Kosaram
A kosara üres. Kezdjen el vásárolni, hogy megtöltse kedvenc termékeivel!
emptycart
3 év jótállás 14 napos elállási jog
Gyümölcsszárítás

Receptek

Hogyan készítsünk szárított almát?

  1. Az almát alaposan mossa meg és szárítsa meg.
  2. Száríthatja héjjal vagy héj nélkül. Ne felejtse el, hogy közvetlenül a héj alatt nagy mennyiségű vitamin található.
  3. Távolítsa el a magházat, az almát szeletelje fel vagy vágja 3-5 mm vastagságú gerezdekre.
  4. A felszeletelt almát helyezze 2 percre vízbe, amelybe előzőleg egy kevés citromsót tett. Így megmarad a szép színe és szárítás közben sem barnul meg.
  5. Az almát hagyja lecsöpögni, helyezze bele a szárítógépbe és indítsa el a szárítás folyamatát.
  6. A szárítógépből kiszedett szárított almaszeleteket helyezze légmentesen záródó edénybe és még melegen jól zárja le. Az edényt tárolja sötét és száraz helyen.
  7. A szárított almát rögtön is lehet fogyasztani, viszont sokkal jobban ízlik télen, például teába téve. Megfelelő tárolás mellett akár két évig is eltartható.
Recepty
További receptek megtekintése
fel