Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa keskeny tető

Rovarház keskeny hegyes tetővel

0 19,5 cm rovar ház
10 890 Ft ÁFA-val
Variáns:

Rovarház keskeny hegyes tetővel

10 890 Ft ÁFA-val
Utolsó darabok a raktáron. Kézbesítési idő: 4 - 6 munkanap
14 napos elállási jog

Fö jellemzök

Bogarak élete: fából készült rovarszálloda, különféle rekeszekkel és speciális függesztő eszközzel

Szilárd és stílusos: keskeny hegyes tetővel

Értékes élettér: fajvédelem, biológiai kártevők elleni védekezés és a növények beporzása a kertjében

Termék leírása

Most végre életre kel a kert! A Klarstein bambuswald rovarház keskeny hegyes tetővel kézzel készült, fából és bambuszból. A rovarhotel különféle rekeszeivel méheknek, lepkéknek, darazsaknak, bogaraknak, legyeknek és még sok más rovarnak kínál menedéket. A rovarház egész éves élettérként szolgál méhek számára, valamint fészkelőhelyként azon hasznos rovarok számára, amelyek jótékony hatással vannak a környezetre. 

A rovarok nagyon fontos tényező a természet egyensúlya szempontjából! A kisebb rovarok karbantartják a kertet és annak közvetlen környezetét, mert: a rovarok mindenféle növényt és dísznövényt beporoznak, fontos alapot kínálnak a madarak eledeléhez és elpusztítják a veteményeskert idegesítő kártevőinek a lárváit (biológiai kártevőirtás). Tehát hadd zümmögjenek a kertben, réten és az erdőben!

A méhek a sok bambuszcsőnek köszönhetően rendkívül jól érzik magukat a rovarhotelben. A méheken kívül darazsak, pillangók, katicabogarak, fülbemászók, fátyolkák és más hasznos fajok fészkelhetnek a ház különféle rekeszeiben. A rovarhotel remek dekoráció a kertben, és érdekes megfigyelési lehetőséget kínál a család, gyerekek, hobbikertészek és a természet szerelmesei számára.

A Klarstein bambuswald rovarházat időjárástól védett helyen kell elhelyezni, például egy túlnyúló tetővel rendelkező háznak a falán. Legyen a házacska bokrok, fák, virágok közelében, enyhe napsütésen és ne feledkezzen el az itatóvályúról sem. A rovarhotelt hagyja kint egész évben és védje a kíváncsi cicáktól. 

Bővebben

Tulajdonságok

  • fából készült rovarhotel méhek, lepkék, bogarak, darazsak és legyek részére
  • keskeny hegyes tetővel
  • rovarfajvédelemre, biológiai kártevők elleni védekezésre és a növények beporzására szolgál a kertben
  • anyaga: fenyőtobozok, fenyőkéreg, bambusz, fenyőfa, rétegelt lemez, drótháló
  • speciális felfüggesztő eszközzel
Rovarház keskeny hegyes tetővel, felfüggesztés, egész évben lakható, fa

Méretek és műszaki adatok

  • méret: kb. 19,5 x 37 x 10 cm (SZ x M x M)
  • tömeg: kb. 1,2 kg

Mi lett kiküldve?

  • 1 x rovarhotel

Szállítási feltételek

Utolsó darabok a raktáron. Kézbesítési idő: 4 - 6 munkanap

Vásárlói értékelések

(38 értékelés) Írjon értékelést
Ezekről a termékekről még nem írtak recenziót

Vásárlói vélemények más országokból

Ellenőrzött ellenőrzés

Schön zu sehen, dass die Bienen es annehmen!

Jó látni, hogy a méhek szedik!

Ellenőrzött ellenőrzés

Ware in einem guten Zustand,schnelle Lieferung,kann man weiter Empfehlen.Die ersten Bewohner sind schon Eingezogen.

Jó állapotú áru, gyors szállítás, ajánlható.Az első lakók már beköltöztek.

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Bienhotel hängt bei mir auf dem Balkon. Es sind schon einige Bienen eingezogen.

