Segítünk Önnek stílusos borhűtőt választani

Mindegy, hogy Ön a minőségi borok nagy kedvelője vagy csupán alkalmi borivó, a borhűtő nem csupán a tökéletesen hűtött borról szól, hanem formatervezésével hozzájárul a szoba hangulatának a kialakításához is. Akinek van borhűtője, annak nem jelent gondot egy váratlan látogatás, mivel a hűtött palack mindig kéznél van. Ezenkívül ezt a stílusos kiegészítőjét a konyhának vagy a nappalinak nem lehet nem észrevenni. Nem tudja eldönteni, hogy melyik borhűtő lenne a legmegfelelőbb? Szívesen segítünk.

1. Mennyi palackot szeretne tárolni?

Gondolja át, hogy általában hány palack bort tart otthon. Ezt mennyiséget biztosan a megfelelő hőmérsékleten szeretné tárolni. Ha csak ritkán, alkalmanként fogyaszt bort, tökéletesen megfelelő lesz a 8 – 16 palack tárolására alkalmas kisebb borhűtő is. Ha különleges borgyűjteménnyel rendelkezik, vagy esetleg nagyobb borhűtőt keres például egy étterembe, kínálatunkban talál 100 és ennél több palack tárolására megfelelő borhűtőt is.

2. Fehérbort, vörösbort vagy pezsgőt fogyaszt?

Mindegy, hogy a vörösbort vagy az alaposan lehűtött pezsgőt kedveli jobban, ennél fontosabb az, hogy csupán egyfajta bort vagy többfélét szeretne tárolni. Ha csupán egyfajtát, akkor kitűnő választás lesz az egyzónás borhűtő. Ha fehérbort, vörösbort és pezsgőt is szeretne hűteni, akkor többzónás borhűtőre lesz szükség. Olyanra, amely különálló rekeszekben három hőmérsékleti zónával rendelkezik. Mindegyik zónában egymástól függetlenül lehet beállítani a hőmérsékletet. Ez biztosítja a minőségi borivás tökéletes élvezetét.

3. Milyen a borhűtők energiafogyasztása?

Ne felejtse le, hogy a borhűtő olyan elektromos készülék, amely megszakítás nélkül működik. Ezért a kiválasztásánál ugyanúgy szenteljen figyelmet az ennergiahatékonysági osztálynak, mint egy hűtőszekrény kiválasztásánál. A törvény szerint minden készülék energiacímkéjén meg van adva az energiahatékonysági osztályba való besorolás. A legtakarékosabban működő készülékek A (vagy A+, A++) jelzéssel vannak ellátva, az energiahatékonysági szempontból igénytelenebbek pedig G jelzéssel.

Mit jelent ez a borhűtőknél? A hőelemmel ellátott borhűtők alacsonyabb árkategóriába tartoznak, de összehasonlítva a kompresszorral ellátott borhűtőkkel, kétszer nagyobb az energiafogyasztásuk. Másrészt a termoelemes borhűtők működése teljesen hangtalan és vibrálásmentes. A kompresszoros borhűtő valamivel nagyobb befektetést igényel, azonban ez rövid időn belül megtérül energiatakarékosság formájában. Egy további előny, hogy a kompresszoros borhűtők teljesítménye jóval nagyobb és úgyszintén a hűtés hatásfoka is.

 

4. Borhűtő elhelyezése

A borhűtő elhelyezését jól át kell gondolni, legyen az beépített vagy szabadonálló. A borhűtőt ne érje közvetlen napsugárzás. Ez elértéktelenítené a bort, valamint növelné a borhűtő áramszükségletét. A berendezés hátsó részének elegendő térre van szüksége a hő elvezetéséhez annak érdekében, hogy ne forrósodjon át. Szintén gondolni kell arra is, hogy elegendő hely legyen a borhűtő ajtajának a kinyitásához.

 

5. Anyag és tervezési jellemzők

A borhűtőknél a leggyakrabban használt anyag az üveg, a nemesacél és a fa. Ezek az anyagok nagyon mutatósak és praktikusak. Anyagilag előnyös változat a króm drótháló polcok. A fából készült polcok hozzájárulnak a borhűtő optimális nedvességtartalmának a megtartásához. Az üvegezett ajtó kapható matt, áttetsző, esetleg színezett változatban. Válassza ki az ízlésének legmegfelelőbbet.

fel