3 év jótállás 14 napos elállási jog

Forrólevegős fritőz: teszt és útmutató

Melyik a legjobb forrólevegős fritőz? Melyek a forrólevegős fritőzök különböző típusai? Mire kell figyelni egy jó fritőz kiválasztásakor? És miért olyan népszerűek manapság az olajmentes sütők? Ezekre és sok más kérdésre is választ adunk nagyszabású útmutatónkban. Bemutatjuk Önnek a különböző modelleket, elmagyarázzuk előnyeiket és hátrányaikat, valamint hasonlóságaikat és különbségeiket. Így megvásárolhatja a legjobb forrólevegős fritőzt, és ropogós sült krumplit, ízletes rágcsálnivalókat és még sok mást készíthet benne. Akkor kezdjük is!

Forrólevegős fritőz: a funkciók és a teljesítmény összehasonlítása

Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni Önnek a forrólevegős fritőzök minden típusát. A kis, 5 literes forrólevegős fritőztől a nagy, forgó kosárral ellátott, akár 12 literes kapacitású forrólevegős fritőzig. A független teszteken is ragyogóan teljesítő Klarstein VitAir Turbo is az utóbbi kategóriába sorolható, ezért tökéletes nagycsaládosok részére. A méret mellett más tényezőket is összehasonlítunk, például a funkcionalitást, a tisztítást, a teljesítményt és még sok minden mást. Ezekben a praktikus konyhai eszközökben egy dolog közös: segítenek egészségesebben főzni, zsírt és olajat megtakarítani, és tudatosabban élni. És mindezt anélkül, hogy feláldozná a ropogós és finom ízeket - ígérjük.

5 literes forrólevegős fritőz - AeroVital Deluxe

AeroVital Deluxe

Termék tipp

AeroVital Deluxe

Az Aero Vital Deluxe a fióknak köszönhetően könnyen használható. Az előre beállított programoknak köszönhetően minden étel tökéletesen elkészül.

 • Változatosság: 8 program légsütéshez, sütéshez, grillezéshez és pirításhoz
 • Digitális: LC érintőképernyővel
A termékhez

A 2,5 és 5 liter közötti űrtartalommal rendelkező forrólevegős fritőzök kompaktak, viszonylag könnyűek és ugyanakkor nagy teljesítményűek. A fiókos fritőzök, mint ebben az esetben is, nagyon könnyen kezelhetők. Ráadásul nagyon könnyen tisztíthatók, mivel a főzőkosár általában mosogatógépben mosható. Az előre beállított programoknak és a digitális kijelzőn történő vezérlésnek köszönhetően a sült krumpli, ropogós finomságok, vagy akár muffinok elkészítése gyerekjáték.

  Előnyök:

 • Kompakt és könnyű
 • egyszerű vezérlés
 • Egyszerű kialakítás

  Hátrányok

 • A nagyobb mennyiségeket több ciklusban kell elkészíteni

A nagyobb mennyiségeket több ciklusban kell elkészíteni

VitAir Smart

Termék tipp

VitAir Smart

Könnyű főzés alkalmazáson keresztül? A VitAir Smart segítségével ez lehetséges. Az előre beállított programoknak köszönhetően a forrólevegős fritőz egyszerűen vezérelhető az alkalmazáson keresztül.

 • Intelligens: Egyszerű vezérlés alkalmazáson keresztül
 • Sokoldalú: Számos tartozékkal, 20 programmal és 1400 W-os teljesítménnyel mindenre készen áll
A termékhez

A nagyobb, 7 literes kapacitású forrólevegős sütők, mint például a VitAir Smart, korlátlan lehetőségeket kínálnak. Akár a grillráccsal, grill nyársal vagy a praktikus, tapadásmentes belső edényben: itt kedvére süthet, pörkölhet és piríthat. A VitAir 20 előre beállított menüből álló nagy választékkal rendelkezik. Ha ez nem elég Önnek, a forrólevegős sütőt egyszerűen az alkalmazás segítségével vezérelheti. A 3D Airdynamics technológia egyenletes légkeringést biztosít.

