3 év jótállás 14 napos elállási jog

Poharak és bögrék

Egyetlen háztartás sem nélkülözheti a csészéket és bögréket. A konyha alapfelszereltségéhez tartoznak, és egyszerűen nem hiányozhatnak. És legyünk őszinték: a kávé, a latte macchiato, a tea és társai sokkal jobban ízlik szép pohárból, mint csészéből, nem igaz? A tartalom egyszerűen vonzóbb és esztétikusabb. Hiszen, mint tudjuk, a szem is iszik!

A bögrétől az üvegkancsóig

Nem minden üveg egyforma: számos különböző üvegtípus létezik, amelyek nagyon speciális tulajdonságokkal rendelkeznek. A különbségek a méretben és a kapacitásban, valamint az alakban is megtalálhatók. Maga a kidolgozás is teljesen eltérő lehet. A duplafalú üveg például kiváló hőszabályozó és szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a hideg italok tovább maradnak hidegek, a forró italok pedig tovább maradnak forróak benne. Ez természetesen nagyon fontos szempont, különösen a cappuccino vagy a jeges kávé esetében. A dupla üveg szintén pozitív hatással van a hangulatra. Például nem égeti meg az ujjait, ha hozzáér, mert a két üvegfal között szigetelő légréteg van. Másrészt a hideg italok nem okoznak párafoltokat a külső oldalon, így a keze száraz marad. Az üveg teáskannában gyakran van teaszűrő: ez nagyon praktikus, és megkönnyíti a teakészítést. Léteznek azonban betéttel vagy gyümölcsnyárssal ellátott üvegkancsók is: ha egy kicsit színesebbé szeretné tenni a vizét.

Szemüveg vásárlása: a legfontosabb jellemzők

Ha a hagyományos (és sok ínyenc számára az egyetlen helyes) módon szeretné elkészíteni a kávéját, akkor a french press a megfelelő választás. Ezek a kávéfőzők tartós, hőmérsékletálló boroszilikát üvegből készülnek, és nagyon könnyen használhatók. Ha az erkélyen vagy a teraszon szereti élvezni a kávéját, akkor egy fedeles kávéscsészére van szüksége. Ez megvédi a rovarokat a fulladástól, és megakadályozza a kiömlést is, amikor a házból kiviszi a kávét a szabadba. A teát részesíti előnyben? Akkor imádni fogja az üveg teáskannát teamelegítővel! Órákig melegen tarthatja kedvenc italát.

Mire figyeljek szemüveg vásárlásakor?

Gondolja át, mire szeretné használni a termékeket, mielőtt megvásárolja. Forró vagy hideg italokra, kávéra vagy teára, kisebb adagokhoz vagy igazán nagy szomjúsághoz? A betétes üvegkancsók ideálisak, ha gyakran készít leveles teát, vagy például friss gyümölcsökkel szereti az italokat. A duplafalú üvegnek szigetelő tulajdonságai miatt számos előnye van, és sokféleképpen felhasználható. Jó tudni: A boroszilikát üveggel sosem lehet hibázni!

GYIK

MI az a boroszilikát üveg?

A boroszilikát üveg kiváló minőségű, hőmérsékletálló és mindenekelőtt törésálló üveg, amely ideális mindenféle italhoz. Nem szívja magába a szagokat és az ízeket.

A duplafalú pohár betehető a mosogatógépbe?

Ha a duplafalú üveg boroszilikát üvegből készült, akkor általában mosogatógépben mosható. És nem csak ez: a speciális thermo poharak még a mikrohullámú sütőben is felmelegíthetők!

Mit tegyek a teavirágokkal?

A teavirágok gyönyörűen mutatnak üvegekben vagy üvegkancsókban. Miután forró vizet öntöttünk rájuk, felemelkednek és teljes szépségükben kibontakoznak.
fel