La cave est livrée dans un double emballage à l’abri des chocs. A l’intérieur du polystyrène protège et cale parfaitement la cave. Elle est livrée avec notice en allemand et anglais, toutefois un peu de bon sens suffit pour la mise en œuvre.
Unique opération de montage, positionner le bac des condensats à l’arrière de la cave. Les pieds sont réglables par vissage, un détail très important car il convient d’éviter toute vibration indésirable pour le bon vieillissement du vin. Le tableau de commande est très intuitif, de gauche à droite : éclairage LED intérieur, inverseur Celsius/Fahrenheit, augmenter-diminuer la température. Ici nous recherchons la conservation dans des conditions optimales qui se situent entre 10 et 14° C. Je laisse à chacun le choix de se déterminer sachant que 12° C stabilise un vin. Le gros avantage d’une cave à vin est de figer les variations de températures qui nuisent à la conservation du vin.
Les intérêts de cette cave sont le code énergie B, soit 164 KW/an, et un niveau sonore de 30 db audible mais discret. Sa capacité est de 18 bouteilles dans un volume réduit, le nombre de bouteille peut varier avec la taille, notamment pour le Champagne. Cette cave a sa place dans une cuisine, elle est d’un design moderne souligné par la porte teintée et le tableau de contrôle digital. La cave Vivo-Vino noire ne se contente pas d’être belle, elle sait se montrer utile et vous épargner certaines déconvenues quand des amis arrivent à l’improviste. Je n’ai toujours pas digéré d’avoir jeté mon Gevrey-Chambertin, mais ça ne m’arrivera plus.
A pincét dupla csomagolásban szállítjuk az ütések elleni védelem érdekében. Belül a polisztirol tökéletesen védi és ékeli a pincét. Német és angol nyelvű utasítások vannak hozzá, azonban egy kis józan ész is elég a megvalósításhoz. Egyszeri összeszerelés, helyezze a kondenzvíz tálcát a pince hátsó részébe. A lábak csavarozással állíthatók, ami nagyon fontos részlet, mert a bor megfelelő érleléséhez kerülni kell a nem kívánt rezgéseket. A kezelőpanel nagyon intuitív, balról jobbra: belső LED világítás, Celsius/Fahrenheit inverter, hőmérséklet növelés-csökkentés. Itt a tartósításra törekszünk optimális körülmények között, amelyek 10 és 14°C között vannak. Mindenkire bízom a döntést, tudván, hogy a 12°C stabilizálja a bort. A borospince nagy előnye, hogy lefagyasztja a bor tartósságát befolyásoló hőmérséklet-ingadozásokat. Ennek a pincének az előnyei a B energiakód, azaz 164 KW/év, valamint a 30 db-os hallható, de diszkrét zajszint. Kapacitása 18 palack csökkentett térfogatban, a palackok száma a mérettől függően változhat, különösen a Champagne esetében. Ennek a pincének a konyhában van a helye, modern dizájnnal rendelkezik, melyet a színezett ajtó és a digitális vezérlőpult emel ki. A Vivo-Vino fekete pince nem elégszik meg azzal, hogy szép legyen, tudja, hogyan lehet hasznos, és megkíméli Önt a csalódásoktól, ha barátok váratlanul érkeznek. Még mindig nem emésztem meg, hogy kidobtam a Gevrey-Chambertinemet, de ez nem fog megismétlődni velem.