3 év jótállás 14 napos elállási jog

Óraforgatók

Óratekercselők

Néhányan talán elgondolkodnak azon, hogy mi is az az óratekercselő, más néven watch winders. Az óratekercselő egy olyan eszköz, amely segít az automata órát felhúzva és viselésre készen tartani. Az automata órák egyszerűen a csukló mozgására támaszkodnak, így ha nem viseli rendszeresen, egy idő után leállhat a működésük. Az óratekercselő alapvetően a csukló mozgását szimulálja, és aktívan tartja az óra mozgását, még akkor is, amikor nem viseli. Ez különösen fontos a luxus és gyűjtői órák esetében, amelyek drágák és nehezen cserélhetők.

Ha tehát egy igazán ízléses kiegészítőjét keresi a modern lakberendezésének, akkor egy óratekercselő lesz a megfelelő választás az Ön számára. Óratekercselőink választéka nem csak az üzletemberek és az óragyűjtők kedvére lesz, akik szeretik a luxusórákat és a gyűjteményes órákat viselni vagy gyűjteni, hanem a hétköznapi emberek számára is, akiknek fontos az idejük és különösen az órájuk!

Mit fog megtudni az óratekercselőkről ebben a cikkben?

 • Milyen típusú órafelhúzókat ismerünk?
 • Hogyan működnek az órafelhúzók?
 • Melyek az órafelhúzók fő előnyei?
 • Hogyan válasszuk ki a megfelelő óratekercselőt?
 • Milyen előnyei vannak a Klarstein.sk weboldalról való vásárlásnak?
 • Gyakran ismételt kérdések

Milyen típusú óratekercselőket ismerünk?

A piacon számos különböző típusú óratekercselő létezik, az egyszerű elemmel működő készülékektől a kifinomultabb, többféle beállítással és programozható időzítővel rendelkező modellekig. Olyan óratekercselőket is találhat, amelyek beépített tárolóval rendelkeznek az óragyűjteménye számára. Az óratekercselők ára 30 eurótól néhány ezer euróig terjed, így minden bizonnyal minden pénztárcának találunk megfelelőt.

Hogyan működnek az óratekercselők?

Az óratekercselők olyan eszközök, amelyek segítenek működésben tartani az automata óráit akkor is, amikor nem viseli őket. A következő elv alapján működnek:

Az óratekercselő alapvetően egy speciális eszköz, amelybe behelyezik az órát. Ez az eszköz ezután bizonyos számú fordulatot végez az idő múlásával, és lassan forog mindkét irányba.

Ennek eredményeképpen az Ön automata órája soha nem áll le és a kenőolaj egyenletesen oszlik el az egész óraműben. Ez segít megőrizni az óra jó működési állapotát, és megakadályozza az idő múlásával bekövetkező sérüléseket.

Ha tehát automata órája van, fontolja meg a befektetését egy minőségi óratekercselőbe. Ez segít abban, hogy az órája még évekig ketyegjen!

Melyek az óratekercselők fő előnyei?

Kényelmet biztosít, és időt takarít meg Önnek, így az óra tulajdonosaként nyugodt lehet, és megnyugodhat, hogy órája bármikor használatra készen áll, még akkor is, ha ritkán viseli.

Csökkenti az óra felhúzási mechanizmusának kopását, és így meghosszabbítja az óra élettartamát.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb óratekercselőt?

Ha óratekercselő vásárlásán gondolkodik, fontos figyelembe venni, hogy hány órát kell tárolnia, és milyen típusú óráról van szó. Ha például finom szerkezetű vintage órák gyűjteménye van, akkor olyan óratekercselőt kell választania, amely különösen óvatos felhúzási beállítással rendelkezik. Másrészt, ha csak néhány mindennapi automata órája van, egy alapmodell is elegendő. Egyébként a széles termékválasztékunkból tényleg mindenki számára van valami.

Milyen előnyei vannak a Klarstein.sk webáruházban történő vásárlásnak?

 • 3 év garanciát vállalunk.
 • Designdarabok széles választéka minden otthonba.
 • Lehetőség a termék 14 napos kipróbálására.
 • Ingyenes szállítás Magyarország egész területén.
 • A megjelölt termékekre expressz kézbesítést kínálunk, amely két munkanapon belül megérkezik.

Gyakran ismételt kérdések

1. Az óratekercselők nem okoznak kárt az órákban?

Egy jó minőségű óratekercselő nem okozhat kárt az órában. Ha nem viseli az órát naponta, ajánlott rendszeresen felhúzni, hogy az olaj ne ülepedjen le. A több használat, beleértve az óra felhúzását is, végül nagyobb kopáshoz vezethet. Az óratekercselőt természetesen nem szabad a végtelenségig használni.

2. Lehetséges, hogy az óratekercselő "túlhúzza" az órát?

Nem. Ma már gyakorlatilag minden automata órában van olyan opció, amely kikapcsolja a felhúzószerkezetet, amint a rugó teljesen felhúzódott.

A tekercselő kiválasztásakor azonban kövesse az óra gyártójának ajánlásait. Tudnia kell, hogy az órát milyen irányban kell felhúzni, és hány fordulatot ajánlott naponta felhúzni ahhoz, hogy az óra jó állapotban maradjon. Fontos figyelembe venni, hogy ha az órája a kelleténél sokkal többet forog, az a szerkezet túlzott kopását eredményezheti, és így lerövidítheti az óra élettartamát.

3. Nincs szüksége óratekercselőre, ha a következő típusú órákkal rendelkezik:

Kvarcórák. Ez a kvarcszerkezet elemmel működik. Kézi mechanikus óra. Ennek az órának a szerkezetét minden nap kézzel kell felhúzni. Kinetikus óra. A kinetikus órákhoz "kinetikus" töltőre van szükség.

fel