3 év jótállás 14 napos elállási jog

Teraszfűtők

 • GYIK

 • Rugalmas fűtés sugárzó fűtőtestekkel és infravörös sugárzó fűtőtestekkel: precíziós fűtés - mobil és precíz

  A mobil fűtési megoldásokra egyre nagyobb igény mutatkozik az élet minden területén. A vezető szereplők közé tartozik különösen a szabadtéri tevékenységek szegmense és a wellness-szektor. A KLARSTEIN-től többféle választási lehetőséggel rendelhető sugárzó vagy infravörös fűtőberendezés nyugtató meleget ígér. A következő áttekintés elmagyarázza, hogy mi is a fontos az infravörös sugárzó fűtőtestek vagy infravörös panelek vásárlásakor.

  Ezen okok miatt érdemes egy sugárzó fűtőberendezést vásárolni

  A sugárzó fűtőberendezés a termelt energiát nagyon pontosan a fűtendő helyre küldi. A környezeti levegő nem melegszik fel ugyanúgy, ami nagymértékben fokozza a fűtés élményét. Ez azt jelenti, hogy a kültéri terek nagyon jól fűthetők, ami alacsony hőmérsékleten, még a nyári esti órákban is igazi előnyt jelenthet. Beltéri használatra az infravörös sugárzó fűtés szintén megfelelő megoldás, ha az épületszövet szárazon tartásáról van szó. Így a penészedés hatékonyan megelőzhető.

  A sugárzó fűtőberendezés gyorsan és egyszerűen telepíthető, ezért más hőforrások ideiglenes elérhetetlensége esetén is alkalmas gyors megoldásnak. A telepítést bárki elvégezheti anélkül, hogy erre szakosodott céget kellene felbérelnie. A sugárzó fűtőberendezés rövid idő alatt telepíthető. A kiválasztott modelltől függően a vezérlés az alkalmazáson keresztül is lehetséges. Ehhez Wi-Fi kapcsolatra van szükség egy másik eszközzel. Ez azt jelenti, hogy a reflektorok is megérkeztek az intelligens otthonok korszakába.

  Milyen típusú infravörös fűtőberendezések vannak?

  A kompakt fűtési megoldások az alkalmazástól függően rövidhullámú, középhullámú és hosszúhullámú sugárzóként állnak rendelkezésre. A rövidhullámú készülékek, amelyeket nagy hőteljesítményt igénylő helyiségekben használnak, a legnagyobb intenzitásúak. Ez vonatkozik például a fürdőszobákra és a szaunákra. A fürdőszobai infravörös sugárzó fűtőtest ezért kiváló megoldás a gyors felmelegítéshez, akár rövid távon is.

  E sugárzó fűtőtestek további alkalmazási területei a babaöltözőasztalok és a terápiás jellegű helyiségek. A hosszúhullámú infravörös sugárzók beltéri helyiségekbe vannak predesztinálva, és különösen gazdaságosak, ha hosszú ideig kell fűteni a helyiségeket. A középhullámú infravörös fűtőberendezés megvásárlása olyan lehetőség, amelyet beltéri és kültéri használatra egyaránt terveztek.

  Infravörös panel fürdőszobai és sok más alkalmazáshoz

  Az infravörös sugárzó fűtőberendezés megvásárlásának okai nagyon összetettek. Számos felhasználási lehetőség mellett ideális kiegészítő hőforrásként a sugárzó fűtőtestek között. Ezért különösen az új épületekben használhatók. Ezek általában kiváló szigeteléssel rendelkeznek, így kevesebb hőre van szükség, mint a régi épületek esetében. Ezenkívül a bölcsődében egy infravörös fénnyel vezérelt, a gyermek igényeihez igazodó panel is használható.

  Mivel a sugárzó- vagy infravörös fűtőberendezés nagyon kompakt kialakítású, és kis méretben kínál fűtési megoldást, egy Tiny House-ban is új otthonra lelhet. A KLARSTEIN modellek kempingezéshez is kiváló választásnak bizonyulnak. Infravörös fűtőberendezéseinket a minőség és a formatervezés jellemzi. Első osztályú választék áll rendelkezésre, a mobil paneltől a klasszikus sugárzó fűtőtesteken át a falra szerelhető törölközőtartóig.

  Gyakran ismételt kérdések az infravörös sugárzókról és a fűtőpanelekről

  Hogyan működnek az infravörös fűtőtestek és az infravörös panelek?

  Az infravörös fűtőpanelek infravörös sugárzást használnak az emberek és a környezetükben lévő tárgyak melegítésére. A hagyományos fűtőtestekkel ellentétben, amelyek a levegőt melegítik és szétosztják a helyiségben, az infravörös sugárzó fűtőtestek és panelek közvetlenül a tárgyakat melegítik. Ez a fűtési mód hihetetlenül hatékony, és energiát takarít meg, mivel nem kell az egész helyiséget fűteni. Ezenkívül az infravörös fűtőpanelek használata jó választás az allergiások számára, mivel nem fújnak port és csendesen működnek. A helyiségben lévő tárgyak hője visszasugárzik a levegőbe, állandó és kellemes hőmérsékletet teremtve.

  Milyen előnyei vannak az infravörös sugárzó panel fűtőberendezésnek?

  Az infravörös sugárzó fűtőberendezések számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben. Először is, energiatakarékosak, így pénzt takaríthat meg velük a fűtésszámlákon. Másodszor, csendesek és nem csapnak zajt, így ideálisak hálószobákban, irodákban és más csendes helyiségekben való használatra. Harmadszor, gyorsan felmelegednek és azonnali meleget biztosítanak.

  Energiatakarékosak-e az infravörös sugárzók és az infravörös panelek?

  Az infravörös fűtőtestek és infravörös panelek rendkívül energiahatékonyak, mivel infravörös sugárzást bocsátanak ki, amely közvetlenül felmelegíti az embereket és a tárgyakat, ellentétben a hagyományos fűtőtestekkel, amelyek a levegőt melegítik. Ez kevesebb hőveszteséget és hatékonyabb energiafelhasználást eredményez. Ezenkívül ezek a fűtőberendezések gyakran beépített termosztátokkal és időzítőkkel vannak felszerelve, amelyek segítenek az energiafogyasztás szabályozásában és a költségek csökkentésében. Összességében az infravörös fűtőtestek és az infravörös panel fűtőtestek kiváló választás azok számára, akik melegen és kényelmesen szeretnének maradni, miközben energiaköltségeket takarítanak meg.

  Hogyan kell tisztítani és karbantartani az infravörös fűtést és a panelfűtést?

  Az infrasugárzók és a fűtőpanelek tisztítása és karbantartása kritikus fontosságú a hosszú élettartamuk és hatékonyságuk szempontjából. Najprv vypnite ohrev a nechajte ho úplne vychladnúť. Potom povrch ohrievača utrite mäkkou handričkou. Makacs foltok esetén használjon enyhe szappanoldatot és puha ruhát. Nepoužívajte abrazívne čistiace prostriedky alebo drhnúce kefy, ktoré by mohli poškodiť povrch ohrievača. A rendszeres tisztítás és karbantartás hatékony és biztonságos állapotban tartja infravörös panelfűtőberendezését.
  fel