Hősugárzók

 hősugárzó, Chaval, 2000 W, termosztát, időzítő, távirányító, fehér
Chaval hősugárzó Sugárzó fűtés Fehér
23 090 Ft 41 890 Ft
 meleglevegős ventilátor, Hightower Heat Deluxe, 2200 W, oszlop hősugárzó, termosztát Tesztgyőztes
Hightower Heat Deluxe meleglevegős ventilátor léghűtó Fehér 2200 watt
68 290 Ft 98 990 Ft
 meleglevegős ventilátor, Hightower Heat, 2200 W, kerámia, oszlop, termosztát, 49 °C, fehér
Hightower Heat meleglevegős ventilátor Sugárzó fűtés Fehér 2200 watt
36 690 Ft 58 390 Ft

Gyors és kényelmes melegítést biztosító fűtőventilátorok

A ventilátoros fűtőtestek és a sugárzó fűtőtestek ideálisak rövid távú hőtermelésre. Beltérben fűtés nélkül vagy átmeneti gyors hőforrásként használják a lakó- és munkaterületeken. A ventilátorok és a radiátorok közötti fő különbség a hőtermelés típusa: A ventilátorok, ahogy a neve is mutatja, hőhullámokat sugároznak a közvetlen környezetbe, míg a radiátorok a környezetből beszívott hideg levegőt melegítik fel, és a felmelegedett levegőt a ventilátoron keresztül ismét kibocsátják.

Fűtőventilátor vásárlása - mire kell figyelni?

  • Használat: A ventilátoros fűtőberendezések beltéri mobil fűtőberendezéseknek alkalmasak, és általában nem folyamatos üzemre tervezték őket. Gyakran használják a lakótérben, például a fürdőszobában, a hobbiszobában vagy a nappaliban hőforrásként, hogy a hideg reggeleken és estéken ne kelljen fagyoskodni, de ne is érdemes bekapcsolni a fűtést.

  • Jellemzők: A kiváló minőségű radiátorok és ventilátorok TÜV-ellenőrzéssel, több fűtési fokozattal és túlmelegedés elleni védelemmel vannak ellátva. A modern fűtőventilátorok kényelmesen működtethetők távirányítóval. A készüléktől függően különböző teljesítményszintek választhatók, illetve a hőmérséklet-szabályozás is integrálva van. Egyes modelleknél az időprogramozás is lehetséges.

  • Kialakítás: A funkciók és a teljesítmény mellett a kialakítás is döntő szempont az ideális fűtőventilátor kiválasztásakor. A fűtőtestek esztétikus, karcsú, rendkívül helytakarékos oszlopformában kaphatók. Az ilyen berendezések stílusosan integrálhatók bármilyen környezetbe. De minden különböző megjelenésnek megvan a maga varázsa, például egy minden irányba sugárzó, kerek kialakítású radiátornak, amely minden irányba sugározza a hőt. Más modelleket úgy kell beállítani, hogy közvetlenül a fűtött térre irányuljanak.

Elektromos fűtőventilátorok és kerámia fűtőventilátorok

A működési elv mindkét fűtőventilátor esetében ugyanaz: a környezetből hideg levegőt szívnak be, amelyet a beépített fűtőelemek felmelegítenek, majd a meleg levegőt a fűtőventilátoron keresztül ismét elszívják. Ez a helyiség levegőjének keveredését okozza, ami kedvezőtlen lehet az allergiások számára. Az így a készülékbe kerülő port az elektromos fűtőtest fűtőelemei vonzzák, és a részecskék ott elégnek. Ezt bizonyos szag kísérheti. Modern alternatívát jelentenek a kerámia ventilátoros fűtőtestek, amelyek elemei kevésbé melegednek fel. Ezek drágábbak, mint az elektromos ventilátoros fűtőtestek, de jobb a hőhatásfokuk, és az allergiások is előnyben részesítik őket. Másrészt az elektromos fűtőtestek népszerűek alkalmi, szórványos használatra és gyors, mobil fűtésre.

Elektrický sálavý ohrievač

A ventilátoros fűtőtestekhez képest az elektromos sugárzó fűtőtestek csendesebbek. Nem a levegőt melegítik, hanem közvetlenül a környezetbe sugározzák a hőt. A megvilágított tárgyak, például a bútorok, ennek következtében szintén felmelegednek, és következésképpen hőt sugároznak. A bekapcsolás után azonnal hő keletkezik. Az elektromos radiátorok kiegészítő fűtésként és az átmeneti időszakban való használatra népszerűek.

A ventilátoros fűtőtestekhez hasonlóan rugalmasan beállíthatóak, és mindig akkor használhatók, amikor gyors melegre van szükség, például a fürdőszobában, a pelenkázóasztalnál, a reggeli gyors bemelegítéshez, a mobilházban, a Tiny House-ban, a kertes házban, a műhelyben, a garázsban, a pincében vagy a hobbiszobában. A radiátorok a hőtermelés miatt legfeljebb a közvetlen környezetükben okoznak légmozgást, így rövid üzemidőben aligha várható porfelverődés. A termosztátvezérlésű készülékek tartós üzemmódban szinte állandó, kellemes meleget biztosítanak.

fel