A Bienhotel az erkélyemen lóg. Néhány méh már beköltözött.

Ellenőrzött ellenőrzés

Optisch sieht das Bienenhotel ganz gut aus und der Preis passt auch. Die Qualität der Bohrungen in den Bambusröhrchen sind nicht sauber gearbeitet und auch nicht entgratet. Ich habe das selbst gemacht, damit die Bienen sich nicht verletzen. Bis jetzt ist aber noch keine Biene eingezogen.

Vizuálisan a méhhotel elég jól néz ki, és az ára is megfelelő. A bambusz csövekben lévő lyukak minősége nem tiszta és nem sorjázott. Ezt magam csináltam, hogy a méhek ne bántsák magukat. Eddig méhek nem költöztek be.

Ellenőrzött ellenőrzés

Gute Verarbeitung, wurde sofort von den Bienen angenommen

Jó kidolgozás, azonnal elfogadták a méhek

Ellenőrzött ellenőrzés

Sieht gut aus,Preis ist auch ok

Jól néz ki, az ár is megfelelő

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Insektenhotel wurde noch am gleichen Tag der Anbringung von den ersten Wildbienen angenommen. Es hängt jetzt eine Woche und es sind bereits 14 Bienen "eingezogen".

A rovarszállót már az első vadméhek elfogadták még a telepítés napján. Már egy hete lóg és már 14 méh "beköltözött".

Ellenőrzött ellenőrzés

Es wurde sofort bezogen.

Azonnal felvették.

Ellenőrzött ellenőrzés

Ausführung stabil. Sollte aber doch geschützt aufgestellt werden, um lange Freude an diesem Insektenhotel zu haben.

Stabil kivitelezés. De védett helyen kell felállítani, hogy sokáig élvezhessük ezt a rovarszállót.

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Insektenhotel ist sehr schön und auch ganz gut verarbeitet. Verzeinzelt sind ein paar Röhren nicht ganz sauber geschnitten, aber das scheint den Bienen, Hummeln und sonstigen Insekten relativ egal zu sein. Schon nach wenigen Tagen waren einige der Röhren verschlossen. D.h. dass bereits einige Insekten Ihre Eier, Larven oder was auch immer, hineingebracht oder gelegt haben und die Röhren dann verschlossen haben. Ein sonniger Standort wo auch Blumen in der Nähe sind, ist sicher von Vorteil, da sind dann auch viele Bienen, Hummeln usw. die sich in der Nähe aufhalten. Ist auch nett zu beobachten, wie die Insekten die einzelnen Röhren begutachten. Würden wir wieder kaufen.

A rovarszálló nagyon szép és nagyon jól elkészített. Néhány csövet nem vágnak túl tisztán, de úgy tűnik, hogy a méhek, poszméhek és más rovarok nem törődnek vele. Néhány nap múlva néhány csövet lezártak. Ez azt jelenti, hogy egyes rovarok már behozták vagy lerakták tojásaikat, lárváikat vagy bármi mást, majd lezárták a csöveket. A közeli virágos napsütéses hely mindenképp előnyt jelent, hiszen a közelben sok méh, poszméh stb. Jó nézni azt is, ahogy a rovarok megvizsgálják az egyes csöveket. Vásárolnánk újra.

Ellenőrzött ellenőrzés

everybody deserves a good night sleep, even insect and bugs

mindenki megérdemel egy jó éjszakai alvást, még a rovarok és a rovarok is

Ellenőrzött ellenőrzés

Habe es mir laut Foto besser vorgestellt

A kép alapján jobban elképzeltem

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich bin mit dem Insektenhotel sehr zufrieden. Auch die die Wildbienen sind sofort eingezogen.

Nagyon elégedett vagyok a rovarszállodával. A vadméhek is azonnal beköltöztek.

