Dehidratáló teszt és tanácsadó

A dehidratálóval kíméletesen száríthatja a gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat és fűszernövényeket, és ízletes és egészséges rágcsálnivalókat készíthet. Automata dehidratáló vásárlásakor különböző tényezőket kell figyelembe vennie, például a kapacitást, a teljesítményt és egyéb jellemzőket. Ebben az útmutatóban mindent megtalál, amit a helyes döntés meghozatalához tudnia kell. Beszélni fogunk a szárítási módszerekről és tippekről is, hogy hogyan hozhatja ki a legtöbbet a szárítóból. Nálunk megtalálja az Ön igényeinek megfelelő ideális dehidratálót.

Dehidratáló: A jellemzők és a teljesítmény összehasonlítása

Nagy útmutatónkban megmutatjuk, hogyan döntsön a legjobb dehidratálóról. Mivel ezek az eszközök különböző funkciókkal rendelkeznek. Az automata dehidratálók állítható hőmérsékletet, időzítő funkciókat és több polcot kínálnak az egyenletes szárítás érdekében. A fejlettebb modellek programozható beállításokkal és automatikus kikapcsolási funkciókkal rendelkeznek. Szívesen bemutatjuk Önnek a kínálatunkban található különböző dehidratálókat, és segítünk kiválasztani a legjobbat, ha automata dehidratálót vásárol.

Klarstein dehidratáló

Bananarama dehidratáló

Terméktípus

Bananarama dehidratáló

Az egymásra helyezhető rendszerrel ellátott szárítót két színben szállítjuk házhoz. Időzítő, hőmérséklet-beállítás és csendes működés.

 • A készülék egyszerű kezelése
 • Méret állítható az igényeknek megfelelően
 • Egyszerű kialakítás
Dehidratáló

A Klarstein dehidratálók többféle rendszerben, stílusban és színben kaphatók. Mindig fontos a méret vagy a terület, amelyen szárítani lehet. Az egymásra helyezhető rendszer lehetővé teszi az egyedi nagyítást és kicsinyítést. Ezenkívül minden készülék időzítővel és rugalmas hőmérséklet-beállításokkal van felszerelve. Praktikus, ugye?

  Előnyök:

 • Csendes működés
 • Intuitív működés
 • BPA-mentes

Klarstein gyümölcsszárító

Tutti Frutti szárító

Terméktípus

Tutti Frutti szárító

Gyümölcsszárítás 4 szinten: A Tutti Frutti szárítóval ez gyerekjáték. A készülék nem foglal sok helyet, viszont bőséges helyet kínál a gyümölcsök, zöldségek, húsok és egyebek számára.

 • Színes design
 • 3D keringtetés az egyenletes szárítás érdekében
 • LED kijelzővel
Gyümölcsszárító

A Klarstein gyümölcsszárítók minden konyhában megtalálják a helyüket. Választhat a kis kompakt készülékek és a nagyobb modellek közül. A praktikus rozsdamentes acél fiókok segítségével a szárítás és az azt követő tisztítás gyerekjáték. Színek és minták széles választéka is rendelkezésre áll.

  Előnyök:

 • Praktikus behelyezési rendszer
 • Egyenletes hőeloszlás
 • Különböző kivitelek

  Hátrányok

 • Elég kicsi

Infravörös dehidratáló

Florida Jerky dehidratáló

Terméktípus

Florida Jerky dehidratáló

Infravörös dehidratáló innovatív technológiával, elegáns és stílusos kialakítással. A Florida Jerky gyorsan és egyenletesen szárad.

 • Innovatív infravörös technológia
 • Érintőképernyővel és 4 programmal
 • 5 nyílás
Infravörös dehidratáló

A legújabb infravörös technológia a kíméletes, de gyors szárításért. Az infravörös dehidratálókkal csak annyit kell tennie, hogy az élelmiszereket a polcokra helyezi, és kiválasztja a programot: gyümölcs, zöldség, hús vagy egyéb ételek? Ön választ, a készülék elvégzi az optimális beállításokat. A fenntartható élelmiszer-tárolás ilyen egyszerű is lehet.

  Előnyök:

 • Innovatív technológia
 • Gyors szárítás
 • Egyszerű kialakítás

Klarstein Gastro  dehidratáló

Master Jerky 300 dehidratáló

Terméktípus

Master Jerky 300 dehidratáló

20 rozsdamentes acél fiók, könnyű kezelhetőség és 3 négyzetméternyi élelmiszerhely. A Master Jerky mindent visz

 • Rengeteg hely a szárított élelmiszerek számára
 • Könnyű kezelhetőség
 • Állítható időzítő és hőmérséklet
Dehidratáló

A dehidratálók az éttermek számára is nagyon praktikusak. Legyen szó gombákról, gyümölcsökről, bogyókról vagy fűszernövényekről: ha maga szárítja őket, különleges színt adhat alkotásainak. A Klarstein élelmiszer-dehidratálókkal nagy mennyiségű élelmiszer szárítható, és így tartósítható és koncentrálható.

