3 év jótállás 14 napos elállási jog

Gyors és kényelmes melegítést biztosító fűtőventilátorok

A ventilátoros fűtőtestek és a sugárzó fűtőtestek ideálisak rövid távú hőtermelésre. Beltérben fűtés nélkül vagy átmeneti gyors hőforrásként használják a lakó- és munkaterületeken. A ventilátorok és a radiátorok közötti fő különbség a hőtermelés típusa: A ventilátorok, ahogy a neve is mutatja, hőhullámokat sugároznak a közvetlen környezetbe, míg a radiátorok a környezetből beszívott hideg levegőt melegítik fel, és a felmelegedett levegőt a ventilátoron keresztül ismét kibocsátják.

Fűtőventilátor vásárlása - mire kell figyelni?

  • Használat: A ventilátoros fűtőberendezések beltéri mobil fűtőberendezéseknek alkalmasak, és általában nem folyamatos üzemre tervezték őket. Gyakran használják a lakótérben, például a fürdőszobában, a hobbiszobában vagy a nappaliban hőforrásként, hogy a hideg reggeleken és estéken ne kelljen fagyoskodni, de ne is érdemes bekapcsolni a fűtést.

  • Jellemzők: A kiváló minőségű radiátorok és ventilátorok TÜV-ellenőrzéssel, több fűtési fokozattal és túlmelegedés elleni védelemmel vannak ellátva. A modern fűtőventilátorok kényelmesen működtethetők távirányítóval. A készüléktől függően különböző teljesítményszintek választhatók, illetve a hőmérséklet-szabályozás is integrálva van. Egyes modelleknél az időprogramozás is lehetséges.

  • Kialakítás: A funkciók és a teljesítmény mellett a kialakítás is döntő szempont az ideális fűtőventilátor kiválasztásakor. A fűtőtestek esztétikus, karcsú, rendkívül helytakarékos oszlopformában kaphatók. Az ilyen berendezések stílusosan integrálhatók bármilyen környezetbe. De minden különböző megjelenésnek megvan a maga varázsa, például egy minden irányba sugárzó, kerek kialakítású radiátornak, amely minden irányba sugározza a hőt. Más modelleket úgy kell beállítani, hogy közvetlenül a fűtött térre irányuljanak.

Elektromos fűtőventilátorok és kerámia fűtőventilátorok

A működési elv mindkét fűtőventilátor esetében ugyanaz: a környezetből hideg levegőt szívnak be, amelyet a beépített fűtőelemek felmelegítenek, majd a meleg levegőt a fűtőventilátoron keresztül ismét elszívják. Ez a helyiség levegőjének keveredését okozza, ami kedvezőtlen lehet az allergiások számára. Az így a készülékbe kerülő port az elektromos fűtőtest fűtőelemei vonzzák, és a részecskék ott elégnek. Ezt bizonyos szag kísérheti. Modern alternatívát jelentenek a kerámia ventilátoros fűtőtestek, amelyek elemei kevésbé melegednek fel. Ezek drágábbak, mint az elektromos ventilátoros fűtőtestek, de jobb a hőhatásfokuk, és az allergiások is előnyben részesítik őket. Másrészt az elektromos fűtőtestek népszerűek alkalmi, szórványos használatra és gyors, mobil fűtésre.

Elektrický sálavý ohrievač

A ventilátoros fűtőtestekhez képest az elektromos sugárzó fűtőtestek csendesebbek. Nem a levegőt melegítik, hanem közvetlenül a környezetbe sugározzák a hőt. A megvilágított tárgyak, például a bútorok, ennek következtében szintén felmelegednek, és következésképpen hőt sugároznak. A bekapcsolás után azonnal hő keletkezik. Az elektromos radiátorok kiegészítő fűtésként és az átmeneti időszakban való használatra népszerűek.

A ventilátoros fűtőtestekhez hasonlóan rugalmasan beállíthatóak, és mindig akkor használhatók, amikor gyors melegre van szükség, például a fürdőszobában, a pelenkázóasztalnál, a reggeli gyors bemelegítéshez, a mobilházban, a Tiny House-ban, a kertes házban, a műhelyben, a garázsban, a pincében vagy a hobbiszobában. A radiátorok a hőtermelés miatt legfeljebb a közvetlen környezetükben okoznak légmozgást, így rövid üzemidőben aligha várható porfelverődés. A termosztátvezérlésű készülékek tartós üzemmódban szinte állandó, kellemes meleget biztosítanak.

fel