3 év jótállás 14 napos elállási jog

Eszpresszó kávéfőzők


Eszpresszó kávéfőzők

Ami néhány évvel ezelőtt még a kávézókból, éttermekből és fagylaltozókból volt ismerős, ma már sok otthonban is megtalálható: az eszpresszógépről beszélünk. Segítségével kiváló olasz kávékülönlegességet készíthet, és első osztályú élvezetet élhet át. De mitől olyan különleges ez a kávéfőző, és milyen kávékülönlegességeket készíthet vele? Miben különböznek az egyes készülékek? Itt olvasson el mindent, amit tudnia kell.

Mi különbözteti meg az eszpresszógépeket?

Az eszpresszó kávéfőzők egy kis luxust visznek a mindennapjainkba, hozzájárulnak a stílusos hangulathoz, és ma már nélkülözhetetlenek a jól felszerelt konyhákban. A választék meglehetősen nagy. Az eszpresszóban a felmelegített víz nagyon nagy, például 20 bar nyomás alatt van átpréselve a finomra őrölt poron. A legfontosabb rész egy erős szivattyú. A kávéfőzők alkalmasak kapszulákhoz is, általában portafilter formájában. Az aromás, erős eszpresszó és más intenzív, testes kávékülönlegességek bármikor élvezhetők. Az eszpresszó kávéfőzők a víztartály méretét tekintve különböznek egymástól. A fedél például kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült.

Kávégép vásárlása - különböző típusok és funkciók

A döntő tényező a nyomás, amely legalább kilenc, de egyes esetekben akár 15 vagy 20 bar is lehet. Az eszpresszógépek számos változatban, különböző jellemzőkkel kaphatók. Termoblokkos portafilter, mint például a Klarstein Pausa kávéfőzője, bekapcsolás után nagyon gyorsan felmelegszik, és megfelelő beállítás esetén kitűnő eszpresszót, valamint tejes italokat, például cappuccinót vagy late macchiatót készít. Fontos, hogy a készülék teljesítménye megfeleljen az Ön igényeinek. A Libeica kávéfőző például 1350 W-os teljesítményével és 19 baros nyomással a legjobb kávéaromát produkálja.

Az eszpresszógép portaszűrőjének különleges jellemzői például a következők:

  • Alkalmas őrölt kávéhoz és kávékapszulákhoz

  • Habosító fúvókák

  • kivehető tejtartály

  • Hőmérséklet és nyomás kijelzése

  • Túlmelegedés és túlnyomás elleni védőberendezés

  • Érintős vezérlőpanel

  • LED kijelző

  • Csészemelegítő a tetején

  • mosható csepegtető rács

Eszpresszó kávéfőző vásárlása - melyik legyen az?

Ha eszpresszó kávéfőzőt szeretne vásárolni, érdemes előre megfontolni, hogy a gépet kizárólag eszpresszó készítésére vagy krémes tejhab készítésére is szeretné-e használni. Hány ember számára kellene egyszerre elkészíteni a kávéitalokat? A Libeica eszpresszógép esetében az 1,8 literes kapacitásnak köszönhetően a víztartály egy feltöltése körülbelül tíz csésze kávéhoz elegendő. Egyes modelleknél a nyomás kézzel is beállítható. Ezek nyomásjelzővel rendelkeznek. Az is előnyös, ha előmelegítheti az eszpresszócsészét. Az érintőképernyős panelek egyszerű kezelést tesznek lehetővé. Inspirálódjon termékeink széles választékából.

GYIK

Mi az az eszpresszógép és hogyan működik?

A portafilteres kávéfőző, amellyel néhány egyszerű lépésben készíthet eszpresszót és más erős kávékülönlegességeket, felmelegíti a vizet, és nagy nyomás alatt átnyomja a kávézaccon. A szivattyú minősége jelentősen befolyásolja a kávé ízét.

Milyen funkciók hasznosak egy portafilteres kávéfőzőben?

A jó modellek esetében a portaszűrőbe kávékapszulákat is tehet. Előnyt jelent a habosító fúvóka, kivehető tejtartály, hőmérséklet- és nyomásmérő, túlmelegedés- és túlnyomás elleni védelem, érintőképernyős kezelőpanel, LED kijelző és csészemelegítő.

Mely kávébabok a legalkalmasabbak eszpresszógépekhez?

Az íz, a pörkölés és a babok fontos tényezők, amelyek befolyásolják az eszpresszó minőségét. A sötétebbre sült húsok íze teltebb. Ideális eszpresszó készítéséhez. Enyhén megsütve folyós, és valószínűleg savanykás íze van. Robusta és arabica babok egyaránt alkalmasak. Az eszpresszó elkészítéséhez finom őrleményre van szükség a nagyobb nyomás és a rövidebb elkészítési idő miatt.
fel