Fűtés Klarsteinnel

Elsősorban a hideg évszakokban fontos téma a fűtés. Sokszor különböző helyeken kell dacolni a hideggel és a nedvességgel a házban, illetőleg a lakásban. Emellett léteznek különösen előnyös, hordozható fűtőtestek, amelyek nincsenek tartósan rögzítve és rugalmasan lehet őket használni.

Bestseller

A fűtés történelme

300.000 évvel i.e.: a barlanglakók tűzzel fűtenek
200 évvel i.e.: a gazdag rómaiak feltalálták a központifűtést mint talajfűtést
13. század: szerzetesek feltalálták a fűtést a kolostoraik részére
15. század: kandallók gondoskodnak a helyiségek tiszta fűtéséről
1716: feltalálták az üvegházak melegvízzel történő fűtését
1843: Németországban egy várban beépítették a gőzfűtést
cca 1900: kályhák fűtik a helyiségeket közvetlen tűz melegével
1960: sok helyen központifűtés váltja fel a szén- és gáztüzelésű kályhákat
2014-től: a fűtőrendszerek egyre inteligensebbek és környezetkímélőbbek – mint például fűtés termosztát segítségével

Legyen az konvektoros fűtőtest, elektromos ventilátoros hősugárzó vagy infravörös fűtőberendezés – mindegyiknek van egy közös oldala – mindegyik függ az elektromos hálózattól. Ha funkcióikkal és részleteikben különböznek is egymástól, mindegyik egyszerűen kezelhető és a következő tulajdonságok jellemzik őket:


  • több fűtési fokozat, attól függően, hogy hány fok hideg van
  • beépített termosztát a kívánt hőmérséklet beállításához és az átforósodás elleni védelemhez
  • biztonsági kapcsoló, amely automatikusan kikapcsolja a fűtőberendezést, ha véletlenül feldől
  • időzítő a fűtőberendezés automatikus ki- és bekapcsolásához
  • beépített kerekek, amelyek bárhol lehetővé teszik a fűtőberendezés használatát

Milyen fűtőberendezések léteznek tulajdonképpen?

Klarstein választékában különböző fűtőberendezések találhatóak, hogy Ön minél előnyösebben tudjon meleget varázsolni a házába. Kis áttekintést kínálunk Önnek 3 különböző fajta fűtőberendezésről, amelyek a leghidegebb pillanatokban is felmelegítik Önt.

Konvektoros fűtőberendezések

A konvektoros fűtőberendezés a termikusan indukált légmozgás törvényét használja ki. A hűvös levegő a helyiségből a konvektorba áramlik, ahol felmelegszik, amikor felmelegedett, felfelé ki van engedve a helyiségbe. Amint a levegő újra lehűl és csökken a helyiségben, a konvektor beszívja és újra felmelegíti. Ezzel a különleges szerkezettel légáramlás jön létre, amely az egész helyiséget bemelegíti.

Megjeleníteni minden

Elektromos ventilátoros hűsugárzók

A ventilátoros hűsugárzók hordozható berendezések, amelyeket bármelyik szobában lehet használni. Különlegesen megfelelnek kisebb helyiségekbe. Ventilátorból, motorból, hálózati csatlkozásból és fűtőtestből állanak. Nagy előnyük, hogy azonnal használhatóak. Csatlakoztatva a legközelebbi aljzatba egy pillanat alatt elkezdik melegíteni a levegőt.

Megjeleníteni minden

Infravörös hősugárzó

Az infravörös hősugárzó az elektromos hűsugárzó válozata, a többi fűtőtesttel ellentétben nem a helyiségben levő levegőt melegíti, hanem a környezetet, illetve azt a tárgyat, amelyre az infravörös sugarak irányulnak – például a falat, bútort vagy a mennyezetet. Ez a módszer nagyon gyors felmelegedést eredményez. Ha azt mondják is, hogy a sugárzó hő kedvező hatással van az egészségre, az infravörös fűtés szintén nagyon népszerű azoknál az embereknél, akik valamire allergiásak, az alacsony szinű légáramlás miatt.

Megjeleníteni minden

Melyik hősugárzó a legmegfelelőbb a számomra ?

Állapítsd meg most.

fel