Előnyösen fűteni

Ennek a 10 ötletnek a segítségével fűtsön úgy, mint egy valódi profi

A hideg téli évszakban a fűtés a fő energiafogyasztó a háztartásban. Nemcsak alaposan igénybe veheti a pénztárcánkat, de létrejön széndioxid kibocsátás is, amely kedvezőtlen hatással lehet a környezetre. Jó hír: néhány könnyen alkalmazható ötlet segítégével inteligensen bemelegítheti az otthonát és jelentősen csökkentheti az áramszükségletet is. Megmutatjuk, hogyan:

Megjeleníteni minden hősugárzót.

Húzza be a függönyöket és szigetelje az ablakokat

Főleg azoknál az ablakoknál van szükség elegendő szigetelésre, amelyek már nem teljesen újak – például habszivacsból készült szigetelőszalaggal. Így nem lesz semmilyen esélye sem a huzatnak. A behúzott redőnyök és függönyök jelentősen csökkentik a hőveszteséget.

Találja meg, milyen az ideális hőmérséklet a helyiségben

Megéri megtalálni és beállítani minden helyiség számára az optimális hőmérsékletet. Azért, mert amíg a 20 - 22 °C hőmérséklet kellemes a nappaliban, a hálószobában 17 - 18 °C elég ahhoz, hogy kényelmesen érezzük magunkat és megfelelő legyen a klíma az alváshoz is.

Használjon termosztatikus szelepet

Termosztatikus szelep segítségével megtartja az állandó hőmérsékletet a helyiségben és takarékoskodik az árammal. A környező hőmérséklettől függően a szelep segítégével alacsonyabb vagy magasabb áramlás van engedve.

Szellőztessen helyesen

A levegő minősége és a lehető legkisebb szintű nedvesség érdekében nagyon fontos a rendszeres szellőztetés. Ajánljuk a cca 10 – 15 percig tartó teljesen kitárt ablakkal történő szellőztetést. A tartósan nyitvahagyott ablak nem ajánlatos.

Ne adjon semmilyen esélyt sem a penésznek

V princípe platí: plesne vznikajú pri vysokej vlhkosti v miestnosti. Tomu sa dá v mnohých prípadoch zabrániť pravidelným vetraním a kúrením. Pri studených vonkajších stenách musíte dávať pozor, aby ste nábytok nestavali tesne ku stene.

Akkor is fűtsön, ha nincs otthon

Ha tervezi, hogy szabadságra megy, jobb beállítani 15°C-ra a hőmérsékletet, mint teljesen kikapcsolni. A teljesen kihűlt lakásnak a kifűtéséhez jelentősen több energiára van szükség. Ezenkívül még fennáll a penész keletkezésének a veszélye.

Válasszon megfelelő öltözéket

Nagyon vonzó lehet a hideg téli hónapokat is nyári öltözékben tölteni. Azonban megfelelő öltözékkel - például hosszúnadrággal és pulóverrel meg lehet takarítani a fűtés költségeinek akár húsz százalékát is.

Ne blokkolja a fűtőtestet

A fűtőberendezéseket szabadon kell tartani, hogy a meleg optimálisan tudjon elosztódni a helyiségben és ne legyen blokkolva. Ez érvényes a bútorokra és a függönyökre is. A heverők legalább 20 cm távolságra legyenek a fűtőberendezéstől.

Tisztítsa a hősugárzót

A por nemcsak a bútorokon és a talajon gyűlik össze. Ezért a hősugárzót is rendszeresen kell tisztítani. De nemcsak a vizuális nézőpont a meghatározó: a pornak szigetelő tulajdonsága van, ezért gyengíti a hősugárzó hatékonyságát.

Takarja le a fűtőcsöveket

Hogy elkerülje a további hőveszteséget, a fűtőcsöveket könnyedén le lehet takarni szigetelő tömlőkkel elővágott közökkel. Kapható építőipari szaküzletben és egyszerű segítséget nyújt a hőveszteség csökkentéséhez.

Ezzel a tíz ötlettel szinte minden otthon melegebb hellyé változhat. Ezen kívül már csak egyetlen dolog segíthet: az, ha összebújik a párjával!

Melyik hősugárzó a legmegfelelőbb a számomra ?

Állapítsd meg most.

fel