  Előnyök:

 • Rengeteg hely
 • Hatékony szárítás
 • 20 polc

  Hátrányok

 • Sok helyet foglal el
 • Elég drága

A dehidratálók összehasonlítása

Bananarama dehidratáló Tutti Frutti szárító Florida Jerky dehidratáló Master Jerky 300 dehidratáló
Hőmérséklet-tartomány 40-70 °C 37 - 80 °C 35 - 75 °C 40-90 °C
Padlók 6 4 5 20
Tápegység 550 Watt 400 Watt 500 Watt 2000 Watt
Súly 3,4 kg 2,85 kg 6,5 kg 42 kg
Méretek (egy polc) 42 x 28,5 cm 24,5 x 20,3 cm 30 x 24 cm 40 x 38 cm
Különleges jellemzők - Időzítő: 1 - 48 óra
- LCD kijelző
- 3D keringtetés
- LED kijelző
- Infravörös technológia
- 4 program: gyümölcs, hús, zöldség vagy joghurt
- Időzítő 24 óráig
- Nagy teljesítményű motor

A megfelelő dehidratáló megvásárlása

Ha automata dehidratálót szeretne vásárolni, akár otthoni használatra, akár a vendéglátóiparban, mi gondoskodunk róla, hogy megalapozott döntést hozzon. Kíváncsi, milyen tényezőkre kell odafigyelnie? Majd mi megmondjuk!

  • Kapacitás: gondolja át, hogy mennyi mindent szeretne egyszerre szárítani, és válasszon olyan szárítót, amely elegendő polccal rendelkezik vagy megfelelő méretű.
  • Teljesítmény: A hatékony és gyors szárítás érdekében figyeljen a készülék teljesítményére.
  • Hőmérséklet-szabályozás: győződjön meg róla, hogy a dehidratáló állítható hőmérsékletet kínál, így megfelelően tudja szárítani a különböző típusú élelmiszereket.
  • Időzítő funkció: Az időzítő funkció lehetővé teszi a szárítási idő pontos szabályozását.
  • Tisztítás és karbantartás: Vegye figyelembe, hogy mennyire könnyű a dehidratálót tisztítani, és hogy a kivehető alkatrészek mosogatógépben moshatók-e.
  • Térfogat: Vegye figyelembe a szárító térfogatát, különösen, ha zajérzékeny környezetben kívánja használni.
  • Ár: Hasonlítsa össze a különböző modellek árait, figyelembe véve a kínált funkciókat és teljesítményt.

Szárítás: receptek

Az aszalt gyümölcsök csak a kezdet. A dehidratálási receptjeink olyan változatosak, mint az ízlésünk. És ez minden alkalommal sikerül is nekik - ropogós keksszel, zellersóval, fűszeres szárított hússal és sok más finomsággal.

Getrocknete Tomaten

Szárított paradicsom

A recepthez

Selleriealz

Zeller só

A recepthez

Gemüsechips

Zöldségcsipsz

A recepthez

Gyakran feltett kérdések

A dehidratáló alacsony hőmérsékleten szárítja az ételt, lassan eltávolítva a nedvességet az ételből. Az élelmiszereket polcokon helyezik el, és egy ventilátor biztosítja az egyenletes légáramlást. A hőmérséklet általában 40 °C és 70 °C között van. A szárítási folyamat az élelmiszer típusától és nedvességtartalmától függően néhány órától több napig tart. Végül tartós, hosszabb ideig tárolható élelmiszereket kap. Az infravörös dehidratáló infravörös sugárzást használ az élelmiszerek kíméletes és hatékony szárításához.

A dehidratáló készülékkel különféle élelmiszerek szárítására alkalmas, többek között gyümölcsök, például alma, banán, bogyós gyümölcsök és mangó, zöldségek, például paradicsom, sárgarépa és paprika, fűszernövények és fűszerek, húsok és halak, diófélék és magvak, gombák, valamint dekorációs célokra szánt szirmok. A lehetőségek szinte korlátlanok, amíg az ételek megfelelő méretűek és előkészítésűek.

Az automata dehidratáló energiafogyasztása a modelltől, a teljesítménytől és a használat idejétől függően változik. Az automatikus szárítók energiafogyasztási értékei általában körülbelül 300 és 600 watt/óra között mozognak. Egyes modellek azonban nagyobb teljesítményűek lehetnek, különösen, ha további funkciókkal rendelkeznek, például programozható beállításokkal vagy nagyobb kapacitással. Például a Gatsro szárítók teljesítménye 2000 W-ig terjed

Az almakarikák szárítási ideje a szárítóban általában 6-12 óra, a karikák vastagságától, a szárítási hőmérséklettől és a kívánt szárítási foktól függően.

Az ételek szárítása egészséges elkészítési mód lehet, mivel nagymértékben megőrzi a tápanyagokat, és nem igényel további tartósítószereket vagy cukrot. Fontos, hogy jó minőségű élelmiszert használjon, és azt megfelelően tárolja. A szárítást a kiegyensúlyozott étrend kiegészítéseként kell tekinteni.

Az automata dehidratálóhoz szükséges teljesítmény (wattban) különböző tényezőktől függ, például a készülék méretétől, a polcok számától és a szükséges szárítási időtől. Általában a legtöbb szárító 400 és 1000 watt között mozog. Ha csak kis mennyiséget szeretne szárítani, akkor megelégedhet a kisebb teljesítménnyel. Ha azonban nagyobb mennyiséget vagy gyakrabban szeretne szárítani, akkor egy nagyobb teljesítményű dehidratáló készülék hatékonyabb lehet. A megfelelő teljesítményű dehidratáló kiválasztásakor fontos, hogy ellenőrizze a gyártó előírásait, és vegye figyelembe saját igényeit és preferenciáit.

fel