekben vagy sportközpontokban találhatók ilyen típusú kis hűtőszekrények. Leggyakrabban különféle édes italok, sörök vagy energiaitalok tárolására használják. Egy ilyen minibár azonban a lakásban is megtalálja a maga számítását, például a teraszon, a medence mellett vagy valahol az udvaron, hogy ne kelljen a házban található hűtőszekrényhez menni az italáért.

Egyes mini hűtőszekrények még egy fagyasztóval is rendelkeznek. Az ilyen minibárok alternatívái lehetnek például a borhűtők vagy a nagyobb italhűtők.

A mini hűtőszekrények és minibárok fő előnyei

 • Kompakt méret - a legtöbb minibár vagy hűtőszekrény térfogata nem haladja meg a 90 litert.
 • Alacsonyabb villamosenergia-fogyasztás, mint a hagyományos italhűtőknél.
 • Viszonylag alacsony ár - a mini italhűtők nem drága mulatság. Itt megtalálja a legolcsóbbat már 119 €-tól.
 • Stílusos kialakítás - A minibárok nem csak a sör vagy ital hűtésére szolgálnak, hanem hozzájárulnak annak a helynek a megjelenéséhez is, ahol el vannak helyezve.
 • Átlátszó ajtók - Egyes mini hűtőszekrények üvegajtókkal rendelkeznek, amelyeken keresztül gyorsan láthatja, hogy milyen italok vagy sörök vannak benne.

Hogyan válasszunk minibárt?

A mini hűtőszekrény vagy mini italbár kiválasztása előtt több szempontot is figyelembe kell venni:

 • Beépített vagy szabadon álló minibárt keres?
 • Milyen térfogatú mini hűtőszekrény felel meg az Ön igényeinek?
 • Milyen méretű minibár fér el a helyiségben?
 • Milyen típusú ajtó illik a minibár elhelyezéséhez?

Beépített vagy szabadon álló minibárok

A minibár kiválasztása előtt az első kérdés, amit meg kell válaszolnia, a minibár típusára vonatkozik: beépített vagy szabadon álló készüléket szeretne?

 • A beépített minibárok előnye, hogy nem foglalnak sok helyet, mert részei annak a térnek, amelyben tároljuk. Ezeknek a kialakításoknak az a hátránya, hogy nagyobb kihívást jelentenek abban az esetben, ha meghibásodnak. Ebben az esetben a közelben lévő összes többi dolgot szét kellene szerelnie ahhoz, hogy a mini hűtőszekrényt ki tudja húzni az adott helyről.

 • A szabadon álló minibárok viszont több helyet foglalnak, de könnyedén, különösebb bonyodalom nélkül kezelhetők, és bármikor áthelyezhetők egy másik helyre.

Mini italhűtők térfogata

Fontos továbbá a mini hűtőszekrény térfogata. Itt figyelembe kell vennie, hogy milyen gyakran és hány embert fog kiszolgálni a mini hűtőszekrénye. Abban az esetben, ha például a ház teraszán lesz elhelyezve, és csak alkalmi használatra szánja, egy 20 - 30 literes mini hűtőszekrény is elegendő. Több ember számára, például egy baráti összejövetelhez egy házi sörfőzdében készült sör mellett, célszerű egy legalább 50 literes hűtőszekrényt beszerezni.

Méretek

Ha bárhűtőt tervez vásárolni, mindenképpen ellenőrizze a paraméterek listájában szereplő méreteket. Mérje meg a helyet, ahová a hűtőszekrényt szeretné elhelyezni, és adjon hozzá legalább 2 centimétert a célterület méretéhez, hogy a hűtőszekrényt ne zsúfolja össze túlságosan más kiegészítőkkel. Ez egyszerűen biztosítja, hogy minden tökéletesen illeszkedjen és kényelmes legyen a használata.

Ajtó típusa

A lista utolsó pontja az ajtó szerkezeti kialakítása. Két lehetőség közül választhat, nevezetesen, hogy az ajtó átlátszó (üveg) vagy nem átlátszó lesz. Itt át kell gondolnia, hogy mire szeretné használni a mini hűtőszekrényt. Ha kereskedelmi célokra szeretné használni, javasoljuk, hogy válassza az üvegajtót, hogy ügyfelei mindig tudják, mi van a belsejében. Otthoni használatra bátran válassza az Ön által preferált opciót.

fel