Fagylaltkészítő Teszt és útmutató
Evett már valamikor fagylaltkészítőben készült házi fagylaltot? Biztosak vagyunk benne, hogy ha egyszer kipróbálja, nem fog tudni meglenni nélküle. Szuper krémes, nagyon könnyű elkészíteni, és mindig tudja, mi van benne. A fagylaltkészítőben készült fagylalt valódi csemege. És nem csak nyáron. A következő logikus lépés: saját fagylaltkészítő vásárlása. De melyik a megfelelő? Nagy útmutatónkban megmutatjuk, mire kell figyelni fagylaltkészítő vásárlásakor, és hogyan hozhatja meg a legjobb döntést. Készen áll?
Fagylaltkészítő: Funkciók és teljesítmény összehasonlítása
A következő szövegben bemutatjuk a különböző fagylaltkészítő modelleket. A fő különbségek a méretben, az előállítható fagylalt mennyiségében és a gép működési hangerejében lehetnek. Azt is el kell döntenie, hogy kompresszorral vagy anélkül szeretne-e fagylaltkészítőt. Egyéb funkciók is rendelkezésre állnak, mint például az intelligens vezérlés és hasonlók. Megmutatjuk, melyik fagylaltkészítő a legjobb az Ön számára!
Fagylaltkészítő kompresszorral

Terméktípus
Vanilla Sky
Stílusos kialakítás, nagy térfogat és nagy teljesítményű kompresszor: a Vanilla Sky fagylaltkészítő az egész családot ellátja fagylalttal. HIdegen tartó üzemmódban nem olvad el a fagylalt.
- 2 literes nagy fagylaltos vödör
- 180 W-os hűtőkompresszor
- Fagylalt mindössze 30 - 40 perc alatt


A kompresszoros fagylaltkészítők valódi erőművek. A nagy teljesítményű hűtőkompresszor biztosítja az összetevők egyenletes hűtését, míg a keverőrendszer levegőt fúj a keverékbe. Az eredmény? Ellenállhatatlanul krémes fagylalt a kedvenc hozzávalóiból! Vaníliafagylalt, csokoládéfagylalt vagy joghurtfagylalt: ez a fagylaltkészítő mindegyikkel megbirkózik. Nincs előhűtés, nincs hosszú előkészítési idő. Egyszerűen a fagylalt élvezete.
- Nem kell előhűteni a hűtőtartályt
- Fagylalt mindössze 30 - 40 perc alatt
- Egyszerű vezérlés
Előnyök:
- Nehéz a kompresszor nélküli egységekkel összehasonlítva
- Drágább a kompresszor nélküli egységekkel összehasonlítva
Hátrányok
Fagylaltkészítő kompresszor nélkül

Terméktípus
Creamberry fagylaltkészítő
Készítsen fagylaltot kompresszor nélkül. Nem probléma a Creamberryvel. A hozzávalók 20 perc alatt átváltoznak finom fagylaltra.
- Gyorsaság: fagylalt mindössze 20 perc alatt
- Egyszerű működtetés: a fedélben lévő keverőrendszerrel
- Kicsi és könnyű: bárhol elfér


A kompresszor nélküli fagylaltkészítők viszonylag könnyebbek és olcsóbbak, mint a kompresszoros készülékek. Az alapvető különbség a termosz előhűtésében rejlik. A fagylaltkészítőt legalább 8 órán át hűtőszekrényben kell tartani, mielőtt használatra kész lenne. Ezután az eljárás hasonló: folyamatos keverés mellett hűtés közben a tartályban a hozzávalók krémes fagylalttá változnak.
- Alacsonyabb költségek
- Egyszerű vezérlés
- Fagylalt mindössze 20 perc alatt
Előnyök:
- Előhűtési idő 8 óra
- Hidegen tartó funkció nélkül
Hátrányok
Fagylaltkészítő gyümölcs- és csavart fagylalt készítéséhez

