6
Kosaram
A kosara üres. Kezdjen el vásárolni, hogy megtöltse kedvenc termékeivel!
emptycart
Vásároljon most, fizessen később 3 év jótállás

Sous Vide

Bagpack XL vákuumtasak - 10029380
Bagpack XL vákuumtasak
8 990 Ft
Bevezető ár: 11 990 Ft -25%
Express delivery
Bagpack M vákuumtasak - 10029382
Bagpack M vákuumtasak
9 390 Ft
Bevezető ár: 11 990 Ft -21%
Express delivery
Quickstick Sous Vide főző - 10030584
Quickstick Sous Vide főző
-10%
Kód: SALE10OFF
Kuponnal: 36 441 Ft
40 490 Ft
Bevezető ár: 58 990 Ft -31%
Express delivery
Quickstick Flex Sous Vide főző - 10032906
Quickstick Flex Sous Vide főző
40 590 Ft
Bevezető ár: 58 990 Ft -31%
Express delivery
Quickstick Smart Sous Vide főző - 10035556
Quickstick Smart Sous Vide főző
-10%
Kód: SALE10OFF
Kuponnal: 43 911 Ft
48 790 Ft
Bevezető ár: 66 990 Ft -27%
Express delivery
VaporChef gőzsütő - 10036173
VaporChef gőzsütő
139 090 Ft
Bevezető ár: 241 390 Ft -42%
Express delivery
Bagpack L vákuumtasak - 10029381
Bagpack L vákuumtasak
-10%
Kód: SALE10OFF
Kuponnal: 9 261 Ft
10 290 Ft
Bevezető ár: 11 990 Ft -14%
Express delivery
Quickstick Sous Vide főző - 10032670
Quickstick Sous Vide főző
36 590 Ft
Bevezető ár: 58 990 Ft -37%
Express delivery
Quickstick Flex Sous Vide főző - 10032905
Quickstick Flex Sous Vide főző
53 790 Ft
Bevezető ár: 58 990 Ft -8%
Express delivery
Forli vákuumtasak - 10041375
Forli vákuumtasak
-10%
Kód: SALE10OFF
Kuponnal: 10 107 Ft
11 230 Ft
Bevezető ár: 11 990 Ft -6%
Express delivery
Bristol 65 elektromos főzőedény - 52029669
Bristol 65 elektromos főzőedény
18 350 Ft
Bevezető ár: 20 390 Ft -10%
Express delivery
Újracsomagolt
Quickstick Sous Vide főző - 52030584
Quickstick Sous Vide főző
-10%
Kód: SALE10OFF
Kuponnal: 32 796 Ft
36 440 Ft
Express delivery
Újracsomagolt
Quickstick Flex Sous Vide főző - 52032906
Quickstick Flex Sous Vide főző 36 530 Ft
Express delivery
Újracsomagolt
Quickstick Sous Vide főző - 53030584
Quickstick Sous Vide főző
-10%
Kód: SALE10OFF
Kuponnal: 30 974 Ft
34 415 Ft
Express delivery
Használt

Sous vide

A sous vide (francia fordításban: "vákuumban") egy olyan módszer, amely arra a folyamatra utal, amikor az ételt vákuumzárral lezárják egy zacskóba, majd vízfürdőben nagyon pontos hőmérsékleten megfőzik. A sous vide módszerrel való főzés egyszerű, modern és mindenekelőtt nagyon hatékony. Ez a technika olyan eredményeket hoz, amelyek más főzési módszerrel nem érhetők el.

Miért érdemes a sous vide módszerrel főzni?

  • A Sous vide módszer fő előnye, hogy megőrzi az ételben lévő összes levet. Ez azt jelenti, hogy például a steak sokkal szaftosabb és ízletesebb lesz, mintha hagyományos módon sütné meg.
  • Ez a főzési módszer nagyon kíméletes, így az olyan kényes alapanyagok, mint a hal vagy a zöldségek, megőrzik teljes ízüket.
  • Egy másik nagy előnye, hogy egyszerre több fogást is könnyedén elkészíthet. Ha tehát egy háromfogásos ételt szeretne elkészíteni, azt könnyedén megteheti a sous vide módszerrel. Mindössze annyit kell tennie, hogy a különböző fogásokat különböző zsákokba helyezi. Ezután csak tegye őket vízfürdőbe, és hagyja őket főni. Nem kell semmi mással foglalkoznia, és teljes mértékben a vendégeire koncentrálhat.

Készítsen nagyszerű ételt a sous vide módszerrel

A Sous vide főzés precíz hőmérséklet-szabályozással és keringetéssel olyan eredményeket ér el, amelyeket más főzési technikával nem lehet elérni. Miért van ez így? A hagyományos főzési módszerekkel nem tudja ellenőrizni a hőfokot és a hőmérsékletet. Ennek eredményeképpen nagyon nehéz és időigényes mindig tökéletes ételt főzni.

Az étel veszít az ízéből, könnyen átsül, és száraz, rágós állagú lesz. A konyhában történő pontos hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően a sous vide a következő előnyökkel jár:

  • Következetesség - mivel az ételt pontos hőmérsékleten és időben főzi, nagyon következetes eredményre számíthat.
  • Ízek - az étel lében van főzve. Ez biztosítja, hogy az étel ízletes, lédús és zsenge legyen.
  • A hulladék csökkentése - a hagyományosan elkészített ételek kiszáradnak és hulladékot eredményeznek. Egy hagyományos módon sütött steak például a kiszáradás során átlagosan a térfogatának akár 40%-át is elveszíti. A precízen átsütött steak nem veszít térfogatából.
  • Rugalmasság - a hagyományos főzés állandó figyelmet igényelhet. A precíziós főzés az ételt a pontos hőmérsékletre hozza és megtartja azt. Nem kell aggódnia a túlsütés miatt.

Hogyan kezdjünk el főzni sous vide módszerrel?

A sous vide módszer a profi szakácsok és az otthoni szakácsok számára egyaránt alkalmas. Ezzel a főzési módszerrel könnyen, stressz és munka nélkül készíthet ízletes ételeket. Mindössze egy vákuumozó készlékre van szüksége, amely kiszívja az összes levegőt, és néhány zacskóra. Ezután az ételt zacskókba rakhatja, vákuumozhatja, és vízfürdőbe teheti. Egy kis idő múlva az étel elkészül, és élvezheti azt családjával vagy barátaival. Ha tehát valami újat szeretne kipróbálni a konyhában, akkor a sous vide módszer biztosan az Ön számára megfelelő.

Az élelmiszerek vákuumzárása szintén nagyszerű módja az eltarthatósági idő meghosszabbításának és a romlás megelőzésének.

Ha a sous vide módszerrel főz, egyszerre több fogást is elkészíthet, anélkül, hogy bármi miatt aggódnia kellene. Ha tehát valami újat szeretne kipróbálni a konyhában, akkor a sous vide módszer biztosan az Ön számára legmegfelelőbb.

Milyen felszerelésre van szükségem a sous vide főzéshez?

Ez valójában nagyon megfizethető és egyszerű. Manapság mindenki elkezdhet sous vide főzni. Az induláshoz szüksége lesz néhány dologra:

  • Sous vide főző
  • Vákuumzsákok
  • Vákuumozó készülék
  • Sous vide víztartály

Itt megtalálja a sous vide főzéshez szükséges összes felszerelést.