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich habe mir dieses Hotel gekauft, weil ich meinen schon vorhandenen Wildbienen Bestand erweitern wollte. Die beiden vorhandenen Hotels waren voll belegt, und leider sind dieses Jahr auch nicht alle geschlüpft, weshalb nun Platz fehlte, und schnell neuer her musste. Die Lieferung kam sehr schnell, und kaum das ich die Hotels aufgehängt hatte, wurden sie auch schon begutachtet, und für gut befunden. Sie arbeiten seitdem fleißig daran die Löcher zuzustopfen, und für den Bestand des nächsten Jahres zu sorgen. Über die Wetterfestigkeit kann ich leider noch nichts sagen, da ich sie ja erst aufgehängt habe. Sie hängen geschützt auf meinem Balkon, und kommen kaum bis nicht mit Wasser in Berührung. Insektenhotels gehören aber sowieso nicht auf die "Wetterseite" gehängt. Die Qualität ist gut, sonst hätten die Tierchen das nicht so schnell angenommen. Einziges Manko ist die Sägespäne. In diesem Bereich hätte ich mir noch mehr Bambusröllchen gewünscht.

Azért vettem ezt a szállodát, mert bővíteni akartam meglévő vadméh-populációmat. A meglévő két szálloda teljesen foglalt volt, és sajnos nem mindegyik kelt ki idén, ezért most helyhiány volt, és gyorsan újat kellett találni. A szállítás nagyon gyors volt, és amint felakasztottam a szállodákat, már átvizsgálták és jónak találták. Azóta szorgalmasan dolgoznak a lyukak befoltozásán és a következő évi készlet biztosításán. Az időjárásállóságról sajnos még nem tudok mit mondani, hiszen most akasztottam le. Védetten lógnak az erkélyemen, és alig érintkeznek vízzel. A rovarszállodák amúgy sem az "időjárási oldalhoz" tartoznak. A minőség jó, különben az állatok nem fogadták volna el ilyen gyorsan. Az egyetlen hátránya a fűrészpor. Ezen a területen több bambusz tekercset kívántam volna.

Ellenőrzött ellenőrzés

Wir haben bereits zwei Insektenhotels,aber dieses gefiel uns und deshalb haben wir es auch gekauft.Leider waren wir von der Qualität für diesen stolzen Preis ziemlich enttäuscht. Die Rückseite ist aus sehr dünnem Sperrholz gemacht und an mehreren Stellen lößte sich diese auch schon vom Gehäuse ab.Desweiteren fielen uns einige derBambusröhrchen beim Auspacken entgegen.Zum Glück ist mein Mann handwerklich gut aufgestellt und hat es nach unseren Vorstellungen ausgebessert.Also unser vorhandenes Insektenhotel für 9,99€ ist nicht schlechter! Die Wildbienen freuen sich aber trotzdem!

Már van két rovarszállónk, de ez megtetszett, ezért vettük meg, sajnos a minőségben eléggé csalódottak voltunk ezért a magas árért. A hátlap nagyon vékony rétegelt lemezből készült és már több helyen levált a háztól.Ráadásul a bambusz csövekkel is találkoztunk kicsomagoláskor.Szerencsére a férjem kéznél van és az elképzeléseink szerint megjavította 9.99€-ért nem rosszabb! A vadméhek amúgy is boldogok!

Ellenőrzött ellenőrzés

Muss Behandelt werden

Kezelni kell

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Bienenhotel schien optisch zunächst einen guten Eindruck zu machen. Aufgehängt in sonnengefluteter sowie wind- und regengeschützter Stelle hat sich allerdings sich bereits nach kurzer Zeit sowohl am Dach als auch in der Vorderfront ein Teil verabschiedet. Qualitativ gibt es andere und bessere Bienenhotels. Aber die "Gäste" sind trotzdem gekommen.

A méhszálló kezdetben úgy tűnt, jó benyomást keltett. Napsütötte, szél- és esővédett helyre felfüggesztve, azonban a tető egy része és az elülső rész rövid idő után leszakadt. Vannak más és minőségileg jobb méhszállodák is. De azért jöttek a "vendégek".

Ellenőrzött ellenőrzés

Ein sehr hübsches Insektenhotel, gut verarbeitet, dekorativ und nützlich.

Nagyon szép rovarszálló, jól elkészített, dekoratív és hasznos.