Terméktípus
Sweet Sundae fagylaltkészítő
Tölcséres fagylalt, mintha egy valódi csavart krémfagylalt-készítő gépben készült volna? Nem probléma a Sweet Sundae készülékkel. 1,5 literes kapacitással és hűtési funkcióval könnyedén adagolhatja a fagylaltot
- Menő megjelenés: mint egy csavart krémfagylalt-készítő gép
- Praktikus adagolás
- Ideális partikhoz


A készülékből adagolni a fagylaltot és egy valódi csavart krémfagylaltot készíteni? Ez mind lehetséges gyümölcs- és csavart fagylaltot készítő fagylaltkészítőinkkel Egyszerűen öntse bele a folyékony összetevőket, várjon, majd lazán keverje össze. A kijelzőnek köszönhetően a gép mutatja, hogy éppen mi történik, és hogy készen van-e a fagylalt. A hidegen tartó funkció pedig garantálja a hosszan tartó fagylaltélvezetet!
- Egyszerű adagolás
- Gyermekien egyszerű vezérlés.
- Egyszerűen érintse meg és csavarja a fagylaltot.
Előnyök:
- Viszonylag drága
- Viszonylag nehéz
- Nincsenek nagy darabok a fagylaltban (keksz, csokoládé stb.)
Hátrányok
Fagylaltkészítő és joghurtkészítő

Terméktípus
Fagylaltkészítő és joghurtkészítő 2 az 1-ben Yo & Yummy
Fagylaltkészítő és joghurtkészítő egyben? Nem probléma a Yo & Yummy-val. A különböző programoknak köszönhetően ez a gép mindenre képes!
- Fagylalt és joghurt készítése
- Kompresszorral
- Egyszerű vezérlés