  Előnyök:

 • Vezérlés:
 • Sokoldalú elkészítés
 • A külső borítás hűvös tapintású

  Hátrányok

 • Sok tartozék nehezebben tisztítható
 • Helyigényes a fedele végett

10 literes forrólevegős fritőz - AeroVital fry

AeroVital Fry

Termék tipp

AeroVital Fry

Kompakt kialakítás, nagy térfogat és sok lehetőség. Rengeteg tartozékkal minden ropogós lesz az AeroVital Fry-ben

 • Teljes készlet: 6 darabos tartozékcsomaggal
 • Kompakt: karcsú kialakítás nagy kapacitással
A termékhez

10 literes forrólevegős fritőz: a praktikus szárnynak köszönhetően ezek a forrólevegős fritőzök szinte úgy működnek, mint a sütők. Az egyetlen különbség a fűtési módjukban van. Mivel 1500 W-os teljesítményű, akár 220 °C-os hőmérsékletű 3D fűtőrendszerrel működnek. A digitális kijelzőnek és az előre beállított programoknak köszönhetően tepsiben, grillen, forgó nyárson és a grillkosárban tetszés szerint süthet és piríthat.

  Előnyök:

 • Számos tartozék a maximális rugalmasságért
 • kompakt kialakítás
 • Egyszerű vezérlés

  Hátrányok

 • A tartozékoknak és a forrólevegős fritőznek tárolóhelyre van szüksége

12 literes forrólevegős fritőz - AeroVital Cube

AeroVital Cube

Termék tipp

AeroVital Cube

Az egyik igazán nagy forrólevegős fritőz a kínálatunkban. A 12 literes kapacitással, 13 programmal és 3 funkcióval az AeroVital Cube szárító igazán sokoldalú eszköz.

 • Sokoldalú: a pirításon és a sütésen kívül a kiolvasztás, a melegen tartás és a szárítás is
 • Erős teljesítmény: 1600 watt teljes teljesítménnyel
A termékhez

Erős teljesítmény: 1600 watt teljes teljesítménnyel

  Előnyök:

 • Egyszerű vezérlés
 • A megfelelő tartozékokkal
 • Ideális családok számára

  Hátrányok

 • Elég nagy

A forrólevegős fritőzök összehasonlítása

AeroVital Deluxe VitAir Smart AeroVital Fry AeroVital Cube
Kapacitás 5,4 liter 7,75 liter forrólevegős fritőz forrólevegős fritőz
Súly {5,7 kg 6,1 kg 7,4 kg 6,8 kg
Teljesítmény 1702 Watt 1402 Watt 1502 Watt 1602 Watt
Különleges jellemzők - LC érintőképernyő
Tapadásmentes felület
- 8 előre telepített program
- teljes mértékben vezérelhető a Klarstein alkalmazáson keresztül
Nagy felbontású LCD kijelző gombokkal
Kivehető belső edény tapadásmentes felülettel
Digitális kijelző
- 9 választható program
- a sütőkosár, a forgó nyárs és a grilldob levehető fogantyúi
Digitális kijelző
- 13 választható program
- Funkciók: Frozen Food (kiolvasztás), Keep Warm (melegen tartás), Dehydrate (szárítás)

Forrólevegős fritőz vagy sütő?

A forrólevegős fritőzök és a sütők alapvetően ugyanúgy működnek, nem igaz? Ez az állítás önmagában helyes. Mindazonáltal szeretnénk bemutatni az egyes készülékek néhány előnyét és hátrányát. Az energiafogyasztás tekintetében a sütők és a forrólevegős fritőzök közel állnak egymáshoz. A különbség az előmelegítésben rejlik. A sütőnek sokkal tovább tart elérni a kívánt üzemi hőmérsékletet. Ráadásul a levegő a fritőzben gyorsabban kering, mint a sütőben, így a sült krumpli, nuggets és más ételek még ropogósabbak lesznek. A tisztítás során valószínűleg egy kicsit alaposabbnak kell lennie a forrólevegős fritőznél. A főzőkosarat és a hasonló tartozékokat azonban gyakran beteheti a mosogatógépbe.

A sütőben szinte bármit el lehet készíteni. A forrólevegős fritőzök jobban alkalmasak minden olyan dologra, aminek igazán ropogósra kell sülnie. A megfelelő kiegészítők azonban itt is növelik a változatosságot. A forrólevegős fritőzök használatakor óvatosan kell eljárni, mivel a tészta gyakran gyorsabban kiszárad.

