3 év jótállás 14 napos elállási jog

Üveg karaffa

a carafe szó az arab nyelvből származik. A kifejezés a "garra-fa" szóból származik. Lefordítva azt jelenti, hogy "vízemelő kerék". Az üveg karaffa formája palackra emlékeztet. Dekoratív szempontból az üveg karaffák stílusosan néznek ki. Emellett nagyon sokoldalúak.

Miből készülnek az üveg karaffák?

Az üveg dekantálók tűzálló boroszilikát üvegből készülnek. Ezért kávéhoz vagy teához is használhat üveg karaffát. A boroszilikát üveg egy speciálisan gyártott üveg, amelyet nagy tartósság jellemez. Könnyű és karcálló.

Kristály karaffák különböző méretekben

A kristályüveg dekantáló alkalmas mindennapi használatra az étkezőasztalnál, a nappaliban vagy az otthoni irodában, de ünnepi alkalmakra is. A kristály karaffa ideális víz, tea, jeges tea és gyümölcslé tárolására. Legyen szó 2 literes, 1 literes vagy 1 5 literes üveg karaffáról - praktikus megoldás egy villásreggelihez a teraszon, egy kellemes vacsorához vagy egy kerti partihoz.

Üveg dekantáló fedővel

A fedeles üveg karaffa ideális az ásványvíz több órán át tartó frissen tartásához. Tehet hozzá egy szelet citromot vagy lime-ot ha akar, hogy növelje a frissítő faktort. Az önzáró fedelű üveg karaffák különösen praktikusak. A kancsóban jégkockák vagy gyümölcsök is elférnek.

Üveg dekantáló fogantyúval

A fogantyúval ellátott karaffa ideális a tea, kávé, víz vagy gyümölcslé egyszerű és biztonságos kiöntéséhez. A dupla falú karaffák különösen jól használhatóak forró és hideg italok tárolására. Kedvenc itala mindig a kívánt hőmérsékleten áll majd rendelkezésre.

Az üveg karaffák mint "karaffák"

A borok szerelmesei egy dekantálóval tökéletesíthetik a borok élvezetét. A dekantálóba töltött borral elválasztja a jó bort az üledéktől. Ezzel egyidejűleg oxigént ad a borhoz. A dekantálás során a bor lélegezhet, és így kifejlesztheti teljes ízét. Amint optimális a levegője, könnyedén poharakba töltheti.

Üveg karaffa szeszes italok tárolására

Az üveg karaffák alkalmasak szeszes italok és likőrök tárolására. Megfelelő tárolás esetén a whisky és más szeszes italok körülbelül ugyanolyan sokáig elállnak egy dekantálóban, mint egy hagyományos edényben.

Üveg karaffa vásárlása - melyik kivitel a megfelelő az Ön számára?

A tökéletesen megterített asztalhoz hozzátartoznak az üveg karaffák. Egyesítik a funkcionalitást, a formát és a vonzó kialakítást. Szeretne üveg karaffát vásárolni, és azon gondolkodik, hogy melyik kivitel a megfelelő az Ön számára? Ez az egyéni preferenciáktól és a tervezett felhasználástól függ. Egyébként egy kristály karaffa ajándéknak is szép.

Ízesített víz készítése üveg karaffával

Szeretne készíteni ízesített vizet is? Akkor egy fedeles dekantáló a megfelelő választás. A frissítő hatást a vízhez hozzáadott friss gyümölccsel fokozhatja. Erre a célra a főleg a teljesen érett, nagyon jó ízű gyümölcsök alkalmasak. Az íz intenzitását a kioldási idő változtatásával szabályozhatja. A kristály karaffát zárja le a fedéllel, amíg a gyümölcs a vízben lúgozódik. Ez megőrzi az illóolajokat és az aromákat.

Gyakran ismételt kérdések

Hőállóak az üveg dekantálók?

Igen. Mivel az üveg karaffák edzett boroszilikát üvegből készülnek. Robusztus és ellenálló a magas hőmérséklettel szemben. Ez azt jelenti, hogy a karaffa forró italokhoz is ideális (pl. tea).

Hogyan kell tisztítani az üveg karaffát?

Nem minden karaffa alkalmas mosogatógépbe. A kíméletes kézi tisztítás általában elégséges. Csak öntsön forró vizet, fél csésze almaecetet és egy tasak sütőport vagy szódabikarbónát a karaffába. Ezután fordítsa meg a tartalmát, és hagyja ázni körülbelül negyed órát.

Hogyan kell megszárítani az üveg karaffa belsejét?

Az üveg karaffát a legjobb egy mosogatókefével (habfejjel) és egy törlőkendővel kiszárítani. Fedje le a habkefe fejét egy törlőkendővel. Ez teljesen kiszárítja a karaffa belsejét. Nem maradnak csíkok vagy foltok.
fel