Sörfőző gépek

Sörfőző gépek

A házi sörfőzés egy olyan hobbi, ami nem csak a tevékenység végzése során élvezetes, hiszen végterméke a finom, saját készítésű házi sör, amit utána közösen lehet élvezni családdal, barátokkal. A Klarstein sörfőző gépek segítségével otthonában is élvezheti a házi készítésű világos, barna, vagy búzasört.

Sörfőző üst

A sörfőző üst, vagy forraló üst a sör alapanyagául szolgáló maláta forralására való. A Klarstein termékeit egy kezdő, és egy tapasztalt házi sörfőző is könnyedén, nagy magabiztossággal tudja használni. A legtöbb sörfőző üst LCD kijelzővel van felszerelve, amelyek segítségével könnyen beállítható a kívánt hőmérséklet, a főzés ideje, illetve az üst teljesítménye is. Az üst általában nagy térfogatú (20-25 liter), amivel akár egy nagyobb sörfőzés is könnyen kivitelezhető. A Klarstein házi sörfőző gép jellemzően sok tartozékkal van felszerelve, amelyek megkönnyítik a főzés folyamatát. Ide tartozik a szűrővödör vagy a csepegtetőgyűrű, melyek segítségével az üledék könnyen eltávolítható az üstből.

Erjesztő tartály

Az erjesztő tartály a sörfőző gépek másik fő típusa, ahová a sörfőző üst után kerül a készülő sör. A Klarstein erjesztő tartály segítségével légmentesen tudja erjeszteni a sört, illetve az erjesztést követően tárolni az elkészült italt. A tartályok beépített hőmérővel rendelkeznek, melyek segítenek a készülő vagy elkészült sört mindig az ideális hőmérséklet-tartományban tartani. Az erjesztő tartály tartozéka az erjesztőcső, amely kiegyenlíti a nyomást a tartályban, illetve gátolja az oxigén tartályba jutását. Az erjesztő tartályból beépített leeresztő csap segítségével lehet csapolni az elkészült házi sört. A söröstartály alján leeresztő szelep segítségével lehet eltávolítani a tartályból az üledéket vagy élesztőt.

Sörfőző szett kiegészítők

A házi sörfőzés tökéletes műveléséhez szükség van további kiegészítőkhöz és tartozékokhoz, amelyek a Klarstein weboldalán keresztül könnyen és kényelmesen beszerezhetők. A merülőhűtő segít a tárolt sör megfelelő temperálásában. A külön beszerezhető élesztőtartály segít a megfelelő mennyiségű élesztő adagolásában, míg a hálós sörszűrő gondoskodik a csapolandó sör tisztaságáról. Ezen felül a tartályra erősíthető szigetelőburkolattal gondoskodhatunk a házi sör készítésének tökéletességéről.

Hogyan válasszunk sörfőző gépeket?

Amennyiben házilag szeretnék sört főzni, akkor érdemes belevágni, ha van egy megfelelő helyiség vagy pincehelyiség, esetleg garázs, ahol kellő helyet és megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a sörfőző berendezések számára. Habár a tartályok hőmérséklet-szabályozóval vannak felszerelve, erősen javasolt hűvös, árnyékos helyiségben vagy szobában felállítani a sörfőző házi üzemet. A Klarstein németországban tervezett minőségi sörfőző gépei kitűnő választásnak bizonyulnak kezdő és tapasztalt házi sörfőzőknek egyaránt.

fel