Hogyan készítsünk szárított almát?
- Az almát alaposan mossa meg és szárítsa meg.
- Száríthatja héjjal vagy héj nélkül. Ne felejtse el, hogy közvetlenül a héj alatt nagy mennyiségű vitamin található.
- Távolítsa el a magházat, az almát szeletelje fel vagy vágja 3-5 mm vastagságú gerezdekre.
- A felszeletelt almát helyezze 2 percre vízbe, amelybe előzőleg egy kevés citromsót tett. Így megmarad a szép színe és szárítás közben sem barnul meg.
- Az almát hagyja lecsöpögni, helyezze bele a szárítógépbe és indítsa el a szárítás folyamatát.
- A szárítógépből kiszedett szárított almaszeleteket helyezze légmentesen záródó edénybe és még melegen jól zárja le. Az edényt tárolja sötét és száraz helyen.
- A szárított almát rögtön is lehet fogyasztani, viszont sokkal jobban ízlik télen, például teába téve. Megfelelő tárolás mellett akár két évig is eltartható.