3 év jótállás 14 napos elállási jog

Asztali mixerek

Az asztali turmixgépek, valamint a konyhai robotgépek, minden megfelelő szakács vagy szakácsnő leggyakrabban használt eszközei közé tartoznak. Ez a népszerű konyhai készülék sokoldalúan használható a különböző összetevők turmixolásához a gyümölcsöktől, zöldségektől kezdve a már elkészített ételek, például levesek turmixolásáig.

Itt az asztali turmixgépek széles választékát találja meg, és a megfelelő turmixgép kiválasztása néha nehéz lehet. Először is, meg kell válaszolnia a legfontosabb kérdést: Mire fogja leggyakrabban használni az asztali turmixgépet? Az asztali turmixgép kiválasztásakor figyelembe veendő összes paramétert ez alapján kell meghatározni.

Asztali turmixgép bemeneti teljesítménye

Az asztali turmixgép teljesítményét wattban fejezik ki, ez az érték határozza meg, hogy a készüléknek mennyi áramra van szüksége a működéshez. Az asztali turmixgépek ajánlott alsó határa 300 W, de ha keményebb alapanyagokat vagy ételeket szeretne turmixolni, akkor egy erősebb modellt ajánlunk. Ellenkező esetben a kisebb teljesítményű turmixgépek nem biztos, hogy képesek összetörni a jégkészítő vagy más kemény összetevőkből származó jeget. Az ilyen típusú hozzávalókhoz ajánlott 900 W feletti teljesítményű asztali turmixgépet választani.

Percenkénti fordulatszám

A fordulatszám azt mutatja, hogy a pengék milyen sebességgel forognak a turmixgépben, és hányszor fordulnak meg egy perc alatt. Ez az érték azt mutatja meg, hogy milyen gyorsan dolgozza fel az ételt a turmixgép. A jobb minőségű turmixgépek némelyikében még olyan beépített funkció is van, amellyel szabályozhatja a sebességet.

Az asztali turmixgépek esetében az alsó határértéknek 11 000 fordulat/perc kell lennie. Ezen a sebességen képesnek kell lennie a gyümölcsök - friss vagy a gyümölcsszárítóból, zöldségek és más puhább összetevők turmixolására. Ha keményebb alapanyagokkal szeretne dolgozni, akkor érdemes nagyobb teljesítményű asztali turmixgépekben gondolkodnia, amelyek akár több mint 20 000 fordulat/perc fordulatszámot is képesek produkálni.

A turmix kehely térfogata

A megfelelő asztali turmixgép kiválasztásának másik fontos tényezője a turmix kehely térfogata. Itt ügyeljen arra, különösen, ha több személyre főz, hogy a keverőkehely ne legyen túl kicsi. Az asztali turmixgépeket általában nagy mennyiségű gyümölcs, zöldség, turmix vagy más hozzávaló feldolgozására tervezték, de ha általában sok emberre főz, alaposan nézze meg a turmixgép tartályának méretét.

Asztali turmixgépek méretei

A megfelelő asztali turmixgép kiválasztásakor fontos az egyes modellek tényleges méreteit is megvizsgálni. Mivel az asztali turmixgépek viszonylag nagyméretű háztartási készülékek, azt is át kell gondolnunk, hogy hol fogjuk használni őket a konyhában, és hol tudjuk majd utána tárolni. Ha kevés tárolóhelye van otthon, javasoljuk, hogy válasszon egy kisebb asztali turmixgépet.

Az asztali turmixgépek előnyei gyümölcsökhöz, zöldségekhez és turmixokhoz

  • Az asztali turmixgépek fő előnye a multifunkcionalitásuk. Ez a konyhai segédeszköz erőteljes teljesítményének és több tartozékkal való kompatibilitásának köszönhetően szinte bármilyen összetevőt képes turmixolni, keverni vagy összetörni.
  • További előnye a hozzávalók tárolására szolgáló tartály nagy térfogata, amely alkalmas közepes méretű, több családtaggal rendelkező családok számára is.
  • És végül, de nem utolsósorban az asztali turmixgépek egyik előnye az áruk. Még ha maguk az asztali turmixgépek drágábbak is, mint más típusok, multifunkcionalitásuk kárpótol ezért.

Az asztali turmixgépek hátrányai

  • Az asztali turmixgépek egyik hátránya a nagyobb súlyuk más turmixgéptípusokhoz képest. A súlykülönbség elsősorban annak köszönhető, hogy az asztali turmixgépek sokkal nagyobbak és ezért nehezebbek is. Másrészt azonban nagyobb teljesítményűek, és nagyobb mennyiségű összetevőt tud összekeverni egy adagban.
  • A hátrányok közé sorolhatjuk a magasabb zajszintet is, amelyet a nagy teljesítmény okoz a zúzás és keverés során.

Az asztali mixerek ideális segítséget nyújtanak ízletes ételek főzéséhez és sütéséhez. Teljesen Öntől függ, hogy melyik modellt választja. Kisebb és nagyobb méretű turmixgépeket kínálunk különböző kivitelben, hogy megfeleljenek ügyfeleink igényeinek.

fel