3 év jótállás 14 napos elállási jog

Borhűtő

Borhűtők

A borhűtők funkcionális és formatervezett elemei a modern életnek. Ha a stílus és a minőség ötvözetét keresi, a Klarstein német dizájnmárka borhűtője a megfelelő választás.

Tudja, hogyan kell a bort megfelelően tárolni?

Ha a bort hosszabb ideig szeretnénk tárolni, fontos, hogy a palackokat vízszintes helyzetben tároljuk. Gyakran választjuk azonban a függőleges helyzetet a hűtőszekrényben lévő helyhiány miatt. De tudta, hogy amikor a palackokat függőlegesen tárolják, a parafa kiszárad, és ennek következtében zsugorodik a térfogata? A térfogat csökkenésével a parafa már nem tapad alaposan a palackhoz, és a bor oxidálódik.

Ügyeljen a megfelelő páratartalomra is, 50 - 80% ajánlott. Ha túl száraz helyiségben tárolja a bort, a parafa kiszárad, és ahogy fentebb már elmagyaráztuk, a bor oxidálódni fog. A túlzott páratartalom viszont penészesedést okozhat.

  • A borhűtők ideális hőmérsékletre hűthetik a bort
  • Nagyszerű módja annak, hogy több palack bort tároljon
  • Az otthoni borhűtők kapacitása 8-tól 100+ palackig terjed
  • Lehetővé teszik a borosüvegek megfelelő helyzetben, azaz fekve történő tárolását
  • A borhűtők megvédik a bort a penészedéstől
  • A bor oxidációja ellen is védelmet nyújtanak
  • A piacon az otthoni borhűtők széles választéka kapható egy hőmérsékleti zónával - egyzónás borhűtők és több zónával - kétzónás vagy többzónás borhűtők.
  • A többzónás borhűtők a különálló hőmérsékleti zónáknak köszönhetően egyszerre többféle bort tudnak különböző hőmérsékletre hűteni

Mit kell figyelembe vennie borhűtő vásárlása előtt?

1. Hányféle bort akar egyszerre hűteni?

Attól függően, hogy hányféle bort szeretne felszolgálni otthonában, válassza ki, hogy egy többzónás hűtőszekrényre van-e szüksége különálló hőmérsékleti zónákkal, amelyek a bortípusnak megfelelően különböző hőmérsékletre hűthetők, vagy egy egyzónás, 1 bortípusra tervezett borhűtőre esik a választása?

2. Milyen kapacitású borhűtő felel meg Önnek?

A borszekrények többféle méretben kaphatók, hogy megfeleljenek az igazi borkedvelők és azok igényeinek, akik csak alkalmanként isznak bort. Ön a borok szerelmese? Akkor válasszon egy 100 palack befogadóképességű borhűtőt, vagy ha alkalmanként iszik bort, akkor megteszi egy kisebb, 8 - 16 palack befogadóképességű otthoni borhűtő is.

3. Hol szeretné elhelyezni borhűtőt?

A borhűtőknek 2 típusa van - beépített vagy álló borhűtő. Mindkét esetben azonban az a szabály, hogy a borhűtőt nem szabad közvetlen napfénynek kitenni. Az is fontos, hogy a borhűtő hátsó részén elegendő hely legyen a hőelvezetéshez, hogy ne következzen be túlmelegedés. Végül, de nem utolsósorban gondolja át, hogy otthonában melyik helyen szeretné elhelyezni a borhűtőt, hogy biztosítsa a kényelmes ajtónyitást és a jó hozzáférést, hogy ne kockáztassa feleslegesen a borospalackok eltörését a szűk hely miatt.

4. Hogyan kell kinéznie a borhűtőnek?

A németországi Klarstein formatervezett gépei különböző anyagokat kínálnak, hogy tökéletesen illeszkedjenek az Ön belső teréhez. Rozsdamentes acél, üveg vagy fa mellett dönt? Praktikus szempontból a krómozott drótpolcok olcsóbb megoldást jelentenek, a fa borállványok funkciója az optimális páratartalom fenntartása.

Szeret bulizni, és a boron kívül más itallal is szeretnéd megörvendeztetni szeretteit? Nézze meg a otthoni sörfőzők vagy a söradagolók kínálatát is.

fel