Ha a fagylaltkészítő önmagában nem elég, vásároljon fagylaltkészítőt és joghurtkészítőt. Így egy készülékben több funkció is megtalálható. Először is elkészítheti kedvenc fagylaltját, például tejfagylaltot, sorbetet és fagyasztott joghurtot. Másrészt, készíthet magának finom joghurtot, amelyet bármilyen kedvenc csemegéjével felturbózhat. Tökéletes összhang, igaz? Egyébként: A fagyasztott joghurt természetesen nem jelent problémát a fagylaltkészítő számára sem
- Sokoldalú: több funkció egy készülékben
- Erős kompresszorral
- Nemes megjelenés rozsdamentes acéllal
Előnyök:
- Viszonylag drága
Hátrányok
Fagylaltkészítő gépek összehasonlítása
Vanilla Sky fagylaltkészítő | Creamberry fagylaltkészítő | Sweet Sundae fagylaltkészítő | Yo & Yummy 2-in-1 fagylalt- és joghurtkészítő | |
---|---|---|---|---|
Kapacitás | 2 liter | 1,5 liter | 1,5 liter | 1,5 liter |
Hűtés típusa | Kompresszor | Bez kompresoru | Kompresszor | Kompresszor |
Súly | 10 kg | 2,8 kg | 17,1 kg | 11 kg |
Teljesítmény | 180W | 9,5W | 200W | 150W |
Méretek | 27 x 36 x 31 cm | 19 x 23,5 x 19 cm | 28 x 47 x 41,5 cm | 38 x 25 x 26 cm |
Különleges funkciók | - 250 ml-es mérőpohárral és merítőkanállal együtt - óránkénti hidegen tartó üzemmód - egyszerű vezérlés három gomb és digitális kijelző segítségével |
- egyszerű vezérlés két gomb és digitális kijelző segítségével - 20 és 40 perc tartományban állítható időzítő - Receptötletek a kézikönyvben |
- A folyamatos hűtési funkció megakadályozza a fagylalt olvadását elkészítés után - Biztonsági zár a fedélen - Egyszerű tisztítás a levehető részeknek köszönhetően |
- cztery tryby pracy: tylko mieszanie, tylko chłodzenie, lody, jogurt - tryb lodów: regulowany timer w krokach 1-minutowych od 5 do 60 minut - Tryb jogurtu: regulowany timer w krokach 1-godzinnych od 4 do 24 godzin |
Megfelelő fagylaltkészítő vásárlása
Most, hogy áttekintést adtunk a különböző modellekről, a tökéletes fagylaltkészítő gép kiválasztása sokkal könnyebb lesz az Ön számára! Minden modellnek megvan a maga előnye és hátránya. A jó választás érdekében azonban főleg ezeket kérdéseket kell feltennie magának:
- Kompresszoros vagy kompresszor nélküli fagylaltkészítőt szeretnék?
- Csak fagylaltot szeretnék készíteni vagy más finomságokat is?
- Milyen a költségvetésem egy fagylaltkészítőre?
- Mennyi fagylaltot akarok egyszerre készíteni?
Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása után könnyedén megkeresheti az ideális modellt, és megvásárolhatja a fagylaltkészítőt. Webáruházunkban többféle készüléket talál, amelyek közül kiválaszthatja a sajátját!
Gyakran ismételt kérdések a fagylaltkészítőkről
Egy jó, kompresszorral ellátott fagylaltkészítőnek 130 W vagy annál nagyobb teljesítményűnek kell lennie. Ez az ajánlás eltérhet a termoelektromos hűtőrendszerrel rendelkező vagy kompresszor nélküli fagylaltkészítők esetében.
A fagylaltkészítő működése alapvetően nagyon egyszerű: a fagylalt hozzávalóit bele kell tenni az előhűtött tartályba, vagy kompresszorral kell hűteni. A hűtési folyamattal egyidejűleg az összetevők folyamatosan vannak keverve, ezáltal levegős lesz a keverék. A krémes fagylalt körülbelül 20, maximum 120 perc alatt készül el.
A legtöbb kompresszoros fagylaltkészítő körülbelül 30 - 40 perc alatt készíti el a krémfagylaltot folyékony összetevőkből. Az elkészítési idő a hozzávalóktól függően változik. A termoelektromos hűtéssel ellátott fagylaltkészítő körülbelül 2 óra alatt készíti el a fagylaltot. Jól lehűtött termoedénnyel a kompresszor nélküli fagylaltkészítő mindössze 20 perc alatt képes fagylaltot készíteni.
A kompresszor nélküli fagylaltkészítő nagyon egyszerű: a hűtőtartályt legalább 8 órára a hűtőszekrénybe kell helyezni. Ezután bele kell tenni a készülékbe, bele kell önteni a hozzávalókat, amelyek a keverőrendszer segítségével folyamatosan vannak keverve. A tartályból hideg kerül az összetevőkhöz, amelyek levegővel keverednek, így krémes jégkrém alakul ki.
A fagylalt krémessége több tényezőtől függ: Levegő: A lassú hűtés és az állandó keverés hatására a levegő beszívódik, és a nagy jégkristályok helyett apró jégkristályok képződnek. Minél kisebbek a jégkristályok, annál lágyabb és krémesebb a fagylalt. Cukor: A cukor jelentősen befolyásolja a fagylalt állagát. A cukornak a fagylalt teljes mennyiségének körülbelül 20%-át kell kitennie. Erre főleg a finom cukrok alkalmasak. Emulgeálószerek: Az úgynevezett emulgeálószerek kötést képeznek a víz és a zsír között. Ez biztosítja, hogy a fagylalt puha és krémes legyen. Az emulgeálószerek közé tartozik például a tojás. Alkohol: a magas százalékos alkoholnak nagyon alacsony a fagyáspontja. Ez biztosítja, hogy a fagylalt ne legyen túl kemény, még akkor sem, ha hosszabb ideig volt a fagyasztóban.
A kompresszoros fagylaltkészítő hűtőkompresszorral rendelkezik. Ez kiküszöböli az edény lehűtésének időigényes lépését. A hozzávalók egyenletesen hűlnek. A kompresszor ezért nagy előny, ha spontán módon szeretné elkészíteni a saját fagylaltját. Egy hátránya van: a kompresszoros fagylaltkészítők általában zajosabbak működés közben, mint a kompresszor nélküliek.
A legtöbb kompresszorral ellátott fagylaltkészítő gép energiafogyasztása körülbelül 150 W. Ez körülbelül 4,5 kwH.
Ez mindig a fagylalt típusától és a készüléktől függ. A krémfagylalt előállítása egy kompresszoros fagylaltkészítőben átlagosan 30 - 40 percig tart.