A forrólevegős fritőz másik előnye az előre beállított programok. A digitális fritőzön kiválaszthatja a megfelelő programot anélkül, hogy sokat kellene gondolkodnia az előkészítésen, és az időzítőnek köszönhetően a készülék tudatja Önnel, ha a programnak vége. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne.

Forrólevegős fritőz vásárlása: Mire figyeljek?

Melyik forrólevegős fritőz a legjobb? Ezután természetesen több dolgot is figyelembe kell venni. Alapvetően attól függ, hogy mire szeretné használni a fritőzt. Ha például ropogós sült krumplit szeretne hozzáadott zsír nélkül, akkor kifejezetten erre a célra fejlesztettük ki a VitAir Pommesmaster készüléket. Az oldalirányú forgásnak köszönhetően a sült krumpli a sütés során kering, így extra ropogós lesz. Ha azonban sokféle dolgot szeretne kipróbálni, akkor ajánljuk a forrólevegős fritőzt, amelyhez olyan tartozékokat kínálunk, mint a forgó nyárs, grill és még sok más. A kialakításra is figyelni kell. Attól függően, hogy hol lesz a helye az új ékszernek, a színnek és a modellnek hozzá kell illeszkednie. Ha a teljesítményről van szó, ügyeljen arra, hogy legalább 1400 watt legyen feltüntetve. A hőmérséklet-tartományban pedig még egy kis forrólevegős fritőznek is el kell érnie a 200 °C-ot.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

A közhiedelemmel ellentétben a forrólevegős fritőzök nagyon sokoldalúak. Igen, hihetetlenül jó sült krumplit és burgonyás palacsintát készítenek. De készíthet sült csirkét, párolt húst, muffint és még sok mást is.& Egy kis inspiráció? Akkor nézze meg a forrólevegős fritőzből készült receptjeinket a Klarstein Magazinban!

Ez elsősorban a sült krumpli hőmérsékletétől és vastagságától függ. A vékony sült krumpli és az édesburgonyából készített sült krumpli esetében 200 °C-os hőmérsékletet és 25 perces sütési időt ajánlunk. A burgonya negyedek, vagy bárhogy is hívják, 35-40 perc alatt készülnek el ugyanezen a hőmérsékleten. Természetesen mindig attól függ, mennyire szereti ropogósan és barnán.

A legtöbb forrólevegős fritőz 1400-2000 W-os teljesítményű. Egy 2000 W-os fritőznek átlagosan körülbelül 2 kW-ra van szüksége óránként.

A forrólevegős fritőz - ahogy a neve is mutatja - alapvetően forró levegőt örvényesít egy zárt térben. Tehát van fűtőspirál és ventilátor. A spirál felmelegíti a levegőt a beállított hőmérsékletre. A ventilátor eloszlatja és keringeti azt a térben. A nagy keringésnek köszönhetően az ételek gyorsabban és nagyobb felületen érintkeznek a forró levegővel, így megsülnek és ropogósak lesznek.

A forrólevegős fritőz lényegében egy zsírmentes sütő. A hagyományos sütőhöz képest sokkal kevesebb zsiradékkal készíti el az ételeket, ezért egészségesebb. További előnyök: alacsonyabb energiafogyasztás (az olajsütőkhöz vagy a sütőkhöz képest, amelyeket előbb elő kell melegíteni), könnyű használat, fáradságmentes, egyenletes sütés, könnyű tisztítás, nincs szag és sokoldalúak

A hátrányok közé tartozik általában a magasabb zajszint (a sütőhöz képest). Ráadásul a forrólevegős fritőzben általában csak kisebb mennyiséget lehet elkészíteni, mint a sütőben. A hagyományos fritőzzel összehasonlítva hosszabb ideig tart például a sült krumpli elkészítése a forrólevegős fritőzben.

A fritőzök árkategóriája széles. Akár 100 eurós kis forrólevegős fritőzeink is vannak, például a Crisp-Pro vagy az AirVital. Nagyobb modelljeink, mint például a Vita Pro 18 literes űrtartalommal, gőzölőbetéttel és számos egyéb tartozékkal, 250 euró körüli áron kaphatók. Keressen kedvező áron forrólevegős fritőzt üzletünkben!

Ezt nem lehet általánosságban elmondani. A méretek modelltől és típustól függően változnak. A választáskor figyeljen a készülék teljesítményére, valamint a különböző elkészítési lehetőségekre és programokra.

fel