Sörcsap

Sörcsap, Passau, 6 l-es univerzális hordók, sűrített levegős szivattyú, 3 - 12 °C, 65 W
Passau sörcsap, 6 l-es univerzális hordók, sűrített levegős pumpa Sörcsapoló CO² nélkül Ezüst
76 290 Ft 123 390 Ft
-38%
Sörcsap, Skal, sörhűtés, 5 l hordó, CO2, rozsdamentes acél, fekete
Skal sörcsap Sörcsapoló CO² Fekete / Antik arany fém
56 090 Ft 90 490 Ft
-38%
Sörcsap, Beerkules, 5l-es hordók, kompresszor, 120W, fekete
Beerkules sörcsap Sörcsapoló CO² Fekete 120 watt
96 590 Ft 173 290 Ft
-44%
Sörcsap, Skal, sörhűtés, 5 l hordó, CO2, rozsdamentes acél
Skal sörcsap Fekete / Ezüst metál Sörcsapoló CO²
60 790 Ft 90 490 Ft
-32%
Sörcsap, Hordó ütköztető, S típus, Big Spender Single és Big Spender Double hűtőkhöz
Csapolófej S típus Ezüst metál
18 590 Ft 32 890 Ft
-43%
Sörcsap, Hordó ütköztető, A típus, Big Spender Single és Big Spender Double borhűtőkhöz
Hordó csap Big Spender Single és Big Spender Double hűtőkhöz
24 990 Ft
Sörcsap, Tap2Go, 2 az 1-ben mobil csapológép italhűtővel, 5 l/13 l, fekete
Tap2Go hordozható sörcsap Sörcsapoló CO² nélkül Fekete
58 990 Ft 67 990 Ft
-13%
Sörcsap, Passau, 6 l-es univerzális hordók, sűrített levegős szivattyú, 3 - 12 °C, 65 W
Passau sörcsap, 6 l-es univerzális hordók, sűrített levegős pumpa Sörcsapoló CO² nélkül Arany
81 490 Ft 127 490 Ft
-36%

Sörcsapoló

A csapolóberendezés nemcsak a sörimádók, hanem az alkalmi sörivók számára is nagyszerű eszköz. Sörcsapjainkat otthoni használatra terveztük, például a házi sörfőzde sörének csapolására egy partin vagy más alkalommal. Kereskedelmi rendezvényeken, például sörcsapolásnál egy standon, bárban vagy étteremben is alkalmazható.

A sörcsap fő előnye, hogy nagy mennyiségű sört több órán keresztül képes hidegen tartani, és nem kell folyton üveges sört kivenni a minibárból.

Hogyan válasszunk csapoló berendezést

Bár jelenleg számos sörcsap van a kínálatban, a megfelelő modell kiválasztása nem kell, hogy egész napot vegyen igénybe. Csak tartson szem előtt néhány alapvető szempontot, amelyek segítenek a megfelelő modell kiválasztásában. Ha kiválasztotta a kedvencét, már csak egy jó kerti grillre van szüksége és kezdődhet a grillezés a barátokkal!

A hűtési teljesítmény alapvető fontosságú

Ha azt szeretné, hogy vendégei mindig hideg sörhöz jussanak, fontos, hogy gondoljon az adott modell hűtési teljesítményére. A hűtési kapacitás megmutatja, hogy a készülék hány liter sört képes óránként az ideális 10 - 15 °C-os hőmérsékletre lehűteni. Ezért vásárlás előtt át kell gondolni, hogy mekkora mennyiségű sört szeretnénk csapolni egy bizonyos időintervallumban, a meleg sör egy jó házigazda nagyon rossz névjegye.

  • Grillezéshez vagy kisebb családi összejövetelekhez egy olyan csap, amely óránként körülbelül 20 liter sört képes lehűteni, megteszi a hatását.
  • Nagyobb rendezvények vagy kisebb kereskedelmi rendezvények esetén, ahol több sörre van szükség, óránként 50 liter sörrel kell számolni.
  • Az utolsó kategóriába tartoznak a sörcsapok, amelyek óránként körülbelül 100 liter sört képesek lehűteni. Az ilyen típusú berendezéseket elsősorban nagyobb rendezvények esetén használják.

A hűtési teljesítményhez kapcsolódó másik fontos szempont a hőmérséklet szabályozásának lehetősége. Bár van egy szabvány, amelyben a sört a tökéletes íz érdekében fel kell tálalni, néha szükség van magának a sör a hőmérsékletének a megváltoztatására. Ezért közelebbről meg kell vizsgálni, hogy a szóban forgó csapolóberendezés képes-e a hőmérsékletet a csapolás során manipulálni.

Száraz vagy vízhűtés

A száraz hűtés a legmegfelelőbb megoldás a csapolóberendezések otthoni használatára. Nem tartalmaznak vizet, és a sör hűtése a zárt hűtőkörből a termoblokkba történő energiacsere elvén működik. A száraz hűtés előnye a könnyű karbantartás és a könnyű kezelhetőség szállításnál.

A vízhűtés egy olyan hűtőrendszer, amely vizet használ a hő elvezetésére. A vízhűtést a professzionális csapolóberendezésekben használják, mivel nagy hőállósággal rendelkezik, és hosszabb ideig képes hidegen tartani a sört, mint a száraz hűtés. A sört egy vízfürdőn keresztül hűtik, amelyben jég képződik - ez hűti le az italát. Előnye a sör hosszabb hűtése, másrészt azonban ez a fajta hűtés karbantartásigényesebb.

A sörcsapolás módja

A legtöbb otthoni csapolóberendezésben kompresszoros nyomáskiegyenlítést használnak. Ez a legegyszerűbb módja a sör csapolásának egy kompresszoron keresztül, amely közvetlenül a készülékben található. A kompresszor önállóan működik, és nincs szükség további manipulációra vagy beállításra.

A kompresszor akkor kapcsol be, amikor elkezdi csapolni a sört. Előnye, hogy könnyen kezelhető, és nincs szükség igényes karbantartásra. Másrészt a kompresszor oxigént juttat a sörbe, ami a sör szellőzést (oxidációját) okozza, ami a sör egyedi ízének elvesztéséhez vezet. Ezért javasoljuk, hogy a sört lehetőleg még aznap fogyassza el, hogy megőrizze valódi ízét.

A sör csapolásának második módja a gázbombák általi csapolás. Ezt a fajta sörsűrítést főleg a professzionálisabb csapológépekben használják, mert nem enged oxigént a sörbe - ezért a sör íze nem változik. Hátránya a gázbombák nehezebb kezelése és a nyomás alá helyezéshez szükséges gáz beszerzésének szükségessége.

Milyen méretű hordók csatlakoztathatók a csapolóberendezéshez

A sör térfogata szerint többféle hordó létezik, és szükséges, hogy az adott hordó a csapolóberendezésen megdönthető legyen. Javasoljuk, hogy ellenőrizze ezt a számot, nehogy a végén rossz típusú hordót vásároljon a csapoláshoz.

Ha követi ezeket az egyszerű lépéseket, a megfelelő sörcsapoló eszköz kiválasztása könnyű lesz. Többé nem marad le a minőségi hűtött sörről egyetlen rendes grillpartin sem! Javasoljuk, hogy tekintse meg a faszenes grillsütők és pizzasütők kínálatát is!

fel