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich habe das Hotel an passender Stelle angebracht und kann sagen, dass es jetzt wahrscheinlich "bewohnt" sein wird. Ohne eine ständige Beobachtung habe ich aber gelegentliche Flugbewegungen zum "Hotel" gesehen

A szállodát a megfelelő helyre tettem, és azt mondhatom, hogy mostanra valószínűleg "lakott lesz". Állandó megfigyelés nélkül viszont időnként repülési mozgásokat láttam a "szállodába".

Ellenőrzött ellenőrzés

Wunderbar. Sieht gut aus und wird gut angenommen. Super

Csodálatos. Jól néz ki és jól fogadják. Kiváló

Ellenőrzött ellenőrzés

Wetterfest kann ich noch nicht sagen .. hängt noch nicht lange

Időjárásállónak még nem mondhatom.. nem sokáig lóg

Ellenőrzött ellenőrzés

Da dies ein Geschenk für meine Schwester war kann ich nur sagen dass sie es sehr mag. Das Insekten Hotel findet sie toll

Mivel ajándék volt a nővéremnek, csak azt tudom mondani, hogy nagyon tetszik. A rovarszállót nagyszerűnek tartja

Ellenőrzött ellenőrzés

gut

belek

Ellenőrzött ellenőrzés

Wurde nur 5 Minuten nach dem Aufhängen angenommen und schon bezogen , die Leute die meinen es wäre nicht gut etc haben es wahrscheinlich in Wetterrichtung aufgehangen oder generell fühlen sich die Bienen nicht in dem vorhergesehen Umfeld wohl . Dies ist jetzt unser 3. Bienenhotel wir hatten bisher 2 von einer anderen Marke aber von diesem bin ich auch absolut überzeugt . Ein paar Röhren musste ich nochmal reinigen aber ansonsten super. Einziger Manko ist die Aufhängung an der ich nochmal etwas nacharbeiten musste einfach die vorhergesehene Aufhängung an den Enden weiter vorne platziert und nun liegt das Hotel perfekt an der Wand an und wackelt nicht bei jeder Böe . Kann das Hotel nur empfehlen vor allem stimmt das Preis Leistungs Verhältnis. Top

Csak 5 perccel az akasztás után fogadták el és foglalták el, akik szerint nem jó stb., valószínűleg az időjárás irányába akasztották fel, vagy általában a méhek nem érzik jól magukat az előre látható környezetben. Ez már a 3. méhszállodánk, ahol volt 2 másik márkától, de erről is teljesen meg vagyok győződve. Ismét meg kellett tisztítanom néhány csövet, de egyébként nagyszerű. Az egyetlen hátránya a felfüggesztés, amit egy kicsit át kellett dolgoznom, egyszerűen előrébb helyeztem a tervezett felfüggesztést a végeinél, és most a szálloda tökéletesen fekszik a falnak, és nem billeg minden széllökésre. Csak ajánlani tudom a szállodát, főleg az ár/érték arányt. Top

Ellenőrzött ellenőrzés

Schnelle Lieferung und für den Preis finde ich es vollkommen ok. Die ersten Insekten nisten sich schon ein, ich hätte nicht gedacht, dass es so viele Insekten begeistert. Einen Punkt Abzug da nicht alle Röhrchen offen waren.

Gyors szállítás és szerintem az árához képest rendben van. Az első rovarok már fészkelnek, nem gondoltam volna, hogy ennyi rovar megszereti. Egy pont levonás, mert nem volt minden cső nyitva.

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich bin mit dem Produkt sehr zufrieden. Es ist etwas teurer als andere Insektenhotels, aber das ist es wert. Die Lieferung ging superschnell, es wurde bereits einen Tag nach der Bestellung geliefert und die Verpackung bestand aus nachhaltigem Material, keinerlei Plastikteile. Ein paar wenige der Bambusstäbe mußte ich aufbohren, ging aber sehr schnell und leicht. Die Kanten der Stäbe waren alle sehr sauber und glatt, also keine Gefahr für Verletzungen für die Tiere. Das Insektenhotel wurde am gleichen Tag noch als ich es aufgehängt habe, von den Bienen angenommen. Das hat mich sehr gefreut. Zur Haltbarkeit/Wetterfestigkeit kann ich noch keine Aussage treffen, das wird sich zeigen. Ich würde auf jeden Fall wieder das gleiche Produkt kaufen.

Nagyon elégedett vagyok a termékkel. Kicsit drágább, mint a többi rovarszálló, de megéri. A kiszállítás szupergyors volt, a rendelés után egy nappal kézbesítették, a csomagolás pedig fenntartható anyagból készült, műanyag alkatrészek nélkül. Ki kellett fúrnom néhány bambuszrudat, de gyors és egyszerű volt. A botok szélei mind nagyon tiszták és simaak voltak, így nem állt fenn az állatok sérülésének veszélye. A rovarszállót még aznap elfogadták a méhek, amikor leraktam. Ezt nagyon élveztem. A tartósságról/időjárásállóságról nem tudok nyilatkozni, ez még várat magára. Biztosan újra venném ugyanazt a terméket.

Ellenőrzött ellenőrzés

Sehr robust, sehr gut bin den Wildbienen angenommen....und zwar innerhalb von 1 std. Optisch auch sehr ansprechend und nicht zu grob, dass es auch gut an eine sonnige Balkonwand passt

Nagyon robusztus, nagyon jól fogadják a vadméhek....1 órán belül. Optikailag is nagyon tetszetős és nem túl durva ahhoz, hogy egy napos erkélyfalon is jól elférjen

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Objekt ist so schön wie beschrieben. Die Qualität und Effektivität kann ich erst bestätigen, wenn der Frühling kommt und die Insekten. Ich hoffe sehr, dass sie das Bienenhaus annehmen.

A tárgy a leírtak szerint gyönyörű. Csak megerősíteni tudom a minőséget és a hatékonyságot, amikor jön a tavasz és a rovarok. Nagyon remélem, hogy elfogadják a méhészetet.

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Bienenhotel wurde in einer umweltfreundlichen Verpackung geliefert. Es hat eine sehr gute Verarbeitung und wird schon nach kürzester Zeit sehr gut besucht. Man könnte sagen, die Zimmer sind fast alle ausgebucht :-) Es macht einen sehr hochwertigen Eindruck und die Verarbeitung ist sehr gut. Tolles Produkt zu einem guten Preis & man tut noch was gutes für die Umwelt.

A méhszállót környezetbarát csomagolásban szállították ki. Nagyon jó a kidolgozása, és nagyon rövid idő után nagyon látogatott. Mondhatni, hogy a szobák szinte teljesen le vannak foglalva :-) Nagyon színvonalas benyomást kelt, és nagyon jó a kivitelezés. Kiváló termék jó áron, és valami jót tesz a környezetért.

Ellenőrzött ellenőrzés

Das Häuschen sieht toll aus und macht einen stabilen Eindruck. Einzig die Verbindung für die Aufhängung, hätte ich mir etwas solider vorgestellt. Das Ganze interessiert die Bienen natürlich überhaupt nicht. Hier sind die Größe der Löcher und Hohlräume entscheident. Diese scheinen in Ordnung zu sein, da bei mir direkt ein paar Wildbienen eingezogen sind. Natürlich ist die zweite Voraussetzung dafür, dass auch Wildbienen in der Nähe sind, die einziehen können. Allerdings könnte man auch in ein einfaches Kantholz aus dem Baumarkt ein paar Löcher bohren und die Bienen würden auch kommen. Sieht dann halt nur nicht so nett aus und wirkt als Geschenk vielleicht auch etwas seltsam.

A ház jól néz ki, és stabil benyomást kelt. Csak a felfüggesztés csatlakozása, valami masszívabbat is elképzeltem volna. A méheket persze mindez nem érdekli. Itt a lyukak és üregek mérete döntő. Úgy tűnik, ez rendben van, mivel néhány vadméh közvetlenül hozzám költözött. Ehhez persze a második feltétel, hogy a közelben vadméhek is legyenek, akik beköltözhetnek. Azonban fúrhatna néhány lyukat egy egyszerű négyzetes fába a vasboltból, és jönnek a méhek is. Egyszerűen nem néz ki olyan szépen, és ajándékként kicsit furcsán nézhet ki.

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich habe das Bienenhotel gekauft, um dem Insektensterben entgegenzuwirken. Es ist sehr gut verarbeitet und sieht wirklich schön aus, sodass es unseren Balkon auch optisch aufwertet. Die Bienen nutzen das Hotel schon jetzt sehr intensiv, obwohl es erst ein paar Tage hängt. Auch die Lieferung und Bestellung ging schnell und unkompliziert. Das Hotel hat mich so begeistert, dass ich es direkt nochmal als Geschenk für eine Verwandte bestellt habe.

Megvettem a méhszállót, hogy megakadályozzam a rovarpusztulást. Nagyon jól kidolgozott és nagyon jól néz ki, így az erkélyünket is vizuálisan emeli ki. A méhek már nagyon intenzíven használják a szállodát, bár még csak pár napja. A kiszállítás és a rendelés is gyors és egyszerű volt. Annyira lenyűgözött a szálloda, hogy azonnal újra rendeltem ajándékba egy rokonomnak.

Ellenőrzött ellenőrzés

dieses bienenhotel am 03.03 bestellt und gleich aufgehängt . da es jetzt wärmer wird hat sich dieses Bienenhotel schon rentiert ,den die ersten Bewohner sind eingezogen und es sind mittlerweile schon einige zimmer belegt . 1 punkt abzug gibt es von mir da der Lochdurchmesser einiger Röhren doch für die bienen zu eng sind und sie obwohl sie es versuchen nicht hineinkommen. zu empfehlen ist dieses hotel allemal abr ich werde mal schauen ob ich nicht noch ein anderes hotel finde wo die röhrendurchmesser etwas größer sind

03.03-án megrendelte ezt a méhszállót és azonnal le is tette. Mióta egyre melegebb van, ez a méhszálló már megtérült, hiszen az első lakók beköltöztek, és néhány szoba már foglalt. 1 pontot levonok, mert néhány cső lyukátmérője túl szűk a méheknek és nem tudnak bejutni, hiába próbálnak. Ez a szálloda határozottan ajánlott, de megnézem, ha nem találok másik szállodát, ahol a cső átmérője kicsit nagyobb

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich habe mich bewußt für dieses Insektenhotel entschieden da hier auf die überflüssigen Tannenzapfen und Backsteinfugen verzichtet wurde. Es kommt sehr sauber verpackt und gut verarbeitet. Ob man es nun an dem angebrachten Strick oder fest an einer Hauswand versraubt ist jedem selbst überlassen. Wir haben uns für die feste Anbringung an unserer Hauswand entschieden...Dank diverser Sturmtiefs auch die bessere Variante. Kleiner Gruß noch an die großen Baumarktgruppen die momentan keine Insektenhotel im Angebot haben....wie wollt ihr was verkaufen was ihr nicht im Verkauf bestitzt aber über den Onlinehandel schimpfen.

Szándékosan választottam ezt a rovarszállót, mert itt eltekintettek a felesleges fenyőtobozoktól és a téglaillesztéstől. Nagyon szépen becsomagolva és jól elkészítve érkezik. Rajtad múlik, hogy a mellékelt vezetékhez vagy a ház falához csavarod-e. Úgy döntöttünk, hogy a házunk falára rögzítjük... A különféle viharoknak köszönhetően ez is a jobb megoldás. Egy kis üdvözlet azoknak a nagy bolti csoportoknak, akiknek jelenleg nincs rovarszállója a kínálatban....hogyan szeretnétek eladni valamit, ami nincs eladó, de az online kereskedésre panaszkodtok.

Ellenőrzött ellenőrzés

Gute Verarbeitung, saubere Bohrungen. Bienen würden hier allerdings nie einziehen, für ein Bienenvolk reicht die Größe nicht aus. Vielleicht gefällt es Wildbienen, die nicht als Volk leben. Etwas enttäuscht war ich wegen der Größe, die angegebene Breite von 28,5 cm ist incl. Dachüberstand gemessen, die effektive Breite ist nur 24 cm. (Effektive Höhe ca. 28 cm) Insgesamt wirkt das Teil doch etwas mickrig, deshalb einen Stern Abzug.

Jó kidolgozás, tiszta furatok. A méhek azonban soha nem költöznének ide, a mérete nem elég nagy egy méhcsalád számára. Talán a vadméhek kedvelik, akik nem kolóniaként élnek. Kicsit csalódott voltam a méret miatt, a megadott szélesség 28,5 cm a tető túlnyúlásával együtt van mérve, a tényleges szélesség mindössze 24 cm. (Effektív magasság kb. 28 cm) Összességében kicsit csekélynek tűnik az alkatrész, szóval csillaglevonás.

Ellenőrzött ellenőrzés

In unserem Garten finden Insekten glücklicherweise noch viele natürliche Nistmöglichkeiten. Dennoch habe ich mich dafür entschieden, dieses Insektenhotel von bambuswald auszuprobieren, um zu beobachten, welche der darin angebotenen Nisthilfen für welche Insekten am geeignetsten sind. Das Hotel ist stabil verarbeitet und gut mit Bambusröhren und Pinienholzstücken gefüllt, die fest eingesetzt sind, so dass nichts wackelt. Das mögen Insekten bei ihren Nistplätzen nämlich nicht so gerne. Aus diesem Grund würde ich auch empfehlen das Hotel nicht an der (übrigens sehr stabilen) Schnur aufzuhängen, sondern direkt an der Aufhängevorrichtung auf der Rückseite. Dann schwankt das Häuschen bei Wind nicht hin und her. Wichtig ist auch, dass die Schnittkanten der Hölzer nicht ausgefranst sind, sondern so glatt, wie es bei diesem Hotel der Fall ist. Denn wenn sich Insekten einmal ihre empfindlichen Flügel verletzt haben, können sie nicht mehr fliegen. Deshalb werde ich auch ein paar einzelne raue Bambusröhren innen nachträglich glätten und die wenigen verschlossenen aufbohren, damit auch alle Röhren verletzungsfrei genutzt werden können. Im Gesamten bin ich mit dem Insektenhotel zufrieden, auch wenn ich an der ein oder anderen Stelle noch nacharbeiten muss und sehe es zusätzlich zu seiner Bestimmung als dekoratives Element in meinem Garten.

Szerencsére a rovarok még mindig rengeteg természetes helyet találnak fészkelésre a kertünkben. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a bambuswaldi rovarszállót, hogy meglássam, mely fészekrakást segítő eszközök melyik rovarok számára a legalkalmasabbak. A szálloda szilárdan készült, és jól meg van töltve bambuszcsövekkel és fenyőfadarabokkal, amelyek szilárdan vannak behelyezve, így semmi sem inog. A rovarok ezt nem nagyon szeretik fészkelőhelyeiken. Emiatt azt is javaslom, hogy ne a zsinórra akasszuk fel a szállodát (ami egyébként nagyon stabil), hanem közvetlenül a hátoldalon lévő akasztóeszközre. Akkor a ház nem imbolyog ide-oda a szélben. Az is fontos, hogy a fa vágott élei ne kopottak, hanem simák legyenek, ahogy ennél a szállodánál is. Mert miután a rovarok megsértették érzékeny szárnyaikat, többé nem tudnak repülni. Ezért néhány egyedi durva bambuszcső belsejét utána kisimítom, a néhány zárt pedig kifúrom, hogy sérülésmentesen használható legyen az összes cső. Összességében elégedett vagyok a rovarszállóval, még akkor is, ha egyik-másik területet még át kell dolgoznom, és a rendeltetése mellett díszelemnek kell tekintenem a kertemben.

Ellenőrzött ellenőrzés

Ich habe das Insektenhotel sehr schnell erhalten. Aufgrund kleinerer Probleme beim Versand mit DPD durfte ich auch den sehr kompetenten und hilfsbereiten Support kennenlernen. Das Insektenhotel war natürfreundlich verpackt und kam unversehrt bei mir an. Die Bambusröhrchen und andere Versteckmöglichkeiten sind sauber ausgearbeitet und für die Insekten (Bienen) ungefährlich zugänglich. Nach meinen vorangegangenen Recherchen ist die Aufteilung aus Bambusrohren, Holzlöchern und Holzspalten optimal für verschiedene Insekten - vor allem Bienen. Die Aufschrift "Bienenhotel - Zimmer frei" ist sehr süß und macht das Häuschen auf meiner Terasse ,neben seiner Nützlichkeit für unsere Insekten, auch zum Dekoobjekt. Ich bin sehr zufrieden und würde bei dem Hersteller jederzeit wieder bestellen. Zur schnelleren Besiedelung bestelle ich mir beim NaBu nun noch Wildbienenpuppen.

Nagyon gyorsan megkaptam a rovarszállót. A DPD-vel kapcsolatos kisebb szállítási problémák miatt a nagyon hozzáértő és segítőkész támogatást is megismerhettem. A rovarszálló természetbarát módon volt becsomagolva, sértetlenül érkezett meg. A bambusz csövek és egyéb búvóhelyek jól megtervezettek és a rovarok (méhek) számára veszély nélkül hozzáférhetők. Korábbi kutatásaim szerint a bambuszvesszők, falyukak és faoszlopok felosztása optimális a különböző rovarok - különösen a méhek - számára. Nagyon cuki a "Méhszálloda - szabad szobák" felirat, és a teraszomon lévő kis házat amellett, hogy a rovaraink számára hasznos, dekorációs tárggyá is teszi. Nagyon elégedett vagyok, és bármikor újra rendelnék a gyártótól. A gyorsabb gyarmatosítás érdekében most vadméhbábokat rendelek a NaBu-tól.

Ellenőrzött ellenőrzés

Sieht toll aus und ist sehr stabil. Eine schöne Größe für den Balkon. Leider nicht ganz sorgfältig verarbeitet: viele Röhrchen waren verschlossen und mussten mit einem Handbohrer nachgebohrt werden - bei einigen war dies gar nicht möglich. Leider fehlten auch Röhrchen, so dass wir Bambusrohr nachgekauft haben, um die Lücken zu füllen.

Jól néz ki és nagyon stabil. Szép méret az erkélyre. Sajnos nem dolgozták fel túl gondosan: sok csövet lezártak, és kézi fúróval kellett fúrni - néhánynál ez egyáltalán nem volt lehetséges. Sajnos a csövek is hiányoztak, ezért vettünk bambuszvesszőt a hiánypótlásra.

Ellenőrzött ellenőrzés

Der Umkarton war etwas überdimensioniert, was aber eher an Amazon liegt, und das Paket darin konnte sich frei bewegen. Trotz allem ist die Ware pünktlich und unversehrt angekommen. Positiv überrascht war ich davon, daß auch gleich eine Cordel zum aufhängen dabei war. Die Aufhängung musste ich zwar an der Seitenwand neu platzieren, damit der Schwerpunkt passt und das Insektenhotel senkrecht hängt, aber auch das war leicht möglich da diese geschraubt und nicht genagelt waren. Einzelne Bambusröhrchen mussten auch hier nachgebohrt werden, aber insgesamt ist es sehr gut verarbeitet.

Kicsit túlméretezett volt a külső doboz, de ez inkább az Amazonnak köszönhető, a benne lévő csomag pedig szabadon mozoghatott. Mindennek ellenére az áru időben és sérülésmentesen megérkezett. Kellemesen meglepett, hogy volt egy zsinór is, amivel felakasztható. Át kellett helyeznem a felfüggesztést az oldalfalon, hogy a súlypont beleférjen és a rovarszálló függőlegesen lógjon, de ez is könnyen megoldható volt, mert csavarozva voltak, és nem szögezték be. Itt is újra kellett fúrni az egyes bambusz csöveket, de összességében nagyon jól sikerült.

Az összes értékelés megjelenítése Kevsebb értékelés